Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Βαρύτατα επιτίμια και οριστική απομάκρυνση του Παϊσίου- Άγνωστο και άδηλο το μέλλον του Βικεντίου, αναμένεται να τεθεί στην διάθεση της Εκκλησίας... Φόβοι για μεγάλες(δικαστικές και άλλες) περιπέτειες στο άμεσο και εγγύς μέλλον...


«Ως νεαρός, ήμουν αναμεμειγμένος με τα της εκκλησίας, ως παπαδάκι, ταξίδευα εκεί και βοηθούσα τον Μητροπολίτη στην Εκκλησία σε διάφορα.

Κατά την διάρκεια της εξομολόγησης, με έπεισε, μου είπε κάτι –που για μένα δεν ήταν σωστό (ήταν κακό)- να αυνανιστώ, ως νεαρό αγόρι. Στην εξομολόγηση, λοιπόν, μου είπε, επειδή το είχα κάνει, ότι τώρα έπρεπε να το κάνω μπροστά του. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάτι έγινε. Ήμουν περίπου 13 ετών.

Πόσες φορές συνέβη αυτό;

Μετά την πρώτη φορά, ήθελε να το ξανακάνω και προσπάθησε να είναι φίλος μου σε αυτή την κατάσταση. Με ήθελε στην εκκλησία….

…. Με έπεισε να το κάνω ξανά και ξανά και μετά ήθελε κάτι περισσότερο, να με αγγίζει… πράγματα για τα οποία δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα. Αυτό θα έγινε μεταξύ 5 με 10 φορές. Σε όλη αυτή την περίοδο ήθελε να κάνω σεξ με μια ελληνίδα, που ήταν και αυτή στην εκκλησία, και αυτός να κοιτάζει. Αυτό δεν συνέβη ποτέ αλλά προσπαθούσε να πείσει και εμένα και την κοπέλα να κάνουμε σεξ μαζί του. Εκείνη την περίοδο αποφάσισα ότι έπρεπε να απομακρυνθώ από αυτόν. Τότε ήμουν περίπου 14 ετών.

Έφυγες?

Δεν ξαναπήγα στην εκκλησία, πέρα από το Πάσχα και κάποιες άλλες φορές. Ήμουν πολύ προσεκτικός να μην τον πλησιάζω ποτέ.

Είπε ποτέ σε κάποιον για όλα αυτά;

Δεν είχα μιλήσει σε κανέναν για χρόνια, μέχρι πρόσφατα. Σκεφτόμουν ότι ήταν καλύτερα να μην μιλήσω σε κανένα γιατί κανένας δεν θα με πίστευε. Την περίοδο εκείνη υπήρχε πολύ θετικό κλίμα (για τον Παΐσιο), αν μιλούσα, πίστευα ότι κανένας δεν θα με πίστευε και θα έλεγαν ότι έλεγα ψέματα. Γι’ αυτό και δεν είπα τίποτε σε κανένα.

Θα πας στην αστυνομία να τα καταθέσεις όλα αυτά;

Την επόμενη εβδομάδα.

Όταν έφυγες από το Μοναστήρι, ο Παΐσιος προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί σου;

Πολλές φορές. Και μια φορά όταν πήγα στην εκκλησία το Πάσχα, μου προσέφερε πολλά χρήματα. Δεν είπε βέβαια ότι ήταν για να μην μιλήσω, είπε για τις ανάγκες μου.

Τι έκανες;

Προσπάθησα να φύγω για να μην μου μιλήσει. Ήταν στο διάδρομο του μοναστηριού, που μου το είπε, αλλά δεν του είπα τίποτε.

Μίλησες στους γονείς σου για όλα αυτά;

Ναι τους τα έχω πει και γι’ αυτό και εγώ και οι γονείς μου ανησυχούμε να προστατεύσουμε την αδερφή μου. Γι’ αυτό και αισθάνομαι λίγο περίεργα να μιλήσω σε εσάς, χωρίς πρώτα να έχω μιλήσει μαζί τους». Απόσπασμα Μαρτυρίας Νεκτάριου

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο
Το παραπάνω απόσπασμα μαρτυρίας καταγγελίας εναντίον του κ. Παϊσίου είναι ένα από τα 10δες ηχητικά ντοκουμέντα που έχουμε παραδώσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο δια της Πατριαρχικής Εξαρχίας και με κάθε άλλο δυνατόν (τεχνικά τρόπο μέσω email, USB ktl ). Ήδη ο νεαρός Νεκτάριος συναντήθηκε με αστυνομικούς που εξετάζουν την υπόθεση προ ολίγων 24ωρων προκειμένου να του δώσουν οδηγίες για τις περαιτέρω ενέργειες του. Αντίστοιχα μέλη της ομάδος των ασυνομικών στα κεντρτικά της Αστυνομίας στην Νέα Υόρκη(και όχι πια στο τοπικό 114) είναι σε επικοινωνία και με άλλα άτομα που έχουν καταγγείλει κακοποίηση τους από τον κ. Παϊσιο και αναμένουν περεταίρω ενέργειες για το πότε ακριβώς θα καταθέσουν.  

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η μαρτυρία, ενός πολύ γνωστού ατόμου στην κοινότητα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου ιδιαίτερα προσφιλούς και αγαπημένου στην 26χρονη νεαρή Σάρα πρώην μοναχή Χριστονύμφη αλλά και η συγκλονιστική επιστολή του 48χρονου Ανδρέα Γεωργίου την οποία θα αποκαλύψουμε εντός των προσεχών 24ωρων η οποία έχει συγκλονίσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για όσα φέρεται από μαρτυρίες θυμάτων να διαδραματίζονταν επί πολλά έτη εντός του «οίκου Παϊσίου»…

Μέχρι και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ημέρα της Θρονικής εορτής εις μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και Πρωτόθρονης Μητρός Εκκλησίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Πατριαρχική Εξαρχία θα εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να έχει έτοιμο το ογκωδέστατο πολυσέλιδο πόρισμα καθώς και τις προτάσεις της για την υπόθεση του Σκανδάλου Παϊσίου και την συνέχεια της Ιεράς Πατριαρχικής Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και τα ανά την Αμερική Μετόχια της. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είχε διαδοχικές συναντήσεις κατ ίδιαν και κατά μόνας με τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας αλλά και με όλους μαζί ώστε να σχηματίσει πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων και των ευρημάτων της πολυήμερης έρευνας τους κατά την περίοδο που βρέθηκαν στην Νέα Υόρκη από 8 μέχρι και 15 Νοεμβρίου όπου αποχώρησαν όλα τα μέλη της Πατρ. Εξ. Πληροφορίες μας, πολύ καλά διασταυρωμένες αναφέρουν ότι ο κ. Βαρθολομαίος άκουσε δια μακρόν όλο το ηχητικό υλικό που απέστειλε η δημοσιογραφική ομάδα, προ της αποστολής της Πατριαρχικής Εξαρχίας με μαρτυρίες και συγκλονιστικές καταγγελίες. Ζήτησε να ακούσει και αποσπάσματα από τις καταγεγραμμένες μαρτυρίες και καταθέσεις ανθρώπων που εμφανίστηκαν ενώπιον της Πατριαρχικής Εξαρχίας είτε αυτόκλητα και αυτοβούλως είτε κατόπιν κλήσεως της. «Θέλησε με τα ίδια του τα αυτιά να ακούσει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες –πολλές δε εξ αυτών με κρουνούς δακρύων και αναφιλητά- από άτομα που φέρονται να υπέστησαν πιέσεις προκειμένου να ενδώσουν εις τις αρρωστημένες ορέξεις επίορκων και ανίερων…» όπως χαρακτηριστικά ελέχθη από Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου νωρίς το πρωί έφτασε στην Κωνσταντινούπολη και ο Έξαρχος και Πρόεδρος της Πατριαρχικής Εξαρχίας Μητροπολίτης Νικήτας της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Δαρδανελίων. Ακολούθησε αμέσως η προγραμματισμένη συνάντηση με όλα τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας σε ειδική έκτακτη και άκρως εμπιστευτική σύσκεψη υπό του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις αποκαλύψεις και τα ρεπορτάζ μας τα οποία σύμφωνα πλέον και με διασταυρωμένες πληροφορίες επιβεβαιώνουν εις το έπακρο όλες τις μέχρι σήμερα αποκαλύψεις του GreekAmericanNewsAgency.com. Η τελευταίες όμως εξελίξεις στο άνευ προηγουμένων σκάνδαλο, που ταλανίζει για πρώτη φορά στην 2χιλετή ιστορία του τον Ιστορικό Θεσμό της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως , με την αποκάλυψη αυτού του συγκεκριμένου σκανδάλου, πολλές από τις πτυχές του οποίου παραμένουν ακόμα άγνωστες και σκοτεινές για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ανησυχούν εντονότατα και απολύτως δικαιολογημένα  για τις επερχόμενες εξελίξεις, όχι μόνο παλαιούς και έμπειρους σε αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων Αρχιερείς (Συνοδικούς και μη) αλλά και τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη…

Η επιστολή(την οποία αναλύουμε παρακάτω εκτενώς) που απέστειλε ο δικηγόρος του κ. Παϊσίου, Bryan Skarkatos και την οποία αποκαλύψαμε στο σύνολο της –αποδίδοντας την και στα ελληνικά ακριβώς γιατί έχει διπλή και τριπλή ανάγνωση με σαφή προαναγγελία εξελίξεων και γεγονότων - κρίθηκε από αρκετούς αρχικά ως απειλή και δευτερευόντως ως προανάκρουσμα δύσκολων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων…. Καταστάσεις ανωμαλίας που φέρονται –σύμφωνα με πληροφορίες μας μετά και τις δημόσιες δηλώσεις αλλά και την επιλεκτική φίμωση μας – να οργανώνονται από «πιστούς» και φανατικούς υποστηριχτές του κ. Παϊσίου εν όψει της απόφασης της Πατριαρχικής Συνόδου τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Η απόφαση της Πατριαρχικής Συνόδου σύμφωνα και με τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία μαρτυρίες και ντοκουμέντα που έχουν στην διάθεση τους και θα προσκομίσουν τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας, ενώπιον της Πατριαρχικής Συνόδου, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια από το να επιβληθεί όπως έχουμε ξανά γράψει η αυστηροτέρα των ποινών που προβλέπουν οι Ιεροί Κανόνες συνοδευόμενη και από βαρύτατα επιτίμια για τον κ. Παϊσιο…

Μια πρόγευση των κανόνων που μεταξύ άλλων χρειάστηκε να μελετήσουν τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας, αλλά και μέλη της Πατριαρχικής Συνόδου που διαβιούν στο Φανάρι και ήδη γνωρίζουν πολλές από τις σκοτεινές πτυχές του μεγαλύτερου σκανδάλου που έχει ταλανίσει την Πανορθοδόξο Εκκλησιαστική Κοινότητας όλων των (Πατριαρχείων, Αυτοκεφάλων και Αυτόνομων)Εκκλησιών και έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν, ήδη έχουμε κατ αποκλειστικότητα στο εκτενές αφιέρωμα που έχουμε ετοιμάσει με την βοήθεια διακεκριμένων ακαδημαϊκών και γνωστών κανόνολογων με βαθιά γνώση σε τέτοια ζητήματα θεολόγων των πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Για τον κ. Παϊσιο, -όπως ήδη έχουμε προαναγγείλει με σχετική ανάρτητηση- δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο οι μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα που προσκομίζει η Πατριαρχική Εξαρχία είναι αδιάσειστα και δεν επιδέχονται οποιασδήποτε αμφισβήτησης για αυτό και του συνέστησαν «σιωπή και απόλυτη υπακοή προς το θέλημα της Εκκλησίας» κάτι που φαίνεται δεν αντελήφθη για αυτό με θρασύτητα περίσσια, παρόλο που του διεμηνύθη με κάθε τρόπο «νηφαλιότητα, ψυχραιμία, σύνεση και υπακοή στο θέλημα και της αποφάσεις της Εκκλησίας» εκείνος αντί αυτών των συμβουλών επανήλθε «δριμύτερος» και με απειλητικές διαθέσεις αυτή την φορά μέσω της γνωστής επιστολής που απέστειλε δια του συνηγόρου κ. Bryan Skarlatou. Στην συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρουμαι σχετικές λεπτομέρειες περί της περιβόητης επιστολής.

Η απόφαση της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου, για όσους ξέρουν όχι μόνο το περιεχόμενο των μυστικών καταθέσεων και βαρύτατων καταγγελιών εις βάρος του κ. Παϊσίου, αλλά και για όσους γνωρίζουμε το ήθος και την αυστηρότητα του ιδίου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, αναμένεται ως πέλεκυς βαρύς επί της κεφαλής του κ. Παϊσίου αφού δεν θα του αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο παρά μόνο την οδό της μετανοίας…


Ποια θα είναι ακριβώς η απόφαση της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου ουδείς μπορεί να πει μετά βεβαιότητας αλλά και μόνον γνωρίζοντας το εύρος του σκανδάλου και των καταγγελιών, δεν υπάρχει περιθώριο για καμία ελαφρότερη ποινή από την καθαίρεση στην τάξη των μοναχών, είτε δια συνοδικού δικαστηρίου που τυχόν θα συσταθεί και θα παραπεμφθεί ο κ. Παϊσιος, αν και δεν συνηθίζεται αυτή τη πρακτική στο Οικουμενικό Πατριαρχείο καθώς η Ιερά Πατριαρχική Σύνοδος είναι το ανώτατο πνευματικό όργανο της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και οι αποφάσεις της έχουν όλες τις δυνατότητες ακόμα και αυτής της ισχύος του Συνοδικού Δικαστηρίου οπότε τυχόν καταδικαστική απόφαση δεν έχει το περιθώριο εκκλήτου διότι αφορά ένα απλό μόνο τιτουλάριο «Μητροπολίτη Ιεράρχη», είτε οριστικώς και αμετακλήτως τιμωρηθεί με βάση τους Ιερούς Κανόνες διότι στην Εκκλησία-κάτι που έχουν ξεχάσει επιλεκτικά οι τίμιοι οικογενειάρχες και υποστηριχτές Παϊσίου - κανένα αδίκημα δεν παραγράφετε ποτέ(!) και για κανέναν…(!)
Βασικό μέλημα όμως της Πατριαρχικής Εξαρχίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι να επέλθει ηρεμία και να επικρατήσει η σύνεση, η νηφαλιότητα, και η ψυχραιμία στις οικογένειες των μαρτύρων και των καταγγελλόντων προς τους οποίους ασκείται και πλέον και δημόσια εκφοβισμός και τρομοκρατία με τις γνωστές απειλές που εκτόξευσε ο ίδιος ο Παϊσιος αλλά και ο δικηγόρος του κ. Σκαρλάτος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί σε πολλές οικογένειες που προσήλθαν και κατέθεσαν με στοιχεία τα βιώματα και τις εμπειρίες τους στον «οίκο Παϊσίου» φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα το Φανάρι για αυτό και έχει ζητηθεί η συνδρομή της νομικής υπηρεσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε συγκεκριμένα νομικά ζητήματα σε περίπτωση που θα υπάρξουν εξελίξεις και έκτροπα…

Ιεράρχης που γνωρίζει άριστα την υπόθεση έλεγε στο GreekAmericanNewsAgency πως «το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο των καταθέσεων ώστε αν μη κινδυνέψουν οι μάρτυρες και οι καταγγέλλοντες από τυχόν απειλητικές ενέργειες του κ. Παϊσίου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και εκείνος ο τρόπος όλα αυτά τα στοιχεία να περιέλθουν εις γνώση των Αμερικανικών Αρχών σε χρόνο και στιγμή που θα κριθεί αναγκαίο ώστε και η κοσμική δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα αν και εφόσον χρειασθεί…»

«Για την Εκκλησία –συνέχισε ο συνομιλητής μας – όπως γνωρίζεις άριστα δεν υπάρχει παραγραφή για κανέναν και για τίποτα…η Εκκλησία έχει το δικό της χρόνο και το δικό της χωροχρόνο που λειτουργεί οπότε όλα θα γίνουν στην ώρα τους και με απόλυτη ηρεμία…»

Απομακρύνεται(;) και ο Βικέντιος αλλά τίθεται εις την διάθεση της Εκκλησίας...


Αναφορικά με τον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο επειδή αφενός  δεν φαίνεται να  έχουν προκύψει ικανά και τόσο  σοβαρά αδικήματα και παραβιάσεις των Ιερών Κανόνων,  αναλόγως προς αυτά που καταγγέλλεται και κατηγορείται επώνυμα και ενυπόγραφα ο κ. Παϊσιος, το Φανάρι ήδη έχει αποφασίσει για την τύχη του(...)  Τ'υχη και μέλλον  που φαντάζει άδηλο και κρύφιο ως προς τον τελικό προορισμό του, ωστόσο  για λόγους ισονομίας και αμεροληψίας αλλά και διότι ουδείς φέρεται να  έχει πεισθεί ότι δεν εγνώριζε όλα αυτά τα τρομερά που συνέβαιναν εντός του οίκου Παϊσίου αφετέρου όμως ουδείς προσκόμισε ικανά και τέτοια  στοιχεία που να στοιχειοθετούν τόσο βαριά ποινικά ή κανονικά  αδικήματα-ασχέτως προς αυτά που γράφονται περί παραγραφής στην Εκκλησία δεν υπάρχει παραγραφή- ανάλογα με εκείνα που κατηγορείται ο Παϊσιος... Το Οικουμενικό Πατριαρχείο παρά την εισήγηση της Πατριαρχικής Εξαρχίας για απομάκρυνση του από την Αμερική και την  Αγία Ειρήνη, κρατά ζωηρές επιφυλάξεις για το μέλον και την τύχη του. 

Αυτό που θα προσμετρήσει στην τελική απόφαση της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου είναι, όπως αποκαλύπτεται για πρώτη φορά αποκλειστικά από το GreekAmericanNewsAgency,  το γεγονός  ότι εγκαίρως και πριν ξεσπάσει το θέατρο του παραλόγου στο οποίο ρόλο είχαν όλοι οι παροικούντες   στα της ομογένειας δημόσια δρώμενα(ΜΜΕ και  παράγοντες), ο Επίσκοπος Βικέντιος είχε ενημερώσει τον καλύθλην αρμόδιο και πρόεδρο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτο ήδη από το 2008 τουλάχιστον για τις καταγγελίες του Κ.Β.! Το γεγονός ότι ο Επίσκοπος Βικέντιος είχε ήδη αποκαλύψει σχεδόν όλα όσα μέχρι πρότινος γνώριζε στον Μητροπολίτη Ικονίου προτίθεται να επιβεβαίωσει και ο ίδιος ο κ. Θεόληπτος ενώπιον της Πατριαρχικής Εξαρχίας αλλά και ενώπιον της Πατριαρχικής Συνόδου!

Μάλιστα σε αρκετές των περιπτώσεων των καταγγελιών, όπως θα δούμε στην συνέχεια του ρεπορτάζ και της δημοσιογραφικής έρευνας, αλλά  και όπως προέκυψε από τις μαρτυρίες, παρότρυνε αρκετούς, όπως την νεαρή Κ. και άλλους  να υπογράψουν καταγγελία και να την στείλουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ειδικά προς τον Μητροπολίτη Ικονίου. Κάτι που φυσικά δεν έγινε γιατί όλοι, ο κάθε ένας για διαφορετικούς λόγους, δεν αποτόλμησε εκτός του Κ.Β. ο οποίος ήδη από το 2008 είχε ενημερώσει αρχές και FBI για όσα καταγγέλει ότι διαδραματίζονταν εντός του..."οίκου Παϊσίου"  Αυτό μαρτυρά και επιβεβαιώνει ο γνωστός με τα χαρακτηριστικλα   Κ.Β. ο οποίος ήταν  ήδη εκ των πρώτων, που με παρότρυνση μας,  απέστειλε γραπτή και μάλιστα κυνική σε ύφος και γλώσσα επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τις αρχές Νομεβρίου όταν τον ενημερώσαμε για την πολυετή έρευνας μας . Ωστόσο υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες και καταγγελίες που έχουμε στα χέρια μας που ήδη επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Βικέντιος δεν φέρεται να είχε ανάμειξη σε όλα όσα φέρεται να πρωταγωνιστούσε ο κ. Παϊσιος    και ήδη υπάρχουν στο φάκελο της Πατριαρχικής Εξαρχείας.

Ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, σύμφωνα με πληροφορίες μας ετοιμάζει εδώ και μέρες γραπτό  πολυσέλιδο υπόμνημα προς την Πατριαρχική Εξαρχία αλλά και προς την Πατριαρχική Σύνοδο στο οποίο θα αποκαλύπτει άγνωστες ακόμα  και σκοτεινές πτυχές και λεπτομέριες επί όσων ήδη έχουμε αποκαλύψει.

Στα ελαφρυντικά, λέγεται πως  θα προσμετρήσουν και θα κρίνουν την τελική  την  τύχη και το μέλλον του Επισκόπου Απαμείας Βικεντίου, είναι το γεγονός ότι είναι ο άνθρωπος που επιμελήθηκε τα της υπαγωγής και περιαγωγής των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν με τον ιδρώτα και τις θυσίες των απλών ομογενών επί 38 συναπτά έτη , προς το Οικουμνενικό Πατριαρχείο τον Μάτριο του 1998 καθώς ο κ. Παϊσιος καίτοι 40 χρόνια στην Αμερική δεν γνωρίζει ούτε και θέλησε ποτέ να μάθει την αγγλική γλώσσα -αυτοί που ξέρουν καλά και τους δυο λένε ότι για αυτό ήθελε τον Βικέντιο για τα βασικά και τις γνώσεις του αλλά και το ιδίωμα του χαρακτήρος του να μαθαίνει ότι χρειάζονταν προς το  κοινό συμφέρον- έτσι αποδέχτηκε πλήρως και υπέγραψε το κοινό συμφωνητικό τον Απρίλιο του 1998 το οποίο βεβαίως νωρίτερα είχαν ελέγξει άτομα της  απολύτου εμπιστοσύνης του όπως ο κ. Bryan Skarlatos...    

Πηγές από το Φανάρι μας έλεγαν ότι δεν αποκλείεται να κληθούν και ο Επίσκοπος Βικέντιος και ο κ. Παϊσιος να καταθέσουν εγγράφως τις δικές τους θέσεις, επιχειρήματα και απαντήσεις εις ότι τυχόν κατηγορείται αντίστοιχα ο κάθε ένας εκ των δυο.

ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΪΣΙΟ

Μια τέτοια λύσης, αν και στην περίπτωση του Παϊσίου οι απαντήσεις είναι προφανείς όπως αυτές που έδιδε χρόνια στον Βικέντιο αλλά και τελευταία στον Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο,"είναι όλα ψεύδη! Συκοφαντίες. Είναι τρελοί και δαιμονισμένη(σ.σ.έλεγε κατά περίπτωση). ΜΗν ακούτε αηδίες και χαζομάρες του κάθε ενός και του κάθε Κώστα. Είναι βλακείες όλα..." Για να αλλάξει το τροπάρι τελευταία αποδίδοντας όλα -αποκαλύψεις και μαρτυρίες- "σε σκευωρία του Βικεντίου και του Θεόληπτου..." προσθέτωντας και τον υπογράφοντα αυτή την ΄έρευνα. 

Αρχιερείς που γνωρίζουν καλά το προσωποπαγές της καταστάσεως στην συγκεκριμένη εκκλησιαστική κοινότητα εισηγούνται για πολλούς και διαφόρους λόγους ο κ. Βικέντιος να διακονεί την νέα διοίκηση και τον νέο ηγούμενο μέχρι πλήρους ανάληψης και ολοκλήρωσης των νέων διαδικασιών στα της  νέας δομής της διοίκησης και εν συνεχεία να επανεξετασθεί με νέα απόφαση αν θα παραμείνει και υπό ποια ιδιότητα στην  Εκκλησιαστική Κοινότητα της Αγ. Ειρήνης. 

Ο ίδιος σε στενό του κύκλο δηλώνει ότι είναι  "εις την διάθεση της εκκλησίας ότι και αν Αυτή αποφασίσει". Πάντως αυτοί που ξέρουν  πολύ καλά τα της κατάστασης που επικρατούσε επί παντοδυναμίας Παϊσίου εικάζουν πως αν δεν υπάρξει μια μεταβατική  περίοδος όπου  στο σχήμα της διοίκησης θα περιλαμβάνεται ο Βικέντιος, ώστε να αντιμετωπίσει και τυχόν έκτροπα ή άλλες ξένες προς το ήθος  της Εκκλησίας από πρόσωπα που πρόσκεινται ή εκτελούν ως πειθήνια όργανα υπακούν στον Παϊσιο, τον οποίο ακόμα βλέπουν "ως δεύτερο Χριστό και αδικημένο "νεομάρτυρα" της Εκκλησίας που κατασυκοφαντείται" τότε πολύ σύντομα λένε οι ίδιοι κύκλοι θα μιλάμε για μια σχεδόν διαλυμένη κατάσταση σε κάθε επίπεδο που θα πάρει -έτσι και αλλιώς μετά το τεράστιο σκάνδαλο- πολλά χρόνια για να υιαθεί η πληγεί και να επανέλθει στο Σώμα της Εκκλησίας όλο το απωλεσθέν πλήρωμα και το Ποίμνιο που σήμερα έχει σκανδαλιστεί δικαίως με όσα έχουν αποκαλυφθεί και όσα αυτές τις τελευταίες ώρες συμβαίνουν. 

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ανησυχούν ιδιαίτερα γιατί ακούγονται πολλά για απειλές και κλίμα τρομοκρατίας που ασκείται από ανθρώπους του Παϊσίου και του στενού περιβάλλοντος του για αυτό και έχουν θέσει σε ετοιμότητα κάποια πρόσωπα που τυχόν θα χρειασθεί να παρέμβουν προς τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να προστατευθούν πρώτα η ασφάλεια των ανθρώπων και εν συνεχεία η τάξη και η ευταξία στην Αγία Ειρήνης και τα Μετόχια της αν και εφόσον αληθεύουν όλες αυτές οι φήμες περί ανταρσίας και μεγάλης υποδοχής υγέτου του κ. Παϊσίου με πρόσχημα να πάρει τα πράγματα του από την Αμερική...
   

Χαρακτηριστικό της σοβαρής κατάστασης και του βαρύτατου κλίματος που επικρατεί στο Φανάρι είναι η αυστηρή προσωπική εντολή και κατεύθυνση που έδωσε προς όλους(Αρχιερείς και Λαϊκούς) ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφότου έλαβε πλήρη γνώση των ευρημάτων της έρευνας της Πατριαρχικής Εξαρχίας, να μην συνομιλούν με κανένα απολύτως-δημοσιογράφο- προ της ημέρας των ανακοινώσεων της Πατριαρχικής Συνόδου την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010.

Στο Φανάρι ήδη το κλίμα είναι βαρύ και θυμίζει κατά πάντα κλίμα των ημερών όπου το Οικουμενικό Πατριαρχείο επέβαλε τα γνωστά επιτίμια στον μακαριστό Κυρό Χριστόδουλο. « Με βασική διαφορά-όπως χαρακτηριστικά μας τόνιζε πολύπειρος Ιεράρχης που έχει αποσυρθεί πλέον από τα εκκλησιαστικά δρώμενα – τότε όλα εξελίχτηκαν κατά πως ήθελε το Φανάρι. Με τούτον εδώ (σ.σ. τον Παϊσιο) τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι πάμε σε μεγάλη ρήξη και οδυνηρές περιπέτειες όχι μόνον για την κοινότητα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αμερική και τα μετόχια της αλλά και συνολικά για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα το γόητρο και η αξιοπρέπεια της οποίας πληγώθηκε για πρώτη φορά τόσο πολύ όσον ποτέ άλλοτε κατά το παρελθόν ακόμα και τότε που ο Παϊσιος πήγαινε στα δικαστήρια την Αρχ. Αμερικής και το Πατριαρχείο».

Έντονη ενόχληση Φαναρίου για την επιλεκτική φίμωση μας...


Μάλιστα ιερωμένος πολύ κοντά στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και γνωρίζοντας το ήθος, την μεγαλοσύνη και την βαθιά ευαισθησία του στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας του Τύπου,  μας τόνιζε ότι «δεν χρειάζεται να ανησυχούμε διότι τα χειρότερα τα προλάβαμε… Η Εκκλησία θα τα οικονομήσει κατά τέτοιον τρόπο που όλα θα πάνε προς δόξα Θεού» για να μας υπενθυμίσει με νόημα και θρησκευτική ζέση ότι « ζει Κύριος ο Θεός… και όλους τους προστατεύει όταν υπηρετούν το σχέδιο του…».

Για το ίδιο θέμα άλλος παράγων του Οικουμενικού Πατριαρχείου σημείωνε πως «όλα θα πάνε καλά και πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί η λειτουργία της ιστοσελίδος σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το Πατριαρχείο θα κάνει ότι χρειάζεται»

Δικηγόρος που επικοινώνησε μαζί μας, μας τόνισε ότι εκπροσωπεί μεγάλη μερίδα ομογενών και πιστών που έχουν έννομο συμφέρον να παρακολουθούν την εξέλιξη της έρευνας μας και τα γεγονότα και από την δική μας ιστοσελίδα μας δήλωσε μας ότι «θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες προς αποκατάσταση της λειτουργίας της κεντρικής διαδικτυακής ιστοσελίδας και πύλης ενημέρωσης, παρέμβασης και αποκαλύψεων του GreekAmericanNewsAgency»

Από την πλευρά τους οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρίας μας, σε Αθήνα και Νέα Υόρκη ήδη εξετάζουν νομικά μέτρα-αγωγή και μήνυση- εις βάρος του κ. Παϊσίου για ζημία και διαφυγόντα κέρδη της εταιρίας GreekAmericaneNwsAgency.inc από την ενέργεια του να απειλήσει έκνομα και παράνομα την φιλοξενούσα εταιρία web host της κεντρικής διαδικτυακής πύλης της ομώνυμης εταιρίας, χωρίς προηγούμενα να έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη(είτε στην Ελλάδα είτε στην Νέα Υόρκη) ως θα όφειλε εφόσον θεωρεί ότι θίγεται, να αναμένει την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης, αντί να φιμώνει με δόλιες μεθοδεύσεις και ψευδείς συκοφαντίες την ιστοσελίδα που αποκάλυψε με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα το μεγάλο ροζ και σκοτεινό σκάνδαλο Παϊσίου.

Κλίμα έντονης ανησυχίας στο Φανάρι...

Στο Φανάρι τώρα οι Αρχιερείς της Συνόδου που διαβιούν στην Πόλη και συνομιλούν  με τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας, προβλέποντας και διαβλέποντας επερχόμενη μεγάλη-και όχι μόνον δικαστική-  ρήξη και ανταρσία εκ μέρους του κ. Παϊσίου, καθώς «ποτέ δεν έχει τηρήσει τα υπεσχεμένα και συμπεφωνημένα» και μετά τα όσα προφανέστατα έχει δηλώσει και υπονοήσει- με απειλές- δημοσίως δια της επιστολής  Β.Σκαρλάτου αφενός, και αφετέρου πληροφορούμενοι ενέργειες που προετοιμάζονται στην Νέα Υόρκη και αλλού, δεν συνάδουν  ούτε με το πνεύμα ούτε  και το ήθος της Εκκλησίας, ήδη εξετάζουν όλα τα δυνατά νομικά μέτρα προστασίας των συμφερόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Πατριαρχικής Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και των ανά τις ΗΠΑ μετοχίων της από τυχόν μονομερείς ενέργειες που στόχο θα έχουν:

Είτε να πλήξουν τα κεκτημένα και νομίμως παραχωρηθέντα εις την Ιδιοκτησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον Απρίλιο του 1998 με το ειδικό σύμφωνο που συνυπέγραψαν τότε από κοινού οι κ. Παϊσιος και Βικέντιος.

Είτε να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και έκτροπα μετά την απόφαση της Πατριαρχικής Συνόδου η οποία είναι κάτι περισσότερο πλέον από προφανές ότι όχι απλώς θα επιβάλει την αυστηροτέρα των ποινών για ένα Ιεράρχη(καθαίρεση στις τάξεις των μοναχών) αλλά θα απαιτήσει και την πλήρη απομάκρυνση του από τα οικήματα και τα περιουσιακά στοιχεία της Αγ. Ειρήνης.

Κύκλοι του Φαναρίου έλεγαν ότι δεν θα επιτραπεί στον κ. Παϊσιο ούτε το δωμάτιο του να ανοίξει με το πρόσχημα να πάρει τα πράγματα του καθώς αυτό σφραγίστηκε και θα ξανά ανοιχτεί μόνον παρουσία του νέου ηγουμένου και της νέας ηγεσίας που θα προκύψει από τις διαδικασίες που θα δρομολογηθούν. Νομικός με τον οποίο μιλήσαμε μας τόνισε ότι τα δωμάτια που έχουν σφραγισθεί από την Πατριαρχική Εξαρχία θα ξανά ανοίξουν μόνο με νόμιμες διαδικασίες και παρουσία των αστυνομικών αρχών.


Να προστατέψουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ιεράς Μονής ήτοι: όλα όσα διαβιβάστηκαν άνευ όρων τον Απρίλιο του 1998 όταν υπεγράφη από κοινού εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τον Μητροπολίτη Γέρων Χαλκηδώνος Ιωκαείμ το ειδικό προσύμφωνο και εκ μέρους της Αγ. Ειρήνης από του κ. Παϊσιο και Βικέντιο το οποίο και αποκαλύπτουμε σήμερα για πρώτη φορά.







Η επιστολή του κ. Παϊσίου δια των δικηγόρων του, που απέστειλε προς τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ειδικά η τελευταία παράγραφος όπου καλείται (sic) ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να αποκαταστήσει τον κ. Παϊσιο στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου , αν και έχει ήδη όπως έχει κατ επανάληψη δηλώσει πολλές φορές έχει παραιτηθεί και δεν επιθυμεί την επιστροφή του «εις τα ίδια» αλλά και οι δημόσιες απειλητικές δημόσιες δηλώσεις του(ιδίου) περί μηνύσεων προς όλους όσους νομίζει ότι τον πλήγωσαν και τον συκοφάντησαν (κατά τον κ. Παϊισιο και τους συνηγόρους του) έχουν προκαλέσει εντονότατες ανησυχίες αλλά και μεγάλη προετοιμασία για εξελίξεις που όλοι απεύχονται…

Το πνεύμα και το ύφος της επιστολής σχεδόν προειδοποιεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Πατριαρχικής Εξαρχίας η οποία "δεν κάλεσε τον(σ.σ. πληγωμένο) κ. Παϊσιο να τον ακούσει.."  ούτε και έλαβε υπόψη της το αποτέλσμα της έρευνας των δικηγόρων(sic)  ενώ η προσπάθεια ερμηνείας των προθέσων του Μητροπολίτη Νικήτα ο οποίος σχεδόν απειλείται -πληροφορίες ανέφεραν ότι η Πατριαρχική Εξαρχία ήδη έχει απειληθεί από τις πρώτες ημέρες της άφιξης της στην Νέα Υόρκη- με αγωγές και μηνύσεις έκανε το κλίμα ακόμα πιο δυσμενές στο Φανάρι που τώρα "βλέπει" ενώπιον του όσα γράφαμε και προειδοποιούσαμε για αυτά που φαίνεται δυστυχώς να έρχονται αν δεν επικρατήσει η σύνεση, η μετάνοια και η ψυχραιμία...

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η χωρίς άδεια ανάληψη της ευθύνης για την εκπροσώπηση του κ. Παϊσίου του μέχρι πρότινος δικηγόρου της Πατριαρχικής Μονής κ. Bryan Skaralatou και των συνεργατών της αυτής εταιρίας η οποία είχε προσληφθεί από 10ετιών πριν με πρόταση τότε –με τα μεγάλα προβλήματα με την Ιερά Αρχ. Αμερικής και στην συνέχεια με την αμφισβήτηση των θαυμάτων – από τον νυν θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απαμείας κ. Βικέντιο.

Ο ίδιος ο κ. Σκαρλάτος αποκάλυψε σε στενό του περιβάλον αλλά και σε άτομο που κατέβαλε προσπάθεια να μην εγκαταλήψει την Αγ. Ειρήνη και να μην εκπροσωπήσει τον κ. Παϊσιο (εκτός του ότι αυτό είναι αντιδεοντολογικό και δημιουργεί το λεγόμενο ασύμβατο και ασημβίβαστο)  προ ολίγων ημερών ότι δεν είχε άλλη επιλογή γιατί η αμοιβή που του προτάθηκε ήταν ένα τεράστιο οικονομικό ποσό προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση της διερεύνησης των φημών εναντίον του κ. Παϊσίου, αλλά και ενδεχομένως την εκπροσώπηση του σε περίπτωση ποινικής διώξεως του.

Η επιστολή του ελληνικής καταγωγής γνωστού και διακεκριμένου κατά τ άλλα  δικηγόρου κ. Σκαρλάτου, εκτός από την προσπάθεια υπεράσπισης και παραπλάνησης της γνώμης του ιδίου του Πατριάρχη, προς τον οποίο απευθύνεται, περιέχει όμως και μια σειρά ανακριβειών αλλά και έμμεσων πλην ξεκάθαρων απειλών όχι μόνο προς το GreekAmericanNewsAgency και τον γράφοντα και υπογράφοντα αυτή την μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα αλλά και ως προς τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί. Η επιστολή αυτή προκάλεσε έντονο εκνευρισμό όχι μόνον -και απολύτως δικαιολογημένα –στον Μητροπολίτη Νικήτα την γνώμη του οποίου επειχειρεί να  προκαταλάβει αλλά  και διαστρεβλώνει σκοπίμως προς  τον ίδιο τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο!  Το ίδιο επιχειρεί να προκαταλάβει και τις αποφάσεις της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου στο πνεύμα και το ύφος που είναι συνταγμένη η επιστολή αυτή η οποία εστάλει στο Φανάρι αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του εντονότατου διαβήματος και διαμαρτυρίας μας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 25. 11.2010 

Το δεύτερο σημείο που έχει επισημανθεί από έμπειρους νομικούς στο Φανάρι και στην ΝΥ των οποίων ζητήθηκε η γνώμη είναι αναφέρεται στην έρευνα της αστυνομίας της Πολιτείας της ΝΥ, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει αλλά και να παραπλανήσει αλλά και να απειλήσει προαναγγέλλοντας δυσάρεστες για την Ελλ. Ορθόδοξη Κοινότητα αλλά και για το Οικ. Πατριαρχείο εξελίξεις αφενός, και αφετέρου εκμεταλλευόμενος το απόρρητο της έρευνας που συνεχίζεται από πλευράς της αστυνομίας, η οποία ναι μεν έχει διαβεβαιώσει γραπτώς, ότι προς το παρόν δεν διώκετε ο κ. Παϊσιος(Λουλουργάς) αλλά ουδέποτε διαβεβαίωσε ποτέ και κανέναν ότι δεν υπάρχει έρευνα και υπόθεση ανοιχτή! Την στιγμή μάλιστα που υπάρχει ήδη στα χέρια των αρχών και της αστυνομίας , και σε ανθρώπους του IRS  υπάρχει (στα αζήτητα) το  αδήλωτο μαύρο χρήμα που παρέδωσε η 26χρονη Σάρρα (πρώην μοναχή Χριστονύμφη) παρέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σάββατου της 6ης Νοεμβρίου μετά την δημόσια παρέμβαση και το δημόσιο μήνυμα που τις απευθύναμε.  Γεγονός που η κατά τα άλλα ενδελεχής έρευνα των δικηγόρων του κ. Παϊσίου όπως και πολλά άλλα στοιχεία που είναι ήδη σε γνώση τους, παραλείπουν να αναφέρουν...

Η  26χρονη   νεαρή Σάρρα  (πρώην μοναχή) η οποία εξακολουθεί να ζει δραματικές ώρες, προς τους οικείους της φέρεται να διαψεύδει κατά πάντα τα όσα δήλωσε για το ζήτημα αυτό-της παράδοσης των χρημάτων και της δραπέτευσης της από το μοναστήρι και τον αποσχηματισμό της- ο κ. Παϊσιος στην πρόσφατη συνέντευξη του στον συνάδελφο Νίκο Παπαχρήστου. Πληροφρίες μας αναφέρουν ότι ακόμα "ενοχλείται ή και απειλείται"  παρά τις σύσταση της Πατριαρχικής Εξαρχίας να μη απαντά σε κλήσεις του κ. Παϊσίου και ανθρώπων του περιβάλλοντος της, εν τούτοις όλα τα τελευταία 24ωρα  έχοντας πληροφορηθεί και τα όσα τις καταλογίζουν και τις καταμαρτυρούν άνθρωποι του Παϊσίου, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση για αυτό και οι δικοί της έχουν κατεβάσει τα τηλέφωνα ή δεν απαντούν σε καμία τηλεφωνική κλήση προκειμένου να μη μαθαίνουν και μη ακούν όλα αυτά τα παράδοξα και βρόμικα χυδαιολογήματα εις βάρος της κόρης τους. 

Λέγεται μάλιστα ότι -και αυτό ήδη το έχουμε επιβεβαιώσει- ότι έχει στηθεί ένα πολύ μεγάλος μηχανισμός "εθελοντών" και υποστηριχτών  με πολυάριθμα άτομα μερικά εκ των οποίων  επ αμοιβή  προσφέρουν  τις επικοινωνιακές και άλλες υπηρεσίες προς  τον κ. Παϊσιο και τους οικείους του που φαίνεται να μοιράζουν ακρετό χρήμα στους γνωστούς καλοθελητές και υποστηριχτές  του... Δεν είναι τυχαίο άλλοστε ότι η περιβόητη επιστολή του Bryan Skarlatou  διέρευσε επιλεκτικά και μόνον στον γνωστό για τις καταδίκες και τις ύβρεις του εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου  κ. Γιώργο  Λυκομήτρο     

Στον ίδιο μηχανισμό στήριξης και υποστήριξης με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο έχουν ενταχθεί άλλοι φανερά, όπως  γνωστός  παραγωγός στα ΜΜΕ της Ομογένειας με  βαθιά και μεγάλη γνώση στα της ομογένειας και φυσικά πάντα με το αζημίωτο...και   ειδίκευση στο να αποσπά χρήμα από κάθε ηλικίας και κάθε λογής ανυποψίαστο ο οποίος έχει απελαθεί από τις ΗΠΑ, πρόσφατα είχε συνάντηση  με τον κ. Παίσιο(γιατί άραγε λέμε εμείς;) ειναι τι κάνει νιάο νιάο στα κεραμύδια δηλαδή...  
 Και άλλοι είναι ενταγμένοι στον ίδιο μηχανισμό  -όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές τις πετιπτώσεις - υπογείως και σκοτεινά και οι γνωστοί μέχρι πρότινος  υποστηριχτές του υποστηρίζοντας τον μάλιστα με τέτοια θέρμη επιστρατεύτοντας και τα γνωστά και σαθρά για κάθε τίμιο και ηθικό άνθρωπο αλλά και  την ίδια την  Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, περί παραγραφής αδικημάτων...  
Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός, και ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί εν αναμονή της τελικής οριστικής και αμετάκλητης αποφάσεως της Πατριαρχικής Συνόδου,   ότι έγκυρη κατά τ’ άλλα γνωστή και πετυχημένη διαδικτυακή πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων Amen.GR κατέβασε και απέσυρε την περιβόητη συνέντευξη του κ. Παϊσίου από τον ιστότοπο της. Το ίδιο όλως τυχαίως συνέβη και την άλλη εκκλησιαστική πύλη ROMFEA η οποία είχε αναδημοσιεύσει μονομερώς και επιλεκτικά δημοσιεύματα υπέρ του κ. Παϊσίου… Διευκρινίζεται ότι και οι δυο ιστοσελίδες – ROMFEA.GR & Amen.GR - οι υπεύθυνοι διαχείρισης τους Αιμίλιος Πολυγένης και Νίκος Παπαχρήστου αντίστοιχα όχι μόνον έχουν αξιόπιστες πηγές στο Φανάρι αλλά και χαίρουν βαθιάς εκτιμήσεως όχι μόνο από συγκεκριμένους ιεράρχες μερίδα των οποίων συμπαθεί είτε τον ένα είτε τον άλλο ξεχωριστά αλλά το έργο και η προσφορά τους αποτιμάται θετικά και από τον ίδιο τον Πατριάρχη. Επομένως η απόσυρση των σχετικών φιλικά κείμενων προς τον κ. Παϊσιο που βομβάρδιζε αφενός ο κ. Ζουπανιώτης τα οποία διένειμε σε γνωστά site & blog προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα εντυπώσεων και να προσφέρει τις γνωστές «θετικές υπηρεσίες» προς τον κ. Παϊσιο και αφετέρου η απόσυρση κειμένων ακόμα και αυτού του Ε.Κ. με αποκορύφωμα την απόσυρση της συνέντευξης που παραχώρησε άνευ αδείας του Πατριαρχείου προς τον συνάδελφο Νίκο Παπαχρήστου ο κ. Παϊσιος δίνουν ήδη ένα ακόμα στοιχείο για το κλίμα και την κατάσταση που επικρατεί.

Η έρευνα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται

Αύριο 28 Νοεμβρίου

1. Εκκλησιολογικά και κανονικά παραπτώματα

2. Διοικητικά παραπτώματα

3. Ο νέος Ηγούμενος και η δομή της νέας διοίκησης

4. Που είναι το χρυσάφι και τα διαμάντια που όλοι(αστυνομία και Πατριαρχείο) αναζητούν;


6.Ποιος; είπε πότε;  και σε ποιον; "Πόσα μου δίνεις να σε βοηθήσω και να διαλύσω τον Παϊσιο;"  

Επίσης ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ, με στοιχεία και ντοκουμέντα,  για μια σκοτεινή  υπόθεση η αποκάλυψη της οποίας σήμερα  παγώνει το αίμα στις φλέβες κάθε ανθρώπου...  

Σε Λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου