Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ για παράβαση του Ν.2472/1997 περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

 


O Δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος που την τελευταία 10ετια ζει μόνιμα στην Νέα Υόρκη, διαχειριστής και υπεύθυνος κατά νόμω του δημοφιλούς ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ- GREEKAMERICANNEWSAGENCY.COM κατέθεσε δια του νομικού συμβούλου του κ. Δημήτριου Βακαλόπουλου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μηνυτήριο αναφορά για παράβαση του Ν.2472/1997 περί παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Η μηνυτήριος αναφορά αφορά και «φωτογραφίζει» ως υπεύθυνους για την διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων:

α) τον απερχόμενο πρόεδρο της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας στην Νέα Υόρκη, Πέτρο Γαλάτουλα( το εν λόγω πρακτορείο και ο δημοσιογράφος) έχουν αποκαλύψει σειρά καταγγελιών εις βάρος του προαναφερόμενου Πέτρου Γαλάτουλα,

β) την δικηγόρο Αθηνών κ. Έλλη Μελέμη μέλος της Νομαρχιακής της ΝΔ στην Νέα Υόρκη

γ)ενώ στρέφεται και κατά του Γιώργου Λυκομήτρου( διαχειριστή της προσωπικής ιστοσελίδας ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ) με τον οποίο επίσης ο δημοσιογράφος έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» μετά από σχετικές αποκαλύψεις που έχει κάνει για τον Γ.Λ και την προηγούμενη παράνομη δράση αλλά και για τις καταδίκες που αποκάλυψε ο συνάδελφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.

Για το θέμα ο δημοσιογράφος έχει αναρτήσει μια λιτή προσωπική του δήλωση στο προσωπικό του blog ενώ αναλυτικά για το τι προηγήθηκε και τι τον οδήγησε στην προσφυγή στην δικαιοσύνη έχουν αναρτηθεί προηγούμενα ρεπορτάζ στο blog GreekAmericanNewsAgency.com(βλ. παρακάτω)

Το ζήτημα αφορά ουσιαστικά την Νέα Δημοκρατία και την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στον κομματικό μηχανισμό στην Νέα Υόρκη εδώ και μήνες από τότε που έγιναν οι σχετικές αποκαλύψεις για την δράση του υπέρ κομματάρχη Πέτρου Γαλάτουλα.

Ο δημοσιογράφος Α.Σ. είχε αποκαλύψει-με αδιάσειστα στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα - από τον περασμένο Ιανουάριο(2010) με συνεχή ρεπορτάζ σοβαρές οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες και διασπάθιση του κρατικού χρήματος (επιδοτήσεις για τις εκλογές του 2007) μετά από επώνυμη καταγγελία από ομογενή και κομματικό μέλλος της ΝΔ εις βάρος του κομματάρχη της ΝΔ στην ΝΥ Πέτρου Γαλάτουλα.

Στην συνέχεια, τον Φεβρουάριο(2010) και καθόσον διαρκούσαν τα συνεχή αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Νομαρχιακή της ΝΔ στην ΝΥ ( και τα οποία κορυφώθηκαν τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο), σύμφωνα πάντα με το κείμενο της μηνυτήριου αναφοράς, ως εκδίκηση περιέργως και εντελώς ξαφνικά διέρρευσαν προς τον Γιώργο Λυμομήτρο (με τον οποίο ο γνωστός δημοσιογράφος έχει μεγάλη κόντρα από το 2006) προσωπικά δεδομένα με ψευδή, παραποιημένα και διαστρεβλωμένα στοιχεία εναντίον του με αφορμή την συμμετοχή του επίσης γνωστού για τις πολιτικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, στο πρόγραμμα επιδότησης εισιτηρίου για τις εκλογές του 2007. Εξαναγκάζοντας τον τελευταίο(Α.Σ.) να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία(εισητήριο + απόδειξη εφορευτικής επιτροπής) περί συμμετοχής του στις βουλευτικές εκλογές του 2007.

Το θέμα αναμένεται να πάρει περαιτέρω πολιτικές διαστάσεις δεδομένου ότι ενώ ήδη σύμφωνα με ότι έχει δημοσιευθεί ως σήμερα η Νέα Δημοκρατία ασκεί οικονομικό, διαχειριστικό και διοικητικό έλεγχο πεπραγμένων εις βάρος του Νομάρχη της ΝΔ στην Νέα Υόρκη Πέτρου Γαλάτουλα, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στην θέση του. Γεγονός που έχει ξεσηκώσει πληθώρα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κομματικού μηχανισμού στις ΗΠΑ.

Την υπόθεση υποτίθεται διαχειρίζεται προσωπικά ο γραμματέας της ΝΔ για θέματα αποδήμου Ελληνισμού Παναγιώτης Σκανδαλάκης και o αναπληρωτής του Άρης Τσατσούλης(εκ των στενών φίλων και συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά) οι οποίοι επισκέφθηκαν για αυτή την υπόθεση την ΝΥ ο μεν πρώτος Π.Σ τον περασμένο Απρίλιο(και με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις στην 5η λεωφόρο) και τον Μάιο ο δεύτερος τη τάξη στην γενική γραμματεία για θέματα απόδημου Ελληνισμού Α.Τσατούλης.

Η υπόθεση αναμένεται να προσλάβει περαιτέρω διαστάσεις και ως φαίνεται θα έχει και συνέχεια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ


Διαβάστε Επίσης:










περισσότερο αποκαλυπτικό εκτενές και αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενες συνδέσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου