Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Νέες αποκαλύψεις για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στην ιστορία της παρελάσεως στην 5η Λεωφόρο!



Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο


Πριν αλέκτωρ λαλήσει (τρεις), μετά από  όσα αποκαλύψαμε στις 14 Μαρτίου για το συνεχιζόμενο σκάνδαλο με τον Δημήτρη Καστανά δια στόματος προέδρου Ηλία Τσεκερίδη και Πέτρου Γαλάτουλα(το δίδυμο της επιτυχίας της ΚΑΘΕ παρέλασης) ομού μετά του κυρίου Κωνσταντή Λαμπράκη, ήρθε ή τραγική ομολογία και επιβεβαίωση. "Ναι αποφασίσαμε να δώσουμε στον Δημήτρη Καστανά το λεύκωμα να το τυπώσει... είναι βέβαια λίγο πιο ακριβούτσικος (κατά την έκφραση του προέδρου) αλλά είπαμε να έχουμε κάποια ποιότητα σε αυτό το λεύκωμα". Είπε και κουβέντα παραπέρα δεν δέχθηκε παρά τις ενστάσεις των άλλων μελών του Δ.Σ. ο πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης στην τελευταία  συνεδριάση του ΔΣ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι  και  αυτή η  κρυφή σκανδαλώδης επιλογή έγινε  παρά τις ενστάσεις του προέδρου της επιτροπής Λευκώματος  Γιώργου Κίτσιου-τον οποίο έχουν αφήσει μόνο του να δουλεύει τον άνθρωπο- που παρουσίασε τρεις διαφορετικές προσφορές και μάλιστα χαμηλότερες εκείνων από του Δημήτρη Καστανά!  Όλη αυτή η συζήτηση ξεκίνησε (χτες 16 03 2011)  στο ΔΣ μετά τις αποκαλύψεις μας για το που; και πως; εν αγνοία του Διοικητικού Συμβουλίου επέλεξαν και αποφάσισαν  να δώσουν-χωρίς έγκριση και καμία καταστατική  νομιμότητα-   στον κύριο Δημήτρη Καστανά, και  τελετάρχη της παρέλασης(μη το ξεχνάμε αυτά γιατί εδώ είναι το μεγάλο σκάνδαλο όλων των εποχών στην ιστορία του θεσμού) και την εκτύπωση του λευκώματος Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσό της τάξεως μεγαλύτερο των $8.000 σε αυτά προσθέστε και τα $10.000 που πήρε για τα έξοδα του στον τηλεμαραθώνιο της 6ης Μαρτίου στο ιδιωτικό του τοπικής εμβέλειας κανάλι NGTV. Συνολικά δηλαδή με απλά λόγια ο κ. Καστανάς παίρνει από την Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων ΝΥ περίπου $18.000. Αν επρόκειτο για οποιοδήποτε άλλον ομογενή που πήρε την εκτύπωση του λευκώματος ή έκανε τον τηλεμαραθώνιο, δεν θα υπήρχε θέμα. Μάλιστα στο παρελθόν ο Καστανάς έχει ξανά πάρει χρήματα από την Ομοσπονδία για την εκτύπωση του Λευκώματος. Ουδέν πρόβλημα αν το είχε πάρει νόμιμα(μέσω αξιοκρατικής   επιλογής μεταξύ άλλων προσφορών όπως ορίζει το καταστατικό αλλά και ο ισχύον νόμος περί 5 0 C 3). 
To μεγάλο σκάνδαλο συνίσταται στο εγγονός ότι ο κ. Καστανάς είναι ο πρώτος τελετάρχης στην ιστορία του θεσμού της παρελάσεως που ζητά (καλύτερα απαιτεί) χρήματα για συνεργασία του με την Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων! Είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που επί χρόνια απαξιώνε το θεσμό βρίζοντας χυδαία από το 2000 μέχρι και τα τέλη του 2009 ότανη δήλωνε ότι η παρέλαση είναι καρναβάλι (άρα αυτός είναι ο αρχικαρνάβαλος; Ρωτάμε εμείς και όλος ο ελληνισμός των ΗΠΑ) αφενός, και αφετέρου δήλωνε το 2008 ότι δεν θα δεχθεί ποτέ καμία τιμή από την Ομοσπονδία.. το χειρότερο όλων όμως είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που αντί να προσφέρει χρήματα ως είθιστε με κάποια συμβολική δωρέα αυτός όχι μόνον δεν δίνει αλλά τα παίρνει κιόλας χοντρά! Προσβάλλωντας την νοημοσύνη του Ελληνισμού των ΗΠΑ!  


ΔΙΑΒΑΣΤΕ((και κυρίως ΑΚΟΥΣΤΕ lIVE) ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΊ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ

Δ. ΚΑΣΤΑΝΑΣ: ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!

 ΜΕΓΑΑΑΑΛΟΣ ΧΑΜ0ΟΟΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑΑΑΑΑΑ


 ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΑΣΤΑΝΑ προς ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ...ΚΟΥΦΟΥΣ...


Η επιλογή του Δ. Καστανά έχει διχάσει την ελληνική κοινότητα όχι μόνο στην ΝΥ αλλά σε ολόκληρη την Αμερική. Η τελευταία εξέλιξη στο συνεχίζομενο άνευ ιστορικοού προηγούμενου σκανδάλου είναι ότι το ΔΣ(βλ. Γαλάτουλα και Τσεκερίδης) έδωσαν παράνομα την εκτύπωση του λευκώματος στον Δ.Καστανά παρά τις μειωμένες προσφορές πουτ είχαν ήδη!    Το  θέμα  κράταγαν επίσης κλειστό-ως επτασφράγιστο μυστικό- όπως και τόσα άλλα που θα δούμε προσεχώς στο σήριαλ που ξεκινά.  Όπως μάθαμε, ήδη τα μέλη της υποτίθεται ελέγχουσας  μειοψηφίας, με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου έχουν αποφασίσει να επισκεφθούν  το αρμόδιο όργανο της πολιτείας για τους ΜΚΟ - Nonprofit organization (και αλίμονο αν δεν το κάνουν μετά από όσα  τερατώδη γίνονται) προκειμένου να ενημερώσουν και να λάβουν σχετικές οδηγίες για τις περαιτέρω ενέργειες τους. Ήδη ο Δημήτρης Δημητρίου, επικεφαλής της μειοψηφίας,  βρίσκεται σε επικοινωνία με γνωστό ομογενή δικηγόρο προκειμένου να αναλάβουν μια σειρά δράσεων  προκειμένου –όπως μας δήλωσαν- να προστατέψουν τον θεσμό από μια σειρά έκνομων και παράνομων ενεργειών που ήδη έχουν προβεί  οι κ. Πέτρος Γαλάτουλας και Ηλίας Τσεκερίδης. Υπενθμίζεται ότι ήδη έχει κατατεθεί την 1η Μαρτίου πρόταση μομφής στο ΔΣ κατά του γενικού γρραμματέα Πέτρου Γαλάτουλα για σειρά αντικαταστατικών ενεργειών.  Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δημήτρη Δημητρίου και τον δικηγόρο Δημήτρη Καλαμαρά μας επιβεβαίωσαν ότι  πράγματι προσανατολίζονται σε μια σειρά αποφάσεων που θα κοινοποιήσουν σύντομα  και στους αντιπροσώπους μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ, αλλά και στην πολιτεία  της Νέας Υόρκης. Σε ερώτηση μας "αν σκοπεύετε να φτάσετε μέχρι τον εισαγγελέα και για όλα τα άλλα που έχουν προηγηθεί προ των εκλογών του Ιουνίου αλλά και κατά την διάρκεια της εκλογικής περιόδου" ο κ. Δημητρίου μας δήλωσε " εξετάζουμε τα πάντα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Θα εξετάσουμε κάθε νομική παράμετρο και δικαίωμα που μας δίδει η πολιτεία προκειμένου να προστατέψουμε τον θεσμό. Κάποια στιγμή όπως έχω πει και στην γενική συνέλευση θα κληθούμε να δώσουμε λόγο όλοι μας. Τι θα πούμε στον κόσμο με όλα όσα γίνονται; ο κόσμος έξω βοά(!) η ομογένεια τα έχει χάσει με όσα συμβαίνουν.  Ναι εξετάζουμε τα πάντα και  όλα τα ενδεχόμενα ναι  είναι ανοιχτά αυτή την στιγμή! Περιμένουμε και καταγράφουμε τις εξελίξεις.  Δίνουμε το παρόν στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά θέλω να μεταφέρετε στον κόσμο, ότι δεν συναινούμε και δεν συνυπογράφουμε καμία αντικαταστατική και κυρίως καμία παράνομη πράξη. Αυτό να είναι σαφές!  Από εδώ και στο εξής θα πάμε με οδηγό τον νόμο που ισχύει για τους Nonprofit και την σχετική παράλληλη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να προστατέψουμε τον θεσμό. Αύριο θα δώσουμε λόγο εμείς όχι αυτοί!"   
Διαβάστε επίσης και το αποκαλυπτικό κείμενο Editorial που έχει ξεσηκώσει ποικίλες αντιδράσεις στην Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου