Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

O Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλά για τις επαφές του στην ΝΥ και την Ουάσιγκτον λίγο μετά το γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τομή του ο John Catsimatidis



Νέα Υόρκη.  Τα όσα είπε σε κλειστό (privet) γεύμα εργασίας που παρέθεσε  προς τιμή του ο γνωστός ΕλληνοΑμερικανός στο Club 21 John Catsimatidis αποκαλύπτει με αποκλειστική δήλωση του ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το γεύμα  οργανώθηκε χτες 14 Οκτωβρίου και σε αυτό βρέθηκαν περισσότεροι από 40 επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του τουρισμού, του Real Estate, του επενδυτικού τομέα, άνθρωποι του χρηματιστηρίου, τεχνοκράτες της Wall Street κτλ. Μεταξύ των προσκεκλημένων διακρίναμε τον επιχειρηματία Στέλιο Ζαβό, τον  πρόεδρο της Atlantic Bank στις ΗΠΑ  Ανδρέα Βουτσινά, τον Ντιν Μητρόπουλο(Real Estate), τον Andrew Manatos, τον εκπρόσωπο της Ιεράς Αρχ. Αμερικής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Fr. Alex Karloutso  και αρκετοί άλλοι ΕλληνοΑμερικανοί αλλά και Αμερικανοί από τον χώρο των επενδύσεων.
Στο γεύμα προσκεκλημένος ήταν επίσης και ο  Δρ. Σωτήριος Βαχαβιώλος επιχειρηματίας που έλαβε το χρίσμα ως υποψήφιος  πρόεδρος για την Νομαρχιακή της ΝΔ στις ΗΠΑ για τις εσωκομματικές εκλογές της 16ης Οκτωβρίου. Η ΝΔ  με αυτή την υποψηφιότητα  υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών, εδώ σε αυτό το νευραλγικό χώρο του κόσμου το κόμμα της ΝΔ επιθυμεί να   αναβαθμίσει το ρόλο που θα διαδραματίσει ο απόδημος Έλληνας και οι Αμερικανοί Ελληνικής καταγωγής    όπως μας εξήγησε ο Δ. Αβραμόπουλος. 
Το γεύμα ήταν αυστηρά  κλειστό και για τους ανθρώπους του τύπου, δεν κλήθηκαν επίσης οι γνωστοί ομογενειακοί παράγοντες όπως συνηθίζεται(εκπρόσωποι συλλόγων πρόεδροι ομοσπονδιών φίλα προσκείμενοι στο κομματικό χώρο της ΝΔ και άλλοι με τους οποίους είθισται να γεμίζουν τέτοια event) θέλοντας να δείξουν  οι διοργανωτές αλλά και ίδια η ΝΔ ότι πλέον αντιλαμβάνεται τα πράγματα εντελώς διαφορετικά και αρχίζουν να ξεχωρίζουν και να διαχωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που ως τώρα ίσχυαν στα της Ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ όπου φαίνεται να αλλάζουν πολλά άρδην και με γοργούς ρυθμούς όπως είπαν στο ΠΘ άνθρωποι που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης αυτού του κλειστού γεύματος εργασίας το οποίο ετοιμάστηκε με πολύ προσοχή για περισσότερο από ένα μήνα και πλέον.   Ρόλο κλειδί στο ταξίδι αυτό όπως και στο επικείμενο του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως παίζει ο πρέσβης Διονύσιος Κοδέλας ο οποίος συνόδευε σε αυτό  το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ    Δ. Αβραμόπουλο.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στους 40 και πλέον προσκεκλημένους εξήγησε τους τρόπους,  που η ΝΔ σε περίπτωση που στο άμεσο μέλλον γίνουν εκλογές και ο λαός της δώσει αυτοδυναμία, σκέπτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της χώρας στην οικονομία ενώ ανέλυσε   και την μεθοδολογία της ανάπτυξης  σε επιμέρους τομείς της οικονομίας , του τουρισμού και των επενδύσεων  ώστε να καταπολεμηθεί η ύφεση και η χώρα να ανακάμψει οικονομικά. Δείτε την   αποκλειστική δήλωση.
 
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην συνάντηση του με την christine lagarde την Πέμπτη 13/10 στην Ουάσιγκτον και ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί για μισή ώρα και λιγότερο, λόγω πιεσμένου προγράμματος εκ μέρους της διευθύντριας του ταμείου τελικά κράτησε μια ώρα και στην διάρκεια αυτής της ώρας, αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να ακούσει όσα του είπε η ισχυρή γυναίκα αλλά και εκείνη να ακούσει τις θέσεις που έχει διαμορφώσει η ΝΔ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.
Σε ερώτηση μας προς το περιβάλλον του Δ. Αβραμόπουλου   πως σχολιάζει ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ τις φημολογίες που είδαν το φως της δημοσιότητας  για τα δεικτικά και ειρωνικά  σχόλια στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία (blog site twitter )  και παραπολιτικά σε εφημερίδες  για το γεγονός ότι δεν υπήρξε φωτογραφία από την συνάντηση του με την christine lagarde που αφήνουν υπονοούμενα  η απάντηση ήταν  «ασχοληθείτε με σοβαρότερα πράγματα και όχι με φτηνή παραπολιτική που δεν έχει καμία απολύτως βάση με την πραγματικότητα αφού ούτε χρόνος υπήρχε  για  φωτογραφίες και οι δυο είχαν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Προέχει η ουσία και όχι το χαμηλού επιπέδου λαϊκιστικό κουτσομπολιό »  είπε  άνθρωπος από το περιβάλλον του κ. Αβραμόπουλου για το συγκεκριμένο θέμα.  
Ο δεύτερος τη τάξη στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης είχε σειρά συναντήσεων στην Ουάσιγκτον με αξιωματούχους της Αμερικανικής Γερουσίας και αμερικανικής διοίκησης στους οποίους εξήγησε τις θέσεις της ΝΔ στο πρόβλημα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΘ το κλίμα που αντιμετώπισε αυτή την φορά σε σχέση με ην προηγούμενη επίσκεψη του(πριν από οκτώ μήνες) ήταν κατά πολύ θετικότερο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού η πράξη δείχνει να επιβεβαιώνει ότι η τόνωση της οικονομίας θα ενισχυθεί μόνο μέτρα ανάπτυξης και χρήμα που θα πρέπει να πέσει στην αγορά ώστε να καταπολεμηθεί η ύφεση. Απόψεις και αντιλήψεις που όπως εξήγησε στο ΠΘ  ένας εκ των αξιωματούχων   με τους οποίους είχε συνάντηση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πλέον ο αμερικανικός παράγοντας φαίνεται να κατανοεί και αρχίζει να στηρίζει ανοιχτά.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως αποκάλυψε το ΠΘ σε όλες του τις συναντήσεις και αυτές που ανακοινώθηκαν και αυτές που δεν ανακοινώθηκαν έθεσε τις βάσεις για το επικείμενο ταξίδι στις ΗΠΑ  του προέδρου  της ΝΔ και αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά  είτε αυτό γίνει  προ εκλογικά  είτε μετεκλογικά.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος  το Σάββατο 15/10 παρακάθισε στο δείπνο προς τιμή και την βράβευση με το Αθηναγόριο Βραβείο του ΕλληνοΑμερικανού Τζέϊμς Σταυρίδη που οργανώσε το Τάγμα Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα  ενώ  λίγο νωρίτερα  είχε  συνάντηση με τον ανώτατο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ. Αργά το απόγευμα της Κυριακής(16 10 11) ο Δ. Αβραμόπουλος επιστρέφει στην Ελλάδα.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου