Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Προσφυγή στην Αμερικανική δικαιοσύνη και τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές εναντίον του ιδιοκτήτη του NGTV Δημήτρη Καστανά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέα Υόρκη 20 Ιουνίου 2011
Το Σάββατο 11 Ιουνίου ο κ. Δημήτρης Καστανάς, ιδιοκτήτης του τοπικού καναλιού στην Νέα Υόρκη NGTV,  από την προσωπική του εκπομπή «ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ» με ώρα μετάδοσης λίγο μετά τις 21:30 για ακόμα μια φορά  υπερέβη τα εσκαμμένα του δημόσιου λόγου και ήθους!   Προέβη σε ενέργειες που θίγουν κάθε έννοια νομιμότητας και δεοντολογίας αυτή την φορά και εναντίον του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου.   Συγκεκριμένα  ο κ. Δημήτρης Καστανάς κάνοντας κατάχρηση των δικαιωμάτων που του δίδει ο νόμος και οι αμερικανικές  αρχές αλλά και η χρήση της συχνότητας  από την Time Warner  επιτέθηκε  εντελώς   αναίτια και απρόκλητα  εναντίον του Α.Σ.   με φωτογραφικές αναφορές στο πρόσωπο, το ύψος, και άλλα στοιχεία  που συνθέτουν  την προσωπικότητα του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Αναφέρθηκε   με  άκρως  υποτιμητικά σχόλια, και  υπονοούμενα που προσβάλλουν βάναυσα  την προσωπικότητα  αλλά και την οικογένεια του θίγοντας επί πλέον την επαγγελματική του υπόσταση με βαρύτατες  συκοφαντίες και ύβρεις που χαρακτηρίζουν ίσως μόνον τον ίδιο,  την  προϊστορία και το προσωπικό του παρελθόν  του στην Ελληνική κοινότητα της ΝΥ.  
Θα καταλαβαίναμε  και θα κατανοούσαμε, οποιαδήποτε έστω και σκληρή  κριτική, αν τυχόν διαφωνεί-και δικαίωμα του-  με κείμενα ή με  την κριτική που του έχει ασκηθεί δημόσια,   επώνυμα και ενυπόγραφα από τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, αλλά  σε κόσμιο ύφος για δημόσιο λόγο. Χωρίς ύβρεις ή ακόμα χειρότερα χωρίς  συκοφαντίες και μάλιστα αναπόδεικτες και χωρίς στοιχεία. Αντ αυτού ο κύριος Καστανάς, κατά την συνήθη πρακτική του, εδώ και χρόνια εις βάρος ομογενών, απόντων από την εκπομπή του,  και  που μάλιστα  αδυνατούν  να απαντήσουν σε όσα κατά καιρούς και κατά περίπτωση έχει  καταλογίζει σε 10αδες οργανισμούς, φορείς ή προσωπικότητες(του δημόσιου βίου στην Ελλάδα ή  της Ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ), προτίμησε την  οδό την προσωπικής διαπόμπευσης. Του διασυρμού. Των ύβρεων. Της ειρωνείας.  Και το χειρότερο από όλα  των συκοφαντιών που πολλές φορές έχει εξαπολύσει είτε ευθέως είτε με πλάγιο λόγο κατά του εν λόγω δημοσιογράφου από το 2004.     

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καστανάς κατά το παρελθόν έχει προστρέξει σε βοήθεια κατ επανάληψη στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο με στοιχεία που θα δοθούν στην δημοσιότητα σύντομα, εν τούτοις ξέχασε ως συνήθως τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του το 2008, και έπεσε σε ένα ακόμα βαρύτατο ολίσθημα.
Χρησιμοποίησε  εναντίον του δημοσιογράφου και  υπεύθυνου διαχείρισης  του διαδικτυακού πρακτορείου GreekAmericanNewsAgency.com Αλέξανδρου Στεφανόπουλου   βαρύτατες  φράσεις και λέξεις  που απάδουν του δημόσιου λόγου. Λέξεις και φράσεις (με υπονοούμενα) οι οποίες  χρησιμοποιούνται μόνον από ανθρώπους μειωμένου ήθους και κοινωνικού κύρους  ή απόβλητους και  απόκληρους της κοινωνίας, αποτυχημένους κοινωνικά με εμφανή και διαγνωσμένα  ψυχολογικά προβλήματα. 
Επιτέθηκε προσωπικά και για αρκετά λεπτά της ώρας στον εν λόγω δημοσιογράφο –για ακόμα μια φορά – με υπονοούμενα για το ήθος,  την κοινωνική και επαγγελματική  υπόσταση της προσωπικότητας του Α.Σ.  παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και δεοντολογίας.  
Παρά το γεγονός ότι περιήλθαν  στην αντίληψη μας ήδη από το Σάββατο  11 Ιουνίου (11) τα όσα αναφέρθηκαν στην προσωπική του εκπομπή, εν τούτοις όπως και τις προηγούμενες φορές αντιπαρήλθαμε και εμείς-για ακόμα μια φορά -  όπως και δεκάδες άλλοι Ομογενείς που έχουν δεχθεί  συστηματικά,  κατ επάγγελμα και σύστημα,   παρόμοια βάναυση συμπεριφορά και δημόσια κακοποίηση  από τον κ. Καστανά επί χρόνια τώρα. Έτσι   δια της σιωπής και πλήρους αγνόησης του εκ μέρους μας,  προτιμήσαμε επιλέγοντας την οδό της ηρεμίας και της ησυχίας να μην απαντήσουμε δημόσια, προσδίδοντας του ως  δικαιολογητικό είτε  το προχωρημένο της ηλικίας  (και ενδεχομένως ακαταλόγιστο κατά το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι») αλλά κυρίως σταθήκαμε στο  βεβαρημένου της υγείας του και με εμφανή τα σωματικά προβλήματα παραλυσίας, τα οποία όμως δεν μπορεί πάντα να αποτελούν  άλλοθι για την ασυδοσία, τον δημόσιο γκαγκστερισμό, τις ύβρεις με εμφανείς τις αποχρώσεις ενδείξεις δημόσιου εκβιασμού και  με  βαθύτερη  σκοπιμότητα το οικονομικό  κέρδος,    και εν τέλει  τον παλιμπαιδισμό που επιδεικνύει χρόνια τώρα. 
Ωστόσο ο κ. Καστανάς θεωρώντας προφανώς την σιωπή μας, αδυναμία συνέχισε όλο αυτό το διάστημα και ειδικά τις προηγούμενες  ημέρες όπως και κατά το παρελθόν, δημοσίως  σε χώρους σύναξης και συνάθροισης  ομογενών, να εκτοξεύει ύβρεις, απειλές με  σωρεία συκοφαντιών εις  βάρος του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου σύμφωνα με όσα μας καταγγέλθηκαν επώνυμα από ομογενείς.
1.       Σε ό,τι αφορά τα όσα συκοφαντικά ανέφερε στην εν λόγω εκπομπή του,  ήδη έχει δρομολογηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του  στα αστικά και ποινικά δικαστήρια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ενώπιον των οποίων θα κληθεί να αποδείξει με στοιχεία τις κατηγορίες και τις βαρύτατες συκοφαντίες. Ως προς τις ύβρεις και τα άκρως υποτιμητικά υπονοούμενα για το πρόσωπο του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου  αυτές χαρακτηρίζουν αποκλειστικά και μόνον τον ίδιο που χρησιμοποίησε τέτοιο λεξιλόγιο και φυσικά θα υποστεί τις συνέπειες των νόμων γιατί όπως λέει και ο ίδιος «εδώ είναι Αμερική και οι νόμοι λειτουργούν». 
2.       Κατά τα άλλα:  Καταφύγαμε  άμεσα ενώπιον πάσης αρμόδιας Αρχής στις ΗΠΑ στην πολιτεία της ΝΥ αλλά  και σε ομοσπονδιακό επίπεδο  προκειμένου να  ερευνηθούν οι καταγγελίες μας με βάση τα στοιχεία που προσκομήθηκαν ώστε να του επιβληθούν προσωπικά αλλά και στην εταιρία του οι προβλεπόμενες εκ των νόμων κυρώσεις.
3.        Ειδικότερα  τώρα και ως προς τα αναφερόμενα για την σχέση της εταιρίας GreekAmericanNewsAgency,inc  του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου  και του ομώνυμου διαδικτυακού πρακτορείου με την νέα αεροπορική εταιρία που  επανασυνδέει τον Ελληνισμό των ΗΠΑ με την πατρίδα,  Hellenic Imperial Airways, σχόλια που αν μη τι άλλο προσβάλλουν και υποτιμούν το  αδιαμφισβήτητο υψηλό  κύρος της προαναφερόμενης εταιρίας,  προς αποκατάσταση και μόνον της     αλήθειας  σύμφωνα  με τα γεγονότα, τα στοιχεία και τα records που κρατούνται ισχύουν τα εξής:
4.       Σε επίσημη ενημέρωση που μας έκανε στην προσπάθεια μας να διερευνήσουμε το αληθές των όσων αναφέρθηκαν από τον κ. Καστανά στην συγκεκριμένη εκπομπή-της 11ης Ιουνίου 2011- ο εμπορικός διευθυντής κ. Κώστας Μαυρίκης  μας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε ο κ. Καστανάς τηλεφώνησε στην εταιρία. Ωστόσο αν και  διαψεύδεται με τον πλέον  επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Καστανάς –και δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγω να μην αρκεσθούμε στην ρητή  και γραπτή διαβεβαίωση του κ. Κώστα  Μαυρίκη-, εν τούτοις οι κατηγορίες εκ μέρους του κ. Καστανά, οι ύβρεις και οι συκοφαντίες παραμένουν για αυτό και θα κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης να αποδείξει όσα ανέφερε εναντίον του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου.   
5.       Α) πράγματι  η εταιρία με την οποία διατηρούμε άριστη  ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και άτυπης συνεργασίας, σε επίπεδο ανώτερων στελεχών, και εδώ στην ΝΥ και στην Αθήνα ,  εδώ και ένα έτος  ζήτησε την βοήθεια και την υποστήριξη μας.  Όπερ και πράξαμε σε κάθε δυνατό επίπεδο  όταν και όποτε μας ζητήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και ειδικότερα από τον Φεβρουάριο του 2011. Εκ τότε υπήρξε συνεχής και συστηματική συνεργασία με όλα τα στελέχη της εταιρίας  μάλιστα  την 6/6 η εταιρία(ΗΙΑ) λόγω υπερφορτωμένου προγράμματος και των προτάσεων για δράσεις στο τομέα επικοινωνίας  εκ μέρους μας  και ειδικότερα στην ατζέντα και το πρόγραμμα  του προέδρου και των λοιπόν ανώτερων στελεχών,  ζήτησε με επιστολή της εφεξής προηγούμενα για κάθε ενέργεια, ραντεβού, και άλλες δράσεις που οργανώνονταν εκ μέρους μας  να υπάρχει προηγουμένως και  έγγραφη έγκριση και  εκ μέρους της  Hellenic Imperial Airways, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που είχαμε εισηγηθεί γραπτώς.     
Β)   Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής μας, και προκειμένου οι Έλληνες της Αμερικής να έχουν μια ακόμα επιλογή στις μετακινήσεις τους προς την πατρίδα, την οποία εμπιστευόμαστε και ανεπιφύλαχτα συστήσαμε στους αναγνώστες, προβάλλαμε, στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε με κάθε μέσο αθόρυβα, και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Όπως το ίδιο θα πράξουμε προς την αυτή κατεύθυνση και για οποιαδήποτε άλλη εταιρία ζητήσει την υποστήριξη μας, προκειμένου να υπάρχουν και άλλες επιλογές για τον ΕλληνοΑμερικανό που θέλει να επισκεφθεί την Ελλάδα και έτσι να ενισχύεται εμπράκτως, είτε ο εξ Αμερικής τουρισμός, είτε η  ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία με την συνεχώς αυξανόμενη ροή επισκεπτών και εξ Αμερικής. Γ)  Στο πλαίσιο αυτής της μόνιμης συνεργασίας μας με την ΗΙΑ   φέραμε σε επαφή και επικοινωνία ανώτερα στελέχη της εταιρίας  με ραντεβού, που οργανώσουμε διακριτικά και προγραμματίσαμε με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη στην Ελλάδα και την ΝΥ,  προκειμένου η  νέα εταιρία να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο στην μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά στις 24 Ιουνίου με την νέα γραμμή Αθήνα Νέα Υόρκη. Δ)  Η εταιρία δια του προέδρου  κ. Talal Abu Reyal στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας της  ευχαρίστησε και  προσωπικά την 1η Ιουνίου σε τηλεφωνική επικοινωνία τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο για την συνολική προσφορά του προς την εταιρία  όλο το προηγούμενο αλλά και ειδικότερα  το τελευταίο διάστημα. Ε) Τέλος σε επίπεδο εισηγήσεων προς την εταιρία  στον τομέα  επικοινωνίας, εξ αρχής  συστήσαμε 1.  ανεπιφύλαχτα συνεργασία με κάθε τοπικό και ομογενειακό ΜΜΕ με αξιοκρατικούς όρους, επαγγελματισμό και πλήρη έλεγχο τεχνοκρατικών στοιχείων και ανάλυση επί μέρους δεδομένων (αναγνωσιμότητας, κυκλοφορίας, επισκεψημότητας, ακροαματικότητας, και άλλα τεχνικό οικονομικά στοιχεία) και 2. Καμία απολύτως ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελληνικής κοινότητας με πρόσωπα, φορείς, και θεσμούς  που δοκιμάζονται και κλονίζονται  από εσωτερικά προβλήματα. ΣΤ) προς επίρρωση των ανωτέρων, που επιβεβαιώνουν τα γεγονότα,  χαρακτηριστικό της προσπάθειας μας αυτής είναι ότι παρά την επί μήνες συνεργασίας μας με την ΗΙΑ,  ουδέποτε προτάξαμε το προσωπικό και εταιρικό συμφέρον για αυτό και ακόμα δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο διαφημιστικών καταχωρήσεων γιατί προκρίναμε το δημόσιο συμφέρον της Ελληνικής κοινότητας και όχι το ίδιο προς όφελος συμφέρον.  

Τέλος σε ό,τι αφορά τον κ. Καστανά τον παραδίδουμε στην κρίση της Ελληνικής Κοινότητας η οποία και μνήμη έχει, και γνώση διαθέτει,  για τα δρώμενα και την ιστορία του καθενός, και δύσκολα μπορεί να εξαπατηθεί, όπως συχνά συμβαίνει με φορείς της ελληνικής πολιτείας που λόγω άγνοιας πολλές  φορές-για πρόσωπα, καταστάσεις  και φορείς -  θέλοντας να τιμήσει την ομογένεια, αποδίδει  δημόσιες τιμές και αναγνώριση σε ανθρώπους που η λεγόμενη –οργανωμένη και μη-  ομογένεια  τους έχει κρίνει και τους έχει κατατάξει στην συνείδηση της… Δηλαδή εκεί όπου ο καθείς ετάχθη κατά   τα έργα, τις πράξεις και τα λόγια του… 

Άλλωστε ο κ. Καστανάς ούτε συνεπής υπήρξε προς τα λόγια του ούτε πολύ περισσότερο προς τις δημόσιες δηλώσεις και διακηρύξεις  του. Ο κάθε ένας μας κρίνεται για το ήθος από τις πράξεις, τα λόγια και τα έργα του και ο κύριος αυτός στα δυσμάς του βίου, αμετανόητος όντας, μάλλον πολύ  δύσκολο να αλλάξει με όσα συγνώμη και αν ζητήσει από την Ελληνική Κοινότητα!       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου