Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Χρυσάφι, διαμάντια,πολύτιμους λίθους, επάργυρα, και αφιερώματα πιστών τεράστιας ανεκτίμητης οικονομικής αξίας φύλαγε σε άγνωστο και μυστικό μέρος ο Παϊσιος. Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο που κλωνίζει συθέμελα την Ελληνική Κοινότητα στις ΗΠΑ και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κρίσημες αποφάσεις οδηγούν σε ρήξη και δικαστικές περιπέτειες...

New York, 02.12.2010

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2010, σε κλίμα ακόμα πιο βαρύ μετά και την τελευταία αποκάλυψη με την ενυπόγραφη καταγγελία βόμβα εναντίον του Παϊσίου ενώπιον του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου του 48χρονου Ανδρέα Γεωργίου, συνέρχεται στο Φανάρι για δεύτερη ημέρα στην πλέον κρίσιμη συνεδρίαση της η Πατριαρχική Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις που δημοσιοποιήσαμε, με την συγκλονιστική καταγγελία, κραυγή αγωνίας του 48χρονου Ανδρέα Γεωργίου ουσιαστικά έκκληση διαμαρτυρίας προς τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη! Ήταν η επιστολή που όπως ήδη έχουμε γράψει κινητοποίηση τον ίδιο τον κ. Βαρθολομαίο πέρα από όλες τις υπόλοιπες γραπτές καταγγελίες, και κυνικές ομολογίες για τα όσα διαδραματίζονταν εντός του οίκου Παϊσίου επί 40 έτη. Η Ιεραρχία ξεκινά τις εργασίες της σήμερα με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της ΝΥ και τα όσα επί σειρά ετών συνέβαιναν μέσα εντός και εκτός «μονής» με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον Παϊσιο (Λουλουργά)!

Ο Πρόεδρος της Πατριαρχικής Εξαρχίας Μητροπολίτης, Δαρδανελίων κ. Νικήτας και τα μέλη της 3ημελούς Εξαρχίας παρέδωσαν το πολυσέλιδο υπόμνημα τους με τα όσα βαρύτατα κατέγραψε η έρευνα τους περιλαμβάνοντας και τις προτάσεις τους για την τύχη των κ. Βικεντίου και Παϊσίου, και για τα οποία ήδη έχουμε γράψει αρκετά και αναλυτικά σε προηγούμενα ρεπορτάζ και αναλύσεις μας.

Σήμερα, 2 Δεκεμβρίου(010) ξεκίνησε η ανάγνωση του πολυσέλιδου πορίσματος όχι μόνο με τις καταγγελίες θυμάτων ασέλγειας, τις μαρτυρίες αλλά και τους υπερασπιστές Παϊσίου και Βικεντίου αλλά κυρίως πρωτίστως και περιλαμβάνοντας και τα ίδια βιώματα των μελών της Πατριαρχικής Εξαρχίας για όλες τις ημέρες που έζησαν στην ΝΥ προσπαθώντας να κάνουν την δουλειά και την αποστολή που τους ανέθεσε η Πατριαρχική Σύνοδος κάτω από αντίξοες ομολογουμένως και πρωτόγνωρες συνθήκες, και ένα κυνηγητό άνευ προηγουμένου για κληρικούς με ανθρώπους να τους κυνηγούν και να τους φωτογραφίζουν όπου και αν πήγαιναν!

Για αυτό και αναγκάστηκαν στις περισσότερες των περιπτώσεων να λαμβάνουν μέτρα προστασίας αλλάζοντας διαρκώς πορεία και τόπους συναντήσεων με τους μάρτυρες ή τα θύματα που είχαν να καταγγείλουν την δική τους εμπειρία και τα προσωπικά τους βιώματα και πάθη από τον Παϊσιο…
Το πόρισμα, τα ηχητικά ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες των όσων κατέθεσαν ήδη επί τριήμερο ενώπιον του Πατριάρχη και άλλων μελών της Ιεραρχίας από την προηγούμενη Πέμπτη που έχουν καταφθάσει τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας, και στα οποία επίσης έχουμε αναφερθεί διεξοδικά σε προηγούμενες αναλύσεις και ρεπορτάζ μας, είναι το επισφράγισμα της οκτάχρονης δημοσιογραφικής έρευνας μας με αδιάσειστα στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα που δεν επιδέχονται διάψευσης.

Αποτελείται το σύνολο του πορίσματος από αδιάψευστα και αδιάσειστα στοιχεία που στοιχειοθετούν τις προτάσεις της Πατριαρχικής Εξαρχίας εν όψει των αποφάσεων της Πατριαρχικής Συνόδου που αν και ήδη έχουν σχεδόν ληφθεί στο σύνολο τους τυπικά θα επισφραγισθούν κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Συνόδου. Αυτά ως προς τα διαγενόμενα της σημερινής ημέρας.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο φαίνεται δικαιολογημένα να επικρατεί κλίμα αγωνίας αλλά και αβεβαιότητας για όσα αναμένονται να ακολουθήσουν μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις μας τις οποίες έχουμε προαναγγείλει για αυτό και περίμεναν μέχρι αργά χτες βράδυ να δουν τι ακόμα θα δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές μας. Σήμερα λοιπόν θα δώσουμε στην δημοσιότητα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για όχι πλέον για τα σεξουαλικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστή τον κ. Παϊσιο Λουλουργά αλλά στοιχεία που συνθέτουν το σύνολο της εικόνας λειτουργίας κάτω από έναν άκρατο και αυταρχικό δεσποτισμό κλίματος φόβου αλλά και πολλές φορές τρόμου που επικρατούσε στις τάξεις των πιστών αλλά και εργαζομένων στο οίκημα και γραφεία της Αγ. Ειρήνης. Ένα κλίμα αγωνίας πολλές φορές για το τι θα πει και τι θα αποφασίσει ο δεσπότης... Κλίμα πολλές φορές φόβου αλλά και μυστηρίου αφού ουδείς γνώριζε πολλά από τα διαγενόμενα στα της διοίκησης.

Όταν στις 28.10.2010 προλογίζαμε την έρευνα και όσα στην συνέχεια αποκαλύψαμε, είχαμε εξ αρχής τονίσει τι θα επέλθει ως αποτέλεσμα των αποκαλύψεων αυτής της πολύ συγκεκριμένης και εξειδικευμένης οκτάχρονης δημοσιογραφικής έρευνας. Το λιγότερο που υπολογίσαμε στην αποκάλυψη της αλήθειας είναι το προσωπικό κόστος. Η λάσπη. Η διαστρέβλωση της αλήθειας. Η διαβολή. Η χυδαιολογία και οι ύβρεις που δεχθήκαμε για ακόμα μια φορά επιτελώντας, το κατά συνείδηση καθήκον μας ως Λειτουργοί του Τύπου και υπερασπιστές της αλήθειας για οποιοδήποτε θέμα καταπιαστήκαμε στο σύνολο της 25ετους επαγγελματικής δημοσιογραφικής μας πορείας. Ειδικότερα δε σε ότι αφορά την εδώ επαγγελματική μας παρουσία στην Νέα Υόρκη στα δημόσια δρώμενα της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ την τελευταία 10ετια. Τώρα ήρθε και η εμφανής «επίσημη» προσπάθεια φίμωσης μας με την επιστολή Παϊσίου προς την φιλοξενούσα της ιστοσελίδας μας web host εταιρίας.

Για το συγκεκριμένο θέμα, της λειτουργίας της ιστοσελίδος μας,  και προς ενημέρωση σας,  επειδή ρωτάτε και στέλνετε 100αδες email μπορούμε να σας πούμε ότι έχουν δρομολογηθεί εκείνες οι διαδικασίες που θα διασφαλίζουν την νομιμότητα της επαναφοράς του διαδικτυακού μας κόμβου. Επομένως  όλα προς το παρόν  βαίνουν καλώς και σύντομα νόμιμα και χωρίς προβλήματα θα συνεχίσει απρόσκοπτα της λειτουργία της  η  ομώνυμη κεντρική διαδικτυακή πύλη παρέμβασης, και αποκαλύψεων χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς δεσμεύσεις προς κανέναν!

Το τι επήλθε με τις αποκαλύψεις αυτές μέσω τεκμηριωμένων μαρτυριών επώνυμων και ενυπόγραφων καταγεγραμμένων καταγγελιών και ποια γεγονότα οδήγησαν τις εξελίξεις το γνωρίζει πλέον ολόκληρος ο Ελληνισμός και σύμπασα η Ορθόδοξος Εκκλησία μέσω του διαδικτύου.

Νωρίτερα από τις αρχές Οκτωβρίου(2010) και παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου που είχε στήσει ο κ. Παϊσιος με την δήθεν κόντρα εναντίον Βικεντίου –υπάρχουν και σχετικοί διάσπαρτοι μάρτυρες παντού στην ΝΥ και στην Ελλάδα αλλά κυρίως υπάρχουν τα αδιάψευστα κείμενα μας – που επισημάναμε το θέατρο του παραλόγου που είχε στηθεί ακριβώς επειδή ο ίδιος ο κ. Παϊσιος γνώριζε πολύ καλά τι θύελλα έρχεται… Οι παρακάτω αποκαλύψεις θα επιβεβαιώσουν για ακόμα μια φορά του λόγου το αληθές…



Τα όσα από σήμερα, όπως έχουμε σημειώσει, θα αποκαλυφθούν δεν είναι γνωστά, παρά μόνο σε ένα ελάχιστο στενό κύκλο ανθρώπων μετρημένων στα δέκα δάκτυλα των χεριών Παϊσίου… Άνθρωποι που ακόμα και σήμερα σχεδόν απειλούνται να μη μιλήσουν γιατί «θα μπλέξουν άσχημα με δικαστήρια…».

Αποτελούν δε, αδιάσειστα και αδιάψευστα γεγονότα, με στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα, τα οποία μόνον μια κατ αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον της Πατριαρχικής Εξαρχίας μεταξύ Παϊσίου και Βικεντίου με παρόντα και τον Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο, μπορεί να ξεκαθαρίσει απολύτως και με διαφάνεια όσα έχουν προηγηθεί δείχνοντας και μια άλλη, επίσης εξίσου σοβαρή κατάσταση με αυτή των καταγγελιών για τα ροζ σκάνδαλα και τις επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες εις βάρος του κ. Παϊσίου.

Είναι ίσως η πλέον σοβαρή διάσταση της όλης σκοτεινής υπόθεσης αυτού του άνευ προηγουμένου σκανδάλου για την ίδια την Ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην 2ισχιλλιετή ιστορία του, ακριβώς γιατί απειλεί αν όλα αυτά τα γεγονότα και οι έκνομες καταστάσεις- με κύριο και βασικό αποκλειστικό υπεύθυνο τον κ. Παϊσιο αληθεύουν όπως ακριβώς καταγγέλλονται και από σήμερα αποκαλύπτονται- απέναντι στους νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης, να τινάξει στον αέρα την συνέχεια αυτής της Εκκλησιαστικής Κοινότητας στην Αμερική. Απειλεί δηλαδή την ίδια την υπόσταση της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ η οποία –κακά τα ψέματα βασίζεται (και όμως αυτή είναι η πικρή αλήθεια) σε αυτή την γεμάτη από το ζοφερό και σκοτεινό αμαρτωλό παρελθόν, κοινότητα…

Τα όσα παρακάτω θα δημοσιευθούν θα πρέπει να λάβει σοβαρά η νέα ηγουμενία ξεκινώντας έναν σε βάθος ουσιαστικά οικονομικό και διοικητικό έλεγχο που αναγκαστικά θα κοιτά 40 χρόνια πίσω στο παρελθόν…

Πάμε τώρα να δούμε συνοπτικά, και σε τίτλους, όπως προέκυψαν μέσα από την οκτάχρονη δημοσιογραφική έρευνα μας, και χωρίς περαιτέρω αναλύσεις για την κάθε αναφορά και αποκάλυψη που γίνεται σήμερα, και η οποία θα πρέπει να πούμε ότι αποτελεί από μόνη της ένα πολυσέλιδο υπόμνημα που θα περιλαμβάνει αναλύσεις δεδομένων, τα στοιχεία, τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες και τα συγκλονιστικά γεγονότα που την συνοδεύουν γύρω από το ζητούμενο προς διερεύνηση παρακάτω σε τίτλους κάθε αναφερόμενο θέμα:


Χρυσός αμύθητος, επάργυρα,  διαμάντια και αφιερώματα πιστών  μεγάλης οικονομικής  αξίας που ουδείς, ούτε και το Πατριαρχείο, γνωρίζει την ύπαρξη του!
- Από το 1974 ουδείς γνωρίζει το μέγεθος και την αξία του χρυσού, των επάργυρων και των αφιερωμάτων που διατηρούσε σε άγνωστο, μυστικό μέρος μέχρι στιγμής μόνον και αποκλειστικά ο Παϊσίος.

- Οι φήμες, οι μαρτυρίες και οι ομολογίες μιλούν για χρυσάφι, λίρες και διαμάντια ανεκτίμητης οικονομικής αξίας που μόνον ο ίδιος ο Παϊσιος γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται. Αν βρίσκεται κάπου ή αν διοχετεύονταν κάπου…

- Η Πατριαρχική Εξαρχία ανακάλυψε κατά την διάρκεια της έρευνας της ένα σημαντικό στοιχείο που μάλλον ίσως εκεί να κρύβεται αυτό το μεγάλο μυστικό για το που μπορεί να κρύβεται όλος αυτός ο αμύθητης αξίας θησαυρός που αποθησαύριζε επί 40 έτη ο Παϊσιος…

- Ουδείς γνωρίζει που φυλάσσονταν τα πολύτιμα αφιερώματα των πιστών, τα τάματα χρυσά και επάργυρα, ρολόγια, λίρες χρυσές, διαμάντια, ειδικά αφιερώματα μεγάλων οίκων όπως ο Λαλαούνης τα οποία σιγά - σιγά εξαφανίζονταν από την εικόνα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλλάντου. Όλα αυτά τα έχει μόνον ο Παϊσιος.

- Το κλειδί της εικόνας βαστά μόνον ο Παϊσιος και ουδέποτε ουδείς έμαθε πως; και που; φυλάσσονταν όλα αυτά τα ανεκτίμητης αξίας τάματα και αφιερώματα.

- Δεν υπήρξε ποτέ, καταγραφή των αφιερωμάτων και των ταμάτων των πιστών, σε ειδική κατάσταση αφιερωμάτων και δωρητών αυτών των πολύτιμων δωρητών όπως υπάρχει σε αντίστοιχα ιδρύματα όπως η Παναγία της Τήνου ή η Παναγιά Σουμελά κτλ. Μόνον ο ίδιος γνώριζε ποιοι ήσαν οι δωρητές αυτοί. Οι οποίοι αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό για όλους στην κοινότητα της Αγ. Ειρήνης. Δεν έλεγε σε κανέναν ούτε στον Βικέντιο για αυτά. Σε όλους έλεγε «δεν έχετε εμπιστοσύνης στο Γέροντα σας»; Και εκεί σταμάταγε κάθε συζήτηση.

- Ο Κατάλογος με τα αφιερώματα δεν υπάρχει πουθενά! Και δεν αναζητήθηκε από κανένα ούτε από την Πατριαρχική Εξαρχία.

- Μαρτυρίες πιστών μιλούν για χρυσάφι μεγάλης και ανεκτίμητης αξίας.

- Υπάρχει μια οικογένεια πλησίον της Αγίας Ειρήνης στον σύζυγο της οποίας είχε δώσει να φυλάγει σε ένα κουτί πλάκες χρυσού λέγοντας τους ότι μέσα το κουτί περιέχει λείψανα ενός αγίου. Το έδωσε δε σε αυτή την οικογένεια, ακριβώς επειδή του ήταν πολύ πιστή την κυρά Κ. -οι μαρτυρίες μιλάνε για ένα πρόσωπο σχεδόν άγιο- ο σύζυγος της οποίας πιστής γυναίκας πέθανε προ καιρού και η ίδια η γυναίκα πιστεύει ότι μέσα στο σπίτι της φυλά λείψανα αγίου ενώ μέσα στο κουτί υπάρχει άλλο περιεχόμενο...

- Ανάλογα κουτιά υπάρχουν διάσπαρτα και σε άλλες ελάχιστες οικογένειες στην Νέα Υόρκη και στην Φλόριδα, στις οποίες φέρεται ο Παϊσιος να είχε εμπιστευτεί παρόμοια κουτιά που προσομπιάζουν με λειψανοθήκες, με υποτίθεται λείψανα αγίων ως δείγμα της αγάπης και ανταπόδοσης στην αφοσίωση  τους προς εκείνον .

- Σε κάθε πανηγύρι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου έβγαζε σε δημοπρασία και αγοροπωλησία 30 εως 50 χρυσά –από τα αφιερώματα των πιστών- και τα πουλούσε. Ο ίδιος μόνο τα κοστολογούσε άγνωστο πως; Αυτά ουδείς γνώριζε από πού προέρχονταν. Ουδείς είχει ποτέ αυτόν τον κατάλογο με τα χρυσά αυτά. Που τα έκρυβε; Και ποια ακριβώς ήταν η αξία τους ουδείς γνώριζε. Τα εμφάνιζε εκείνος ξαφνικά.

- Για τα 40λειτουργα κρατούσε δυο καταστάσεις. Η μια περιείχε αυτούς που δώριζαν μεγάλης αξίας ποσά άνω των 3000$ και ή άλλη  για αυτούς όλους που δώριζαν μικρό ποσά.

- Διαφορετική συμπεριφορά είχε προς αυτούς που δώριζαν τα μεγάλα ποσά και εντελώς απαξιωτική συμπεριφορά σε εκείνους που δώριζαν από το υστέρημα. Όπως προκύπτει από 10αδες μαρτυρίες και των μεν και των δε.

- Η βαλίτσα εκτός από τα μετρητά που παρέδωσε η μοναχή Χριστονύμφη στις 6 Νοεμβρίου λέγεται από μαρτυρίες, ότι περιελάμβανε, εκτός των μετρητών(Cash) περισσότερες των 100 χρυσών λίρες, ένα σακουλάκι με διαμάντια και αρκετά  χρυσά από τάματα των πιστών.

- Ο ίδιος φέρεται να διατηρούσε μετοχές και μερίδιο στις κερδοφόρες επιχειρήσεις του αδερφού Δημήτριου Λουλουργά στην πολιτεία της Φλόριδας.

- Ουδείς μάθαινε ποτέ το ακριβές ποσό μεγάλων οικονομικών επενδύσεων σε εξώ- εκκλησιαστικές οικονομικές δραστηριότητες για τις οποίες θα υπάρξει εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σε προσεχή ανάρτηση μας με συγκλονιστικές λεπτομέρειες.

- Ουδείς ποτέ έμαθε τι συναντήσεις είχε και με ποιους; στα ταξίδια του στην Ρωσία τον οποίο σχεδόν πάντα συνόδευε ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος –σήμερα φυλακισμένος στον κορυδαλλό με κάθειρξη εννέα ετών- Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης… Με τον οποίο διατηρούσε στενότατες σχέσεις από όταν και οι δυο ανήκαν στο παλαιό ημερολόγιο…

- Τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο- Παύλο Γιοσάκη ουσιαστικά «έκρυβε» ο Παϊσιος στο Σικάγο τα χρόνια που «καταζητούνταν» στην Ελλάδα για το παραδικαστικό κύκλωμα. Εδώ υπάρχουν πολλά και ανεξερεύνητα θολά σκοτεινά και γκρίζα σημεία τα οποία θα δούμε  στην συνέχεια σε εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με στοιχεία αδιάσειστα…

- Στις Συνεδριάσεις του ηγουμενοσυμβουλίου ποτέ δεν κρατούσε πρακτικά! Ακόμα και μετά την υπαγωγή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο παρόλο που για αυτό το ζήτημα γίνονταν ομηρικοί καυγάδες!

- Αποφάσιζε για όλα μόνος του χωρίς ποτέ να ρωτά κανέναν!

- Δεν έκανε ποτέ  εκλογές για την ανάδειξη μελών στην επιτροπή της Αγίας Ειρήνης.

-Έβαζε(διόριζε) και έβγαζε εκείνος όποιον και όποτε ήθελε!

- Την άνοιξη του 2008 αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση των γραφείων εν όψει της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το έργο κόστισε συνολικά πάνω από 100.000$ και δεν τηρήθηκαν τα υπό του νόμου προβλεπόμενα για οργανισμούς Nonprofit (5 0 1 C 3). Δεν πήρε ποτέ και δεν έλαβε έγκριση για το συγκεκριμένο έργο και αυτή την τεράστια δαπάνη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο .

- Για το έργο αυτό, της ανακαίνισης ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι θα βάλει από προσωπικά του χρήματα. Δεν το έκανε. Το έργο το έδωσε χωρίς διαγωνισμό παρά τις υποσχέσεις του ότι θα χρηματοδοτούσε στον ανιψιό της οικογένειας Ζαχαρία Φεσάρα

- Το 2008 δημόσια, νωρίτερα ο κύριος Ζαχαρίας Φεσσάρας, στον ανιψιό του οποίου έδωσε χωρίς διαγωνισμό το έργο της ανακαίνισης των γραφείων, μέσα στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης είχε καταγγείλει δημόσια τον Παϊσιο για κατάχρηση 20.000$...

- Σε αυτή την ανάθεση ήταν όλοι αντίθετοι! Έγινε χωρίς να τηρηθούν τα υπό του νόμου!

- Από την μια ζητούσε χρήματα από την Φιλόπτωχο και τους πιστούς για θέρμανση, σίτιση, και τις ανάγκες της μονής και όσων φιλοξενούσε και από την άλλη προκλητικά δαπανούσε σπάταλα χρήματα της Εκκλησίας για προσωπικές τους χρήσεις. Όπως συνέβη στο τελευταίο ταξίδι του στην Θεσσαλονίκη όπου κόστισε περισσότερο των 20.000$ πληρώνοντας και έξοδα άλλων κληρικών την ίδια στιγμή που έβγαζε δίσκους στην εκκλησία για δαπάνες και τρέχοντα καθημερινά έξοδα αμοιβές κτλ.

- Αν έκανε κάποιος μια δωρεά μια εικόνα ας πούμε όπως αυτή του Αγίου Βαρθολομαίου στο αριστερό κλήτος του Ιερού Ναού στην Είσοδο, η οποία έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς, την ίδια εικόνα πλήρωνε και δεύτερος και τρίτος... 

- Την ίδια τακτική διπλοπληρωμένων και τριπλοπληρωμένων αφιερωμάτων δωρεών(για λειτουργίες, αρτοκλασίες, εικόνες, αφιερώματα κτλ) χρησιμοποιούσε για χρόνια πολλά σκανδαλίζοντας πιστούς και απλούς ανθρώπους που τελικά έφευγαν από την Αγ. Ειρήνη σιωπηρά… Μάζευε δηλαδή χρήμα αβέρτα κουβέρτα από όλους!

Τα οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα είχαν ζώσει τον Παϊσιο. «Παϊσιε είσαι παιδεραστής! Παϊσιε είσαι κάθαρμα»!

- Το 2008 έγινε γραπτή καταγγελία από τον επιχειρηματία Δημήτριο Σπανό στο Green Port για τις έκνομες και παράνομες σχέσεις του Παϊσίου με την πρώην μοναχή Χριστονύμφη. Τα διαγενόμενα είχε καταγγείλει στον επιχειρηματία κληρικός πατήρ Γεράσιμος. Ο κληρικός απειλήθηκε από τον Παϊσιο και τελικά η καταγγελία πήγε στο αρχείο… Έγιναν ανεπίσημες ανακρίσεις από τον Βικέντιο με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη και σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των δυο.

- Το καλοκαίρι του 2008 έξω από τον τοίχο της Αγίας Ειρήνης, παραμονές του πανηγυριού στο αριστερό μέρος υπήρξε γραπτή καταγγελία που έγραφε με μαύρα γράμματα "Παϊσιε είσαι παιδεραστής» η καταγγελία σβήστηκε νύχτα από την αδελφή Χριστονύμφη και άλλα μέλη της Αγ. Ειρήνης. Το σύνθημα λίγες ημέρες μετά ξανά γράφτηκε  και μετά δεύτερη φορά γράφοντας «Παϊσιε είσαι κάθαρμα! Παϊσιε είσαι παιδεραστής!».

- Υπήρχαν πολλές μαρτυρίες και καταγγελίες προς τον Βικέντιο για τις μυστηριώδεις σχέσεις Παϊσίου και της νεαρής Χριστονύμφης. Για όλες τις προφορικές καταγγελίες ο Βικέντιος ενημέρωνε τον Μητρ. Ικονίου. Και εκείνος προέτρεπε τους πάντες να κάνουν γραπτές καταγγελίες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπως και τελικά στις περισσότερες των περιπτώσεων έγινε…

- Οι σχέσεις μοναχών και μοναζουσών είχαν ξεφύγει κατά πολύ από τα επιτρεπτά όρια και σε πολλές περιπτώσεις παροτρύνονταν και από τον ίδιο τον Παϊσιο… Χαρακτηριστική η περίπτωση του μοναχού Νήφωνα και του Καλλίνικου… Οι οποίοι «προσεταιρίζονταν» την νεαρή μοναχή επειδή γνώριζαν τι συνέβαινε στον 3ο όροφο.. Η νεαρή Μοναχή αντιδρούσε και ακολουθούσαν καυγάδες με τον Παϊσιο.. 

- Δεν είναι τυχαίο, όπως μαρτυρούν αυτόπτες μάρτυρες ότι ο Βικέντιος που κάτι υποψιάζονταν έλεγε προς την νεαρή Χριστονύμφη «πρόσεξε την τιμή σου. Αν χαθεί η τιμή σου χάθηκες και εσύ!» τις προτροπές αυτές και τις παραινέσεις Βικεντίου μάθαινε ο Παϊσιος και γίνονταν θηρίο ανήμερο! Ακολουθούσαν μεγάλοι καυγάδες!

- Η  κυρία Κ. Π είχε δει εντός του τρίτου ορόφου να γίνονται άσεμνες κινήσεις και ενέργειες και τις είχε καταγγείλει στον Βικέντιο. Τα είπε ο Βικέντιος όσα του κατήγγειλε η κυρία Κ.Π  και την έβγαλε δαιμονισμένη ο Παϊσιος…

- Την 10ετια του 1970 υπήρξε καταγγελία από την Μητέρα του κυρά Καλλιόπη για σεξουαλική κακοποίηση ενός ορφανού νεαρού εφήβου ακόμα, του Γιάννη.. Η υπόθεση είναι σε δημοσιογραφική διερεύνηση. Συνεργάτης μας στην Ελλάδα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ενήλικα σήμερα Ιωάννη…

-Η Γερόντισα μοναχή Χρυσοβαλάντου εξεδιώχθει από τον Παϊσιο το 2000 επειδή αντιδρούσε και συχνά τον ήλεγχε για  τις περίεργες και θολές  "σχέσεις" που διατηρούσε με συγγενικό στενά συνδεδεμένο με εκείνην,  πρόσωπο...  

-Είχαν προηγηθεί έντονοι καυγάδες του Παϊσίου με την μοναχή Χρυσοβαλάντου επειδή τον ήλεγχε για αυτή την μυστηριώδη και παράνομη σχέση του όχι μόνο με το στενά συνδεδεμένο πρόσωπο προς εκείνη αλλά και με άλλες κοπέλες που έβλεπε να ανεβαίνουν στον 3ο όροφο...

-Συχνά όπως καταγγέλθηκε-και στην Πατριαρχική Εξαρχία-  πολλές φορές έβαζε τις κοπέλες να κάνουν ντουζ και τις παρακολουθούσε γυμνές στα κοινά ντουζ που διέθετε εντός του 3ου και του 2ου ορόφου... Για το συγκεκριμένο θέμα τον είχε ελέγξει 10αδες φορές μοναχή που διέμενε εντός της "Μονής"... 

-Υπάρχει καταγγελία και επώνυμη συγκλονιστική  μαρτυρία και στην Πατριαρχική Εξαρχία για τις παράνομες σχέσεις που διατηρούσε και με ανήλικη θυγατέρα ακόμα, μοναχής που διέμενε λόγω μεγάλης οικονομικής ανάγκης  εντός του οίκου "φιλοξενείας" Παϊσίου... 
-Προέτρεπε φοιτήτρια που διέμενε εντός της μονής να έρχεται στον "οίκο Παϊσίου" με τους νεαρούς φίλους της για να συνευρίσκονται σεξουαλικά...   


- Παρουσίαζε ως ανιψιό του τον Κ.Β. ενώ δεν ήταν. Είναι το άτομο που τον κατήγγειλε στο FBI και την αστυνομία ήδη από το 2008! Ο Κ.Β. διέμενε στον 3ο όροφο επί 13 χρόνια και συμμετείχε σε ομαδικά όργια. Τα έσπασαν με τον Παϊσιο και τον κατήγγειλε όταν αυτός του ζήτησε να του φέρει ανήλικα παιδιά! Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα συγκρούσεων προσωπικών για το ζήτημα αυτό μεταξύ του 2008 και του 2009 μέχρι που επήλθε η οριστική ρήξη μεταξύ των δυο. Του είχε τάξει για να μη μιλήσει διαμέρισμα στο Manhattan. Δεν τον πλήρωνε ποτέ για τις επί 13 χρόνια προσφερόμενες εργασίες του, άλλοτε ως προσωπικός τους οδηγός, άλλοτε για οικοδομικές εργασίες, άλλοτε για εσωτερικές εργασίες εντός του «οίκου Παϊσίου». Λέγεται ότι τα χρέη από προσφερόμενες εργασίες του Κ.Β ξεπερνούν τις 300.000$.

- Ο Κ.Β. συμμετείχε επί σειρά ετών, με συμπρωταγωνιστή και παρτενέρ τον Παϊσιο σε ομαδικά όργια με παντρεμένες, ελεύθερες και νέες κοπέλες. Ο Κ.Β κατήγγειλε τον Παϊσιο και για πολλά άλλα και ακατανόμαστα…Και εδώ υπάρχει πολύ και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ... 

 
Η μεγάλες συγκρούσεις και οι αληθινές βαθύτερες αιτίες της αβυσσαλέας έντασης μεταξύ Παϊσίου και Βικεντίου

- Η πρώτη μεγάλη σύγκρουση ήρθε μεταξύ Βικεντίου και Παϊσίου όταν ξαφνικά εμφάνισε –και στο Ηγουμενοσυμβούλιο- ποσό μεγαλύτερο σε cash άνω των 350.000$ ως προσωπικές του οικονομίες! Έγινε το έλα να δεις! Ακολούθησαν καυγάδες γιατί όλο αυτά τα χρήματα – μοναχός ως γνωστόν είναι ακτήμων κατά τους ιερούς κανόνες- με τον Βικέντιο. Στην αρχή είπε ότι τα μάζευε για να κάνει 4ο όροφο στο γνωστό κτήριο επί της οδού Ditmars. Όλοι αντέδρασαν στην απόφαση του. Όταν του ζητήθηκε να δώσει πλήρη αναφορά για αυτά τα χρήματα και να τα καταθέσει εντός των λογαριασμών της Μονής αρνήθηκε! Μετά έδωσε άλλες συχνά αντικρουόμενες μεταξύ τους δικαιολογίες για το πώς και από που αποκτήθηκαν αυτά τα χρήματα. Ο Βικέντιος ενημερώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο δια του Μητρ. Ικονίου Θεόληπτου. Ο Θεόληπτος ζητά εξηγήσεις από τον Παϊσιος αλλά δεν παίρνει καμία απολύτως εξήγηση και αρχίζει η ένταση και τα περί σκευωριών Βικεντίου –Θεόληπτου.

- Τον Νοέμβριο του 2009 ήρθε η πρώτη μεγάλη σύγκρουση Παϊσίου Βικεντίου για την υπόθεση του Γεώργιου Λεμονάκη. Ανακαλύφθηκε ως γνωστόν από ανακρίσεις που έκανα και επιτόπια έρευνα με εντολή του Μητρ. Ικονίου Θεόληπτου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντιος. Από τις ανακρίσεις ο Λεμονάκης βρέθηκε υπόλογος μεγάλης υπεξαίρεσης και κατάχρησης που ξεπερνούσε τις 30.000$. το θέμα είναι γνωστό και είχε αναδείξει ο Εθνικός Κήρυκας.

- Οι σχέσεις Λεμονάκη Παϊσίου ξέφευγαν από αυτές του Επισκόπου και του κληρικού. Λέγεται ότι ο Λεμονάκης που ανέβαινε συχνά στον 3ο όροφο κατά μαρτυρίες ανθρώπων που διέμεναν εντός του οίκου Παϊσίου διατηρούσε και άλλου είδους στενότερες σχέσεις. Ο Λεμονάκης ήδη έχει καθαιρεθεί και βρίσκεται στην Φλόριδα σε μια Ρωσικής ιδιοκτησίας εκκλησία που έχει διαμορφωθεί με έξοδα των εκεί Ρώσων Ορθοδόξων. Ήδη για το θέμα έχει ενημερωθεί, από συνεργάτη μας, ο τοπικός οικείος Επίσκοπος στον οποίο ανήκει ο κ. Λεμονάκης τον οποίο έχιε καθαιρέσει η Εκκλησία της Κρήτης στην οποία ανήκε αρχικά οργανικά μετά την αποκάλυψη σχετικών σκανδάλων που έφτασαν στα αυτιά του οικείου Επισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου. Έγιναν πολλά με αγωνιώδεις παρεμβάσεις και εκκλήσεις υπέρ Λεμονάκη ακόμα και στον Μητρ. Ικονίου προκειμένου να παραμείνει στην Αγ. Ειρήνη. Εκκλήσεις και παρακλήσεις που ουδέποτε εισακούστηκαν από κανέναν και έτσι αποπέμπφθηκε ο Λεμονάκης ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή απειλούσε πως αν δεν τον κρατήσει στην Αμερική στην Αγ. Ειρήνη θα μιλήσει. Για την υπόθεση Λεομονάκη υπάρχει ακόμα πολύ ρεπορτάζ και άγνωστες λεπτομέρειες, που περιέχουν μέσα απειλές, σχέσεις έκνομες και παράνομες κατά την Εκκλησία και του Ιερούς Κανόνες που σε προσεχείς αναρτήσεις μας θα αποκαλυφθούν.

- Τον Δεκέμβριο του 2009 έρχεται η δεύτερη μεγάλη σύγκρουση Παϊσίου και Βικεντίου. Αυτή την φορά ακόμα πιο σφοδρή και μεγαλύτερη σε ένταση. Αιτία η μεγάλη κατάχρηση και κατάχρηση 25.000$ για την οποία βρέθηκε υπόλογο άτομο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Brooklyn. Ο Παϊσιος χωρίς άδεια και έγκριση από το Πατριαρχείο το οποίο είχε ενημερωθεί για τα διαγενόμενα της κατάχρησης και της διασπάθισης άγνωστο ακόμα από ποιον και σε ποιον κατέληξαν τα 25.000$ ανακάλεσε τις αποφάσεις του Βικεντίου ο οποίος είχε απομακρύνει τους υπαίτιους που συγκάλυπταν την κατάχρηση. Υπάρχει σχετική επιστολή του Βικέντιου προς τον Παϊσιο και ήδη κατατέθηκε στην Επιτροπή Πατριαρχικών Ιδρυμάτων κατά την συνεδρίαση της 2ας Νοεμβρίου ενώπιον της οποίας εμφανίσθηκαν και οι δυο(Παϊσιος κ Βιέντιος).

- Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ ο Βικέντιος δεν εξομολογούταν στον Παϊσιο…

- Ουδείς γνωρίζει αν και ποιον είχε ως πνευματικό ο Παϊσιος…

- Δεν είχε συγκαλέσει ποτέ κληρικολαϊκή σύναξη παρά τις οχλήσεις και τις σχετικές προτροπές του Βικεντίου και του Μητρ. Ικονίου Θεόληπτου...

- Απέφευγε να συγκαλεί μηνιαίες ιερατικές συνάξεις. Δεν είχε συγκαλέσει ποτέ. Καλούσε κατ ιδίαν τους κληρικούς. Άλλους για να εκφοβίσει και άλλους για να εντάξει στην προσωπική ομάδα των υποτακτικών του..

- Το 2000 οργάνωσε εκκλησιαστικό δικαστήριο παρωδία εν αγνοία του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να εκδιώξει τον ρουμάνο Μοναχό Καλλίνικο επειδή απειλούσε πως θα μιλήσει… Στο εκκλησιαστικό δικαστήριο συμμετείχαν ο Ιερόθεος Μαρκόπουλος και ο λαϊκός Αρχιγραμματέας Γιάννης Κοτσαρίδης… Τελικά ο μοναχός εκδιώχθηκε κακήν κακώς αλλά έχει μιλήσει για πολλά και ακατανόμαστα. Που και σε ποιον σε επόμενο σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ…

Το σήριαλ των "παραιτήσεων"

- «Παραιτήθηκε» άλλες προφορικά και άλλες γραπτά συνολικά πέντε φορές μέχρι την 5η Οκτωβρίου ήτοι: την πρώτη φορά το 2008 όταν πληροφορήθηκε ότι ο μέχρι πρότινος όπως τον σύστηνε Κ.Β. –ενώ δεν ήταν ανεψιός του- θα τον καταγγείλει για όσα γίνονταν εντός της μονής και τα οποία ήδη έχουμε αποκαλύψει με τις συγκλονιστική περιγραφική και κυνική σε περιγραφές καταγγελία του. Καταγγελία την οποία τελικά με πίεση και προτροπή μας έστειλε στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Τότε μάλιστα είχε «πει να φύγω να πάω στην Ελλάδα». Τελικά έμεινε γιατί τον ήλεγξε ο Βικέντιος λέγοντας του «δεν έχετε να πάτε πουθενά γέροντα» αν αυτά που λέει ο Κώστας είναι αλήθεια τότε έχετε σοβαρό πρόβλημα με την ίδια την πολιτεία. Αν όχι να κάτσετε εδώ που είστε δεν έχετε να φοβάστε τίποτα και κανέναν» αμέσως ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος για την σοβαρότητα των καταγγελιών εναντίον του Παϊσίου και ο ίδιος τηλεφώνησε στον Κ.Β. του ζήτησε να κάνει γραπτή καταγγελία στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Η καταγγελία από τον Κ.Β. τελικά έγινε δυο χρόνια μετά, μετά την καθοριστική και αποφασιστική παρέμβαση του GreekAmericanNewsAgency τον Οκτώβριο του 2010. Την δεύτερη φορά, «παραιτήθηκε» όταν διαφώνησε με τον Βικέντιο για την ανακαίνιση των γραφείων της Αγίας Ειρήνης. Την παραίτηση ανακάλεσε μόλις ζητήθηκε να αναφερθεί στον πρόεδρο της Μονής Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο ότι ο Βικέντιος αρνείται να αναλάβει την ηγουμενία. Την Τρίτη φορά «παραιτήθηκε» γιατί ο Βικέντιος τον κατήγγειλε στον πρόεδρο της Μονής Μητρ. Ικονίου Θεόληπτο για την εκτός άδειας και ευλογίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θέληση και δημόσια εναντίον τοποθέτηση του σε κήρυγμα εντός του Ιερού Ναού της Αγ. Ειρήνης κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου όπου –όπως θα θυμάστε αρνήθηκε να τα βοηθήσει και να τους συμπαρασταθεί η Αρχ. Αμερικής - στο θέμα των παιδιών από την Αφρική τα οποία ζήτησε να αναλάβει και να φιλοξενήσει εντός του γνωστού οίκου(των οργίων όπως εν συνεχεία αποκαλύφθηκε). Και αυτή παραίτηση αυτή κατατέθηκε ενώπιον της επιτροπής Πατριαρχικών Ιδρυμάτων έγγραφο της οποίας προσκόμισε ο επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος. Ο Βικέντιος ήταν σφόδρα ενάντιος τα παιδιά να έλθουν στην Μονή και να φιλοξενηθούν εκεί. Το γιατί ας ερωτηθεί… Η υπόθεση των δυο παιδιών όπως θα θυμάστε –όσοι παρακολουθείτε έκλεισε με την καταλυτική παρέμβαση του Greek American News Agency. Την τέταρτη φορά «παραιτήθηκε» για λόγους υγείας με το πρόσχημα των διαφωνιών του με τον Βικέντιο ενώ ήδη γνώριζε ότι υπάρχει σε εξέλιξη η δημοσιογραφική έρευνα και για την οποία ήδη είχε ενημερωθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Πέμπτη και τελεσίδικη γραπτή αυτή την φορά παραίτηση του έγινε στις 5 Οκτωβρίου 2010, με πρόσχημα πια τα της συνέντευξης στον Ε.Κ του Βικεντίου αλλά στην πραγματικότητα ήδη γνώριζε ότι είδε και διαπίστωσε ότι η υπόθεση των σκανδάλων δεν έχει γυρισμό και οι διαδικασίες είχαν προχωρήσει με πλήρη ενημέρωση και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

- Οι συγκρούσεις Παϊσίου – Βικεντίου είχαν απασχολήσει το Φανάρι πολλές φορές, ειδικά τα τελευταία 4 χρόνια για αυτό και είχαν κληθεί για εξηγήσεις. Πάντα όμως στο τέλος κάποιος παρενέβαινε τους τα έβρισκε –έτσι πίστευαν κάποιοι ότι θα γίνει και αυτή την φορά μόνο που χάλασε η μαγιονέζα με την έρευνα του GreekAmericanNewsAgency- με τις αποκαλύψεις που άφησαν άναυδη την Ελληνική Κοινότητα στις ΗΠΑ και εμβρόντητο το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο οποίο αμέσως σήμανε συναγερμός μετά το αποδεικτικό υλικό με ηχητικά ντοκουμέντα και τις έγγραφες ενυπόγραφες καταγγελίες που αποστείλαμε εγκαίρως και αρκετά πριν αρχίσουμε την δημοσιοποίηση των συγκλονιστικών αποκαλύψεων…

-Τελευταία πράξη του Παϊσίου που εξενεύρισε το Φανάρι και προσέλβαλε  προσωπικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο,  είναι ότι τον Νοέμβριο(010) που εκλήθεισσαν για εξηγήσεις  πήρε ο ίδιος την "λογία" ένα αρκετά μεγάλο ποσό  προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να την παραδώσει νομίζοντας έτσι ότι θα εξαγοράσει την ιερή αγανάκτηση που έχει προκληθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τα όσα έχουν προηγθεί... Είθιστε η Λογία(τα χρήματα δηλαδή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείου που αποδίδουν όλες οι επαρχίες του σε όλο τον  για να επιβιώσει και να καλύψει τις ανάγκες του καθότι ως γνωστόν βρίσκεται υπό ιδιότυπο καθεστώς) να αποστέλλεται δια άλλης νόμιμης οδού...
-Αυτή την στιγμή στο ταμείο της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου υπάρχουν λιγότερες από 90.000$ το ερώτημα είναι που βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα χρήματα, τα χρυσά, τα αφιερώματα, και οι πολύτιμοι λίθοι προσφορές των πιστών;

Τα παραπάνω στοιχεία θα δείξουν πολλά και συγκλονιστικά και εν πολλοίς θα επισφραγίσουν τις  τελικές αποφάσεις για την Αγία Ειρήνη Χρυσοβάλαντου αλλά και για τον ίδιο τον Παϊσιο προσωπικά. Για όλα όσα παρατίθενται και αποκαλύπτονται σήμερα αποκλειστικά από το GreekAmericanNewsAgency υπάρχουν φυσικά και τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία και ηχητικά ντοκουμέντα… τα οποία είναι στην διάθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αν και εφόσον ζητηθούν… Εξ άλλου τώρα  πρώτο και τελευταίο  λόγο έχει ήδη η Πατριαρχική Σύνοδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.  Η δημοσιογραφική έρευνα μέχρι σήμερα,   ήδη βοήθησε καθοριστικά και αποφασιστικά στην αποκάλυψη της αλήθειας. Δρομολόγησε πολλές από τις εξελίξεις που προηγήθηκαν και πολλές από αυτές που έρχονται.
Οι αποφάσεις της Πάνσεπτης Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο εξελίξεων –ελπίζουμε και συνεχίζουμε να ευχόμαστε – ειρηνικών και χωρίς εντάσεις. εγκλήσεις. Διχασμούς. Έκτροπα. Ανταρσίες. Σίγουρα τώρα ξεκινά μια νέα δύσκολη περίοδος για πολλούς και για το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και για την νέα ηγεσία που θα κληθεί να αναλάβει το δύσκολο έργο της ανοικοδόμησης ευθύς εξ αρχής του πνευματικού οικοδομήματος που λέγεται Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου και που κατά θεία Οικονομία σήμερα αποτελεί το πλέον επίσημο οίκημα του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στην Αμερική και τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Σήμερα έκλεισε ουσιαστικά το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας και άνοιξε ένας νέος κύκλος αποκαλύψεων που θα –και πάλι προειδοποιούμε όπως και τον Οκτώβριο του 2010- άφωνη και άναυδη όχι μόνο την Ελληνική Κοινότητα στις ΗΠΑ αλλά και σύσσωμο τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Στοιχεία συγκλονιστικά, αναφορές, και μαρτυρίες που μόνο σε ένα βιβλίο χωράνε και μπορούν να παρουσιασθούν εξαντλητικά. Βιβλίο το οποίο ανέλαβε ήδη η συντακτική ομάδα μας να ολοκληρώσει. Ένα βιβλίο το οποίο θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων ευρημάτων της οκτάχρονης δημοσιογραφικής έρευνας,  μαρτυρίες, καταγγελίες, ομολογίες, έγγραφα, ηχητικά ντοκουμέντα, και όλα όσα συνέβησαν από την ημέρα των αποκαλύψεων στις 28.10.2010 μέχρι και την ημέρα της ανακοίνωσης των τελικών αποφάσεων της Πατριαρχικής Συνόδου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ένα βιβλίο με αποκαλύψεις και στοιχεία  και που θα δείχνει το μέγεθος του σκανδάλου της πολύκροτης σκοτεινής υπόθεσης γύρω την θολή και σκοτεινή αυτή υπόθεση που διερευνάμε επί μακρόν και σε βάθος χρόνου 40 ετών και πλέον. Διρευνά όλα εκείνα  τα άγνωστα  γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου από τον Παϊσίο, μετά την διάσπαση και την οξεία σύγκρουση του με τον μακαριστό Μητροπολίτη Αστορίας Κυρό Πέτρο (Αστυφίδη). Γεγονότα και στοιχεία που θα συγκλονίσουν τον ελληνισμό και σύμπασα την ορθοδοξία παρακολουθώντας πια μέσα από ένα μυθηστοριογράφημα την πορεία του ανδρός Εμμανουήλ Λουλουργά, από τα πρώτα νεανικά  βήματα του δίπλα στον γέροντα του Παϊσιο(όχι τον γνωστό ήδη αναγνωρισμένο από τον Λαό μας αγιορείτη άγιο), την σκανδαλώδη, παράνομη και θυελλώδη ερωτική σχέση με κυρία της εποχής εκείνης με την οποία ακόμα διατηρούσε επικοινωνία και "επαφή"  όντας ακόμα από νεαρός αρχιμανδρίτης. Την άνοδο του στα επισκοπικά αξιώματα, μέσα στο παλαιό ημερολόγιο, την πολυτάραχη διαδρομή του, τα θαύματα,  την απόπειρα υπαγωγής του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το 1995 και το εξώδικο του Διόδωρου εις βάρος του τον οποίο μνημόνευε παράνομα και χωρίς άδεια,  και εν τέλει την υπαγωγή της κοινότητας που δημιουργήθηκε στην Αμερική από τους κόπους και τις θυσίες των ομογενών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μια ολόκληρη ζωή. Από την άνοδο ως την πτώση αυτού του ανθρώπου που τώρα πια σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν για την ζωή της Εκκλησίας…
η έρευνα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται..με νέες ακόμα συγκλονστικότερες αποκαλύψεις που έρχονται... 
 
από αύριο διαβάστε : 
 
 
 
-Τι θα κάνει  ο Βικέντιος; τι προετοιμάζει ο Παϊσιος
 
-Άρθρο-Παρέμβαση απάντηση σε όλους και για όλα! 
 
-Γιώργος Λυκομήτρος-Παϊσιος Λουλουργάς: σχέση αμφίσημη και ολέθρια!
 
-Ποιος; είπε και σε ποιον;: "Πόσα μου δίνεις να διαλύσω τον Παϊσιο"!
 
-Μαύρο χρήμα,  σκοτεινές bussines,  η δόξα η άνοδος και η πτώση... 
 
και ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ που θα παγώσει το αίμα στις φλέβες σας...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου