Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Με λαμπρότητα, σεμνότητα και σεβασμό προς τα ήθη τα έθιμα και την παράδοση εορτάστηκαν στην Νέα Υόρκη η απελευθερώση της Χίου από τους Τούρκους

οι πρόεδροι της Χιακής Ομοσπονδίας Ευάγγελος Καβάδας και του ΚΟΡΑΗ Β. Σκουφάρας




Δρ. Νικόλαος Ζύμαρης


Σε μια κατάμεστη  λαμπροστολισμένη με  άρωμα και χρώμα Ελλάδας, αίθουσα που είχε επιμεληθεί ο διευθυντής του Χιώτικου Σπιτιού στην Νέα Υόρκη Ηλίας Κατσιάρης και οι συνεργάτες του, εορτάστηκαν με σεμνότητα και σεβασμό τα ελευθερία της Χίου από τους Τούρκους. Την  οργάνωση όλης της εκδήλωσης εκ μέρους του Δ.Σ. της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, είχε αναλάβει   ο γνωστός Χιώτης και διακεκριμένος διαπρεπής  Ιατρός  Δρ. Νικόλαος Ζύμαρης ο οποίος με την απλότητα, την ζεστασία του λόγου του και προ πάντων με την καλοσύνη του κατάφερε και κράτησε μέχρι τέλους του πλούσιου προγράμματος, που είχαν επιμεληθεί η κ. Παπαγιαννάκη καθώς και οι υπεύθυνες των χορευτικών συγκροτημάτων, το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων που κατέκλυσαν την κεντρική αίθουσα της Χιακής Ομοσπονδίας στο κέντρο της Αστόριας στην ΝΥ. Το ειδικό αναμνηστικό με εξώφυλο τον Πίνακα με την σφαγή της Χίου από τον Ντελακρουά επιμελήθηκε ο Ανδρέας Κοκώδης, μέλος του Δ.Σ ενώ στην επιτυχία  της διοργάνωσης συνέβαλαν με διακριτικότητα και προσέφεραν την πολύτιμη εμπειρία τους ο Νικόλαος Παπαγιαννάκης και ο Αλέκος Ντούλης παλαιά και διακεκριμένα μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας με θητεία σε όλες τις θέσεις του Δ.Σ.  Την παράσταση έκλεψαν όπως πάντα τα νεανικά, εφηβικά και παιδικά τμήματα των χορευτικών συγκροτημάτων που έδειξαν στην πράξη πως από γενιά σε γενιά η παράδοση μας ζει και επιβιώνει στον Ελληνισμό της Αμερικής. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν από κοινού η Χιακή Ομοσπονδία και ο γνωστός ιστορικός  σύλλογος ΚΟΡΑΗΣ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Αμερικής ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας  εκήρυξε το οικοδεσπότης της εκδήλωσης ιατρός Νικόλαος Ζύμαρης. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν εκτός των 10αδων χιωτών και παλαιά μέλη πρώην πρόεδροι όπως ο κ. Μαλαφής και προσωπικότητες της ελληνικής κοινότητας στην Νέα Υόρκη.


 Χωρίς πολλά σχόλια,  άλλοστε μιλάνε οι εικόνες, σας αφήνουμε να απολαύσετε με επιλεγμένα αποσπάσματα ήχου και εικόνας την λαμπρή εορτή εις μνήμη των πεσσόντων αλλά και την συνέχεια με θέρμη και αγάπη την συνέχεια της πολιτισμικής και εθνικής μας πράδοσης μέσα από τα χορευτικά σύνολα που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου