Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Γιώργος Νικητιάδης: Ο Τουρισμός είναι η εθνική δύναμη μας αν αξιοποιηθεί κάθε γωνιά της Ελλάδας θα φέρει μεγάλα έσοδα!


Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο
Σε μια κατάμεστη αίθουσα με περισσότερους από 300 καθήμενους και 50 περίπου όρθιους ο Υφ/Υπουργός τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης παρουσίασε την νέα-όπως χαρακτηριστικά τόνισε με έμφαση- εθνική  τουριστική πολιτική της χώρας για τον τουρισμό. Με γλαφυρή εικόνα, για την σημερινή κατάσταση του τουρισμού, αλλά και αιχμές για την προηγούμενη ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική   και φυσικά  με ένα καλό λόγο για τα καλά κάθε γωνιάς της Ελλάδας,  και αντίστοιχα με προτάσεις που ανέλυσε για το πώς μπορεί αυτός όλος ο εθνικός πλούτος να αξιοποιηθεί και να αποδώσει οικονομικά, έδωσε ο Γιώργος Νικητιάδης μια "διάλεξη" υπερκομματικού χαρακτήρα την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης στην έδρα της Χιακής Ομοσπονδίας. Την εκδήλωση υποστήριξαν οργανωτικά η Κυπριακή, Χιακή, η Δωδεκανησιακή και η Ιόνιος Ομοσπονδία επίσης οι εθνικό τοπικοί σύλλογοι Σουλιώτισσες, Ιθάκη, Αμοργιανοί, οι Κρήτες,  και η ένωση ιδιοκτητών, δηλαδή σχεδόν το σύνολο της Ομογένειας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Γενικές Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στην Νέα Υόρκη  Άγη Μπαλτά και Κούλα Σοφιανού, ο πρόξενος Βαγγέλης Ευάγγελος Κυριακόπουλος ο υπεύθυνος  του γραφείου του ΕΟΤ κ.Χρύσανθος Πετσίλας και φυσικά οι πρόεδροι και τα μέλη αρκετών από τα Διοικητικά Συμβούλια  όλων των οργανισμών που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση. Η εκδήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όχι μόνον εποικοδομητική αλλά και παραγωγική, αφού από την ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε βγήκαν αρκετά και χρήσιμα συμπεράσματα, όχι μόνον για αυτά που είπε ο κύριος Νικητιάδης αλλά κυρίως για τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις γνωστών και επιφανών οικονομικά  ομογενών.   Μεταξύ των γνωστών ομογενών που  ξεχωρίσαμε  στα πρώτα τραπέζια ήταν οι κύριοι Ντίνος Ράλλης, Γ. Μίχαλος, Γ. Αλεξίου, Γ.Σμαλιός, Ε. Βαλιώτης, Δ. Δημητρίου, Κοσοβίτσας,  από τους Ηπειρώτες, Γιώργος Παυλάκος, και φυσικά  η Μαρία Λόη που δίνει το παρών σε όλες τις εκδηλώσεις από τότε που εγκαταστάθηκε στην Νέα Υόρκη, και 10αδες άλλα πρόσωπα γνωστά από την δημόσια ζωή της Ελληνικής Κοινότητας στην Ν.Υ.  

Ουδείς παρατήρησε ή ασχολήθηκε με την  απουσία των Ηλία Τσεκερίδη και Πέτρου Γαλάτουλα...
Από την ομιλία του Υπουργού δεν έλειψαν βεβαίως και τα "καρφιά" προς Ομογενείς μιας και ο ίδιος είναι γέννημα θρέμμα της Ομογένειας από γονείς μετανάστες και φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά την νοοτροπία αλλά και όσα κρύβονται πολλές φορές πίσω  από τον "υπερβάλλοντα ζήλο και το ενδιαφέρον" για την πατρίδα...Κατά τ' άλλα.
Και από αυτή την εκδήλωση αποσίασαν επιδεικτικά τα υψηλόβαθμα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ, οι οποίοι μάλιστα νωρίτερα σε προηγούμενες συγκεντρώσεις και  στις τις καθιερωμένες  ενημερωτικές συναντήσεις της Πέμπτης για την πορεία της διοργάνωσης της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο καλούσαν ανοιχτά τα μέλη αντιπροσώπους τους να μην πάνε σε αυτή την εκδήλωση αφού αυτή δεν φιλοξενείται στο Σταθάκειο που είναι η έδρα της αντιπροσώπευσης του οργανωμένου Ελληνισμού. Μάλιστα ο πρόεδρος και Γραμματέας Ηλίας Τσεκερίδης και Πέτρος Γαλάτουλας μαζί με τους κυρίους  Δημήτρη Βεκιαρέλη  και Κλενάνθη Μεϊμάρογλου μιλούσαν και καταφέρονταν ανοιχτά εναντίον κάθε εκδήλωσης που δεν γίνεται στο Σταθάκειο. Από ό,τι φαίνεται όμως τα μέλη αντιπρόσωποι τους αγνόησαν επιδεικτικά ακόμα και αν έφτασαν να λένε δημόσια από μικροφώνου ότι θα διαμαρτυρηθούν έντονα στο Γενικό Προξενείο φτάνοντας ακόμα -αν χρειαστεί- και στην ελληνική πολιτεία για την συνεχή επιδεικτικό παραγκωνισμό της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων Νέας Υόρκης.  
                            ...και μέσα σε όλα να και ο Σάκης  Σερέτης...
Στην ίδια "γραμμή" υποστηρικτικά προς τους κ. Τσεκερίδη και Γαλάτουλα κινήθηκε αρκετές φορές, με αιχμές, ύβρεις αλλά και απειλές, στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και τελευταία με άρθρα "παρεμβάσεις" του και ομογενής και μέλος αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων  κύριος Διονύσης Σερέτης στην προσωπική του ιστοσελίδα. Διαβάστε το τελευταίο κείμενο του της 12ης Μαρτίου.  Τα βάζει με όλους και με όλα! Βρίζει και απειλεί ο κατά τ άλλα "δημοκράτης"... Μόνο που αυτά που αναφέρει σήμερα και διατείνεται με "διαπρύσια με στεντόρεια"  φωνή και "λόγο", ενίοτε και με  ύφος κακέκτυπου ξεθωριασμένου μάγκα που καταφεύγει σε απειλές, ύβρεις και προπυλακισμούς,  ο οποίος  ξαφνικά έβγαλε το ζιβάγκο και το ριχτό σακάκι στον ώμο, για φορέσει σακάκι, φουλάρι και καπαρντίνα,  διακαώς ο "κύριος" αυτός, αν και ουδείς δίδει σημασία στα λεγόμενα του ή μπορεί να  επηρεάσει,  εν τούτοις επειδή και μνήμη υπάρχει αλλά και αρχείο μήπως θα πρέπει να θυμηθεί ότι αυτά που λέει σήμερα υπερασπιζόμενος τάχατες τον "θεσμό" ίσχυαν και στην προηγούμενη διοίκηση του Δημήτρη Καλαμαρά -τον οποίο επίσης έχουμε κριτικάρει αρκετές φορές- που επίσης εξελέγη "δημοκρατικά" και με  την πλειοψηφία του 58% με την στήριξη των σφραγίδων του Γαλάτουλα; Μήπως θα πρέπει να θυμηθεί κάποτε ο κ. Σερέτης ότι άλλο θεσμός και άλλο πρόσωπα και παρεούλες. Δηλαδή τώρα η Ομοσπονδία ξαφνικά έγινε θεσμός επειδή βγήκε με την δική του έκνομη και παράνομη συμπεριφορά  ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές του Ιουνίου του 2010. Για αυτό και  ο γνωστός καθηγητής  Ομογενής Χαράλαμπος Βασιλειάδης τον ζεμάτισε, ξεβρακώνοντας τον αυτόν και την παρεούλα του (Τζώρτζη και Βεκιαρέλη) για το δήθεν πόρισμα της εφορευτικής επιτροπής το οποίο κυριολεκτικά αποδόμησε και αποκάλυψε στο σύνολο του με την ανάλυση του. Κατά τ άλλα καλό θα είναι ο όψιμος  "προστάτης" του θεσμού,  θα ήταν να θυμηθεί το παρελθόν του όταν άλλα έγραφε και άλλα έκανε από τότε που πήρε μικρόφωνο στο Hellas FM το 2005, άλλα έλεγε, και άλλα έκανε ο αρχιμάγειρας και αρχιερέας  της παρανομίας και των αλχημειών -για να μιλήσουμε και στην δική του γλώσσα και με το δικό του ύφος.  Αλλά με βασική και ουσιαστική διαφορά εμείς και το όνομα του γράφουμε γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απολύτως  και παντελόνια φοράμε  τα οποία   τιμάμε και περιεχόμενο έχουν τα παντελόνια μας...  Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Και κάτι ακόμα κάτι μου λέει ότι πολύ σύντομα μέσα εκεί θα γίνεται μαλλιά κουβάρια. Κράτα το και θυμήσου το....
Όσο για την επιτυχία της εκδήλωσης σημειώνεται και επισημαίνεται επί τούτου η μεγάλη επιτυχία της,  διότι παρά τις τρικλοποδιές των γνωστών κέντρων και παράκεντρων με τους πηχαίους τίτλους και την ανοιχτή πρόσκληση στην  πανομογενειακή εκδήλωση του Γιώργου Νικητιάδη, του Απόστολου Ζουπανιώτη(της Greek News) προκειμένου να προκαλέσει και να ερεθίσει κάποιους εκ των μελών της Ομοσπονδίας στους οποίους έχει πρόσβαση καθώς και πολλά άλλα που συνέβησαν και έχουμε καταγράψει στο ρεπορτάζ μας προκειμένου να σαμποταριστεί η εν λόγω εκδήλωση,    την ίδια ημέρα και σχεδόν την ίδια ώρα υπήρχαν περισσότερες από 6 συγκεντρώσεις γενικές συνελεύσεις τοπικών  συλλόγων στην Αστόρια της ΝΥ καθώς και άλλη παράλληλη  εκδήλωση ενημέρωσης για την πορεία του λεγόμενου Μακεδονικού  στην Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων Νέας Υόρκης. Παρόλα αυτά ο κόσμος  και οι αντιπρόσωποι καθώς και αρκετά  μέλη του ΔΣ  της Ομοσπονδίας και από τις δυο πλευρές (Π.Γαλάτουλα-Δ.Δημητρίου) όχι μόνον προσήλθαν στην εκδήλωση-και αγνόησαν τις εκκλήσεις και τις διαμαρτυρίες  Τσεκερίδη - Γαλάτουλα - Βεκιαρέλη - αλλά και συμμετείχαν στην συζήτηση ενεργά με ερωτήσεις. Κοντολογίς.Λεονταρισμοί και τσαμπουκάδες δεν περνάνε! Ούτε απειλές περί διαμαρτυριών προς το Γενικό Προξενείο ή πολύ περισσότερο την Ελληνική Πολιτεία! 

 "Σκληρόν γαρ σοι προς κέντρα οξέα λακτίζειν"
 για να θυμηθούμε και το Ευαγγέλιο της χθεσινής Κυριακής της Ορθοδοξίας... επειδή εμείς στηρίξαμε και αυτή την  εκδήλωση -και μάλιστα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ χωρίς να πάρουμε ή να ζητήσουμε  ούτε ένα δολάριο για την προβολή και αυτής της εκδήλωσης όπως και όλες τις προηγούμενες που επίσης προβάλλαμε και στηρίξαμε.

Όχι για να πάμε κόντρα στην Ομοσπονδία αυτό είναι άλλο ζήτημα και έχει να κάνει με ένα σαφές και καθαρό μήνυμα που οφείλουν και πρέπει να λάβουν κάποιοι., αλλά διότι την πραγματικά οργανωμένη ομογένεια οφείλουμε να στηρίζουμε και(αυτό κάνουμε εξ αρχής- να προβάλουμε και όχι κακέκτυπα συστήματα όπου βασιλεύει μόνον η ίντριγκα η διαπλοκή, το καφενείο, η παρεούλα, οι μηχανορραφίες, οι δίκες και καταδίκες των μεν προς τους δε, οι φασαρίες, το ξύλο, οι προπυλακισμοί, και άλλα καμώματα που μειώνουν το κύρος και το ήθος του όντως ιστορικού θεσμού της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ. 

Είναι αδιανόητο να ισχυρίζονται κάποιοι στην Ομοσπονδία Ν.Υ. και εν προκειμένω 200 άτομα όλα και όλα(τα μέλη και οι αντιπρόσωποι) και από αυτά περίπου 60 με 70 περίπου  ισόβιοι αντιπρόσωποι σε ανύπαρκτους συλλόγους - σφραγίδες οικογενειακών καταστάσεων ότι εκπροσωπούν την (δήθεν) οργανωμένη ομογένεια. Την Ομογένεια και τον Ελληνισμό έχουν δικαίωμα να τον εκπροσωπούν μόνο υπαρκτοί και σοβαροί θεσμοί που σέβονται στην ιστορία τους. Θεσμοί που έχουν δημοκρατικές διαδικασίες πόσο μάλλον οι συγκεκριμένοι που οργάνωσαν την εν λόγω εκδήλωση που και μέλη έχουν έχουν, και δράση, και προγράμματα συνεχή και υπόσταση και σοβαρότητα! Η οργανωμένη ή ανοργάνωτη ομογένεια σίγουρα δεν αντιπροσωπεύεται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης  εδώ και μια 15ετια και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι τους. Απλά σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς  διαφορετικά. και θα δείτε τι εννοώ τις επόμενες ημέρες μετά την παρέλαση όταν θα ξεσπάσει ένας άνευ προηγουμένου διχασμός με όσα υπόγεια και ύπουλα προετοιμάζει ο Γαλάτουλας και η παρεούλα του. Ποια είναι αυτά και τι  ακριβώς προετοιμάζετε θα τα δούμε σε συνεχή αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Όσο για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει μερικά πράγματα και να ξανά σκεφτεί πολλά... 
Μήπως κύριε Τσεκερίδη θα πρέπει όλα αυτά να σας προβληματίζουν λίγο περισσότερο; Λέμε μήπως όλα αυτά είναι μηνύματα που πρέπει να διαβάζετε χωρίς τα βρόμικα γυαλιά του Πέτρου Γαλάτουλα και της παρεούλας εκεί μέσα; Λέμε μήπως πρέπει όσο είναι νωρίς να ξανά σκεφθείτε μερικά πράγματα; Για σκεφθείτε το εκεί που θα οδηγείτε καθ οδόν προς το σπίτι σας κάθε βράδυ. Για ξανά σκεφθείτε το. Σας ταιριάζει εσάς τίμιου ανθρώπου να συχνωτίζεστε με τον Πέτρο Γαλάτουλα; Και κάτι ακόμα. Τι σας κάνει να πιστεύετε πως σε εσάς θα συμπεριφερθεί καλύτερα από τους κ. Καλαμάρα και Δημητρίου που τον ξανά έβαλαν στην Ομοσπονδία όταν τον είχαν πετάξει έξω ο Απόστολος  Ζουπανιώτης και  Δημήτρης Βεκιαρέλης;  Γιατί δηλαδή εσάς δε θα σας προδώσει; Εκτός και τα έχετε συμφωνήσει από τώρα μερικά πράγματα. Τέλος πάντων θα σας πούμε δεν ταιριάζει ούτε στο ήθος ούτε στην ιστορία σας αυτός ο εναγκαλισμός και ο συχνωτισμός σας με τον κύριο Γαλάτουλα... Για πάρτε το τιμόνι μόνος στα χέρια σας και τότε θα δείτε πολλά... Σταματήστε να παριστάνετε την μαριονέτα του Γαλάτουλα δεν σας ταιριάζει. Ελπίζω να μη χρειαστεί να με θυμηθείτε και εσείς... Γιατί τα λέγαμε και στους προηγούμενους από εσάς Δημητρίου και Καλαμαρά αλλά αγρόν αγόραζαν... Για σκεφθείτε το λίγο πιο σοβαρά το ζήτημα πριν κλείσετε χρόνο;  
Ακούστε Live ολόκληρη την εισήγηση του ΥΦ/Υπουργού Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη και τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις παρεμβάσεις των ομογενών και των δημοσιογράφων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου