Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Μητροπολίτης Νικήτας πρόεδρος Πατριαρχικής Εξαρχίας: "Σας φέρνουμε μήνυμα αγάπης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Εκκλησία θα δόσει την λύση που πρέπει.."

Πλήρης νοημάτων και  μεστός ακόμα βαθύτερων υπονοήσεων και υπομνήσεων με συγκεκριμένους αποδέκτες.. προς κάθε κατεύθυνση.. ήταν ο λόγος του Μητροπολίτη (της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως) Δαραδενελίων κ. Νικήτα. "Σας φέρνουμε μήνυμα αγάπης από την Μητέρα Εκκλησία που σας αγκάλιασε και που στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι δίπλα σας..." είμαι για να συμπληρώσει με νόημα "αλλά σας έχω ένα παράπονο χτες Σάββατο (13 11 2010) ο πατήρ Παύλος μοναχός και ηγούμενος στο Άγιο Όρος σας περιέμενες μέχρι αργά το βράδυ και ουδείς πάτησε το πόδι του..γιατί; θα περιμένει και σήμερα..." Θέλοντας να δώσει το πρώτο στίγμα στον δημόσιο  λόγο του ότι η Πατριαρχική Εξαρχία ξέρει και αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει... Κάτι που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όταν με επίσης συγκεκριμένους αποδέκτες απευθύνονταν προς του πιστούς λέγοντας "Είμαστε η Πατριαρχική Εξαρχία...ήρθαμε να δούμε το  πρόβλημα...να σας ακούσουμε..και με την Χάρη του Θεού και την βοήθεια της Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου να δώσουμε την λύση. Η Εκκλησία θα δώσει λύση γιατί λύση υπάρχει σε κάθε πρόβλημα" Συνεχίζοντας δεν δίστασε να κάνει σκληρή κριτική στα της ομογένειας δρώμενα -θα τον ακούσετε και Live παρακάτω- για να στείλει ένα σαφέστατο μύνημα προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε "ενδιαφερόμενο" που έχει εμπλακεί στην υπόθεση αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι ουδείς εκ των μελών της Πατριαρχικής Εξαρχείας δεν έκανε -κάτι που απέφυγαν επιμελώς και οι τρεις-  καμία μα καμία απολύτως μνεία στο όνομα ούτε του Παϊσίου ούτε του Επισκόπου Βικεντίου.
Ακούστε μέχρι τέλους όλα όσα λέγει και στο Κύρηγμα του ο Μητροπολίτης Νικήτας αλλά και στο Μήνυμα του ως Πατριαρχικός Έξαρχος. Έχουν πολλά νοήματα όσα λέει...Τόσα που σχεδόν προαναγγέλει τις εξελίξεις που έρχονται... Ακούστε τον μέχρι τέλος ειδικά στο μήνυμα του ως Πατριαρχικού Εξάρχου.
 Μετά το πέρας στης Θείας Λειτουργίας η Πατριαρχική Εξαρχεία μετέβει πάλι στον οίκο διαμονής του Παϊσίου όπου συνέχισε  την αυτοψία και την λήψη κατάθεσης του μάρτυρα και καταγγέλοντα Κ.Β. ο οποίος κατέθετε - για δεύτερη ημέρα- επί πεντέ μίση ώρες δηλαδή  από τις 13:30 μέχρι της 17:30! Περισσότερα για την κατάθεση του μάρτυρα και καταγγέλοντα Κ.Β. σε σχετικό πλήρες και αναλυτικό ρεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου