Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΜΗΔΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ!


Μάθημα Γεωμετρίας στο Μαϊάμι by marina2984
 
Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι μαθητές που επιλέγουν να έρθουν σε επαφή με την ελληνική γλώσσα, παρακολουθώντας μαθήματα της επιλογής τους. Τελευταίο παράδειγμα μας έρχεται από το Μαϊάμι, όπου στο Charter School, που ακολουθεί το σχολικό πρόγραμμα της Πολιτείας, παραδίδονται μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας και Γεωμετρίας στα Ελληνικά.
Οι μαθητές του Charter School, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Αμερικανοί, διδάσκονται από την προσχολική τους ηλικία την ελληνική γλώσσα και τα μαθητικά στη μητρική τους και την ελληνική γλώσσα μέχρι την αποφοίτησή τους από το Λύκειο.
Οι μαθητές της Αρχιμηδείου Ακαδημίας, σχολείου δευτεροβάμιας εκπαίδευσης φιλανθρωπικού χαρακτήρα, λαμβάνουν και πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας.
Στο βίντεο παίρνουμε μία γεύση από το Μάθημα Γεωμετρίας, που παραδίδει ο Γιώργος Καφκούλης, Έλληνας καθηγητή μαθηματικών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, εθελοντής διδάσκοντας και συνιδρυτής της «Αρχιμήδειου Ακαδημίας», Δημόσιου Καταστατικού Σχολείου (Charter School) του Μαϊάμι, στα ελληνικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου