Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον μιλά για την κρίση στον CNBC



“IT’S NOT A BAILOUT, IT’S A LOAN. AMERICAN TAXPAYERS’ MONEY IS SAFE”

Συνέντευξη στην εκπομπή του Larry Kudlow «The Kudlow Report» του τηλεοπτικού δικτύου CNBC και σε ώρα υψηλής τηλεθέασης ((prime time) παραχώρησε χθες, 22 Ιουνίου ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, κ. Βασίλης Κασκαρέλης, με επίκεντρο την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο και των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Δεν πρόκειται περί διάσωσης της Ελλάδας από το ΔΝΤ και την ΕΕ, τόνισε ευθύς εξαρχής ο Πρέσβης απαντώντας σε επιθετικό σχόλιο του παρουσιαστή που τον ρώτησε τι έχει να πει  στους αμερικανούς φορολογούμενους για τη διάθεση των χρημάτων τους μέσω του ΔΝΤ. Πρέκειται περί δανείου, τόνισε ο Πρέσβης, το οποίο χορηγήθηκε μάλιστα επαχθές επιτόκιο, σχεδόν διπλάσιο από αυτό των αγορών και το οποίο η χώρα αποπληρώνει.
Ο κ. Κασκαρέλης υπογράμμισε, επίσης, ότι τόσο ο ελληνικός λαός, όσο και η Κυβέρνηση καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο, έχουν υιοθετηθεί και υλοποιηθεί εξαιρετικά αυστηρά και σκληρά μέτρα και νόμοι για τον περιορισμό του χρέους και την βελτίωση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στις αγορές, όπως, μεταξύ άλλων, μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του αριθμού των δήμων και κοινοτήτων. Παρόμοια μέτρα, αν λαμβάνονταν στις ΗΠΑ,  που αντιμετωπίζουν παρεμφερή οξύτατα οικονομικά προβλήματα, θα είχαν οδηγήσει σε επανάσταση, όπως προκύπτει από τις καθημερινές σχεδόν επαφές του κ. Πρέσβη με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου. Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Κασκαρέλης διευκρίνισε ότι οι καθυστερήσεις των τελευταίων 3-4 μηνών οφείλονται στην κόπωση των Ελλήνων πολιτών από τη συνεχιζόμενη λιτότητα, την ανεργία και την ύφεση και τις επώδυνες αλλαγές στην καθημερινή τους ζωή. Ο Πρέσβης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, μετά την χθεσινή ψήφο εμπιστοσύνης, οι εντατικές προσπάθειες που ξανάρχισε η ελληνική Κυβέρνηση θα οδηγήσουν, με την αναγκαία υποστήριξη του ελληνικού λαού αργά, αλλά σταθερά, στην έξοδο από την κρίση.
          ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

            Σημειώνεται ότι η συνέντευξη αναμεταδόθηκε  από δεκάδες video sites και τοπικούς σταθμούς των ΗΠΑ.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου