Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Από τον Ιούλιο οι Έλληνες της Αμερικής πετάνε για Ελλάδα με τα φτερά της Hellenic Imperial Airways



Οι έλληνες της Αμερικής από τον Ιούλιο θα μπορούν και πάλι να πετάνε προς την πατρίδα με τα φτερά της Hellenic Imperial Airways. Μια νέα, μεγάλη και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία με ελληνικά και διεθνή κεφάλαια που επενδύει στις αεροπορικές μεταφορές αλλά και άλλες παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις όπως οι πτήσεις charter επενδύει σε μια εθνική προσπάθεια ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη εθνικά για την Ελλάδα περίοδο. Μια εποχή όπου όλοι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τον κάθε Έλληνα στην Εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και τον ορατό κίνδυνο πτώχευσης, οι Έλληνες της Αμερικής θα ξανά βρουν και πάλι άμεση γέφυρα επικοινωνίας με την πατρίδα, και τους δικούς τους στην Ελλάδα, κάτι που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας, ειδικά όταν οι τιμές των εισιτηρίων έχουν γίνει απαγορευτικές όχι μόνο για μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων αλλά και για ένα μεγάλο τμήμα των ΕλληνοΑμερικανών. Αρκεί να θυμηθούμε ότι η μετακίνηση των Ελλήνων από και προς ΝΥ είχε μειωθεί κατακόρυφα τους προηγούμενους μήνες με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται. Αυτή την περίοδο όπου όλοι(σε Ελλάδα και ΝΥ) έψαχναν μανιωδώς για ένα φτηνό εισιτήριο εμφανίζεται μια εξίσου μεγάλη καταξιωμένη διεθνώς και πετυχημένη εταιρία που εκτός από ανταγωνιστικές τιμές προσφέρει στον κάθε πελάτη της άνεση και άριστο service όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.
Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως ειδικά αυτή την περίοδο δεν είναι μόνο η γέφυρα επικοινωνίας των 10αδων χιλιάδων Ελληνό-Αμερικανών που θα ξανά βρουν πάλι ευκολότερη πρόσβαση από και προς την Ελλάδα αλλά ιδιαιτέρως αυτή την κρίσιμη περίοδο από οικονομικής απόψεως είναι οι χαμηλές τιμές που προσφέρει στους πελάτες της η Hellenic Imperial Airways. Κατά τις πληροφορίες και το ρεπορτάζ μας οι τιμές στα εισιτήρια είναι άκρως ανταγωνιστικές κάτι που περαιτέρω θα βοηθήσει στην μείωση. Λόγω και του ανταγωνισμού και των άλλων εταιρών που σήμερα είναι απλησίαστες για ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του πληθυσμού των ΕλληνοΑμερικανών. Ένα ατού της νέας εταιρίας με τα φτερά της οποία θα πετάμε πλέον από τις αρχές Ιουλίου είναι ότι οι πτήσεις θα είναι σχεδόν καθημερινές και σε μόνιμη βάση χωρίς να αποκλείονται και οι πιθανότητα και δεύτερης πτήσεις ημερησίως αν παραστεί ανάγκη. Στην παρούσα φάση και διεθνή οικονομική συγκυρία η επένδυση αυτή εκτός από ρίσκο επιχειρηματικό εξυπηρετεί εθνικά και προσφέρει στον Ελληνισμό των ΗΠΑ που από πέρσι το καλοκαίρι που έκλεισε ο πάλαι ποτέ εθνικός μας αερομεταφορέας μας οι Έλληνες της Αμερικής δεν καταταλαιπωρήθηκαν απλώς στο μεταβατικό στάδιο αλλά και εν συνεχεία αφού οι υπάρχουσες εταιρίες που πετάνε από και προς ΝΥ για Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τις ανάγκες προσφοράς και ζήτησης θέσεων σε αεροπλάνα άλλων εταιρών αλλά και όταν αυτό τελικά είναι εφικτό οι τιμές είναι απαγορευτικές για μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων και ΕλληνοΑμερικάνων.
Το GreekAmerican News Agency εντόπισε τον διευθυντή πωλήσεων της Hellenic Imperial Airways κ. Leo Aboueldahab, ένα εκ των βασικών στελεχών «ψυχή» της νέας εταιρίας ο οποίος μας μίλησε αποκλειστικά και αναλυτικά για το πρόγραμμα και τους στόχους της νέας εταιρίας αλλά και για τις πτήσεις από και προς Νέα Υόρκη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Leo Aboueldahab, διευθυντή Sales Manager & Marketing
-Η εταιρία ξεκίνησε το 2006 στην αρχή ήταν στον τομέα τον chartering 100% μέχρι πέρσι το καλοκαίρι που ξεκινήσαμε το σχέδιο των πτήσεων με κάποιους προορισμούς όπως είναι η Τζέντα και η Καζαπλάνκα και στο τέλος του χειμώνα του 2009 από τις Ελληνικές αρχές έχουμε πάρει άδεια πτήσεων για το Γιοχάνεσμπούργκ και στην συνέχεια έχουμε νέες πτήσεις που προγραμματίζουμε όπως οι πτήσεις προς Νέα Υόρκη από Αθήνα που ξεκινάνε στις αρχές Ιουλίου. Αυτό είναι στην πρώτη φάση και στην συνέχεια θα εξετάσουμε και ένα πρόγραμμα πτήσεων και προς άλλες πολιτείες των ΗΠΑ και του Καναδά.
-Θα ήθελα να σταθούμε λίγο περισσότερο στις πτήσεις προς ΝΥ διότι θα μας ακούσουν και θα μας διαβάσουν χιλιάδες ομογενείς σε όλες τις υπόλοιπες πολιτείες των ΗΠΑ να μας πείτε λίγο περισσότερα για αυτές τις πτήσεις. Πότε ξεκινάνε οι πληροφορίες μας και το ρεπορτάζ λέει ότι θα έχετε και πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
-Εκείνο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι πράγματι θα έχουμε πάρα πολύ καλές τιμές στα εισιτήρια μας αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο που πιστεύω είναι και αρκετά σημαντικό γιατί οι πτήσεις είναι διάρκειας οκτώ ωρών είναι ή άνεση και το service, διότι η άνεση είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Στο service μας θα ήθελα να πω ότι και το φαγητό μας είναι γευστικό και προσεγμένο. Και το βασικό που είναι σημαντικό για τους έλληνες είναι ότι θα είναι Ελληνική εταιρία.
- το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η πλειονότητα του προσωπικού απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από στελέχη της παλιάς ελληνικής ολυμπιακής που γνωρίζαμε εμείς εδώ στην Αμερική και εμπιστευόμαστε περισσότερο.
- έχουμε κάποια βασικά στελέχη που προέρχονται από την Ολυμπιακή αλλά έχουμε και ομάδα μεγάλη από στελέχη που προέρχονται από αλλού και επίσης έχουν κάποια όνειρα και επίσης κάποιους δυνατούς στόχους για να πετύχει η εταιρία εξυπηρετώντας όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς για τους Έλληνες σε διάφορες χώρες . Ένας στόχος της εταιρίας δεν είναι να είμαστε μια αεροπορική εταιρία με όλους τους γνωστούς προορισμούς που ξέρουμε αλλά για μας είναι εντελώς διαφορετικό το marketing. Αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε είναι να καλύψουμε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται αυτή την στιγμή όπως π.χ Νέα Υόρκη που δεν υπάρχει από ελληνική εταιρία. Στο σχεδιασμό μας είναι πολύ σύντομα να πετάμε και στον Καναδά αλλά και στην Αυστραλία. Όλα αυτά είναι θα γίνουν σιγά - σιγά και με προγραμματισμό γιατί περιμένουμε τον νέο μας στόλο που θα πλαισιώσει τα ήδη υπάρχοντα αεροπλάνα που πετάνε. Όπου να είναι θα ανακοινώσουμε και αυτό.
-πόσες πτήσεις για Νέα Υόρκη θα έχετε την εβδομάδα ;
-λογικά αν όλα πάνε καλά θα έχουμε κάθε μέρα και μία πτήση.
-Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερα στοιχεία για την εταιρία; Καταρχήν είναι εταιρία ελληνικών συμφερόντων ή υπάρχουν και μέτοχοι από διεθνή κεφάλαια ;
- είναι Ελληνική αλλά υπάρχουν και διεθνή κεφάλαια. Δεν είναι 100% ελληνική.
-αυτό που κρατάμε εμείς και αφορά τους Ομογενείς είναι ότι από αρχές Ιουλίου αρχίζουν πάλι οι πτήσεις από και προς Νέα Υόρκη.
-αυτό είναι σίγουρο και εκείνο που θα ήθελα να πω αν και δεν μπορώ να το πω 100% ως σίγουρο αλλά προγραμματίζουμε πτήσεις και προς άλλες πολιτείες των ΗΠΑ απευθείας από Αθήνα αλλά σε πρώτη φάση θα είναι η ΝΥ. Προσπαθούμε να κάνουμε και άλλους προορισμούς που ξέρουμε ότι υπάρχουν έλληνες αλλά προς το παρόν δεν θα ήθελα να πω ακόμα κάτι βέβαια δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση πάρα πολύ σκληρά ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των Ελλήνων όπου και αν βρίσκονται και θέλουν να πετάξουν από και προς την Ελλάδα.
- Το βέβαιο είναι και από το ρεπορτάζ που έχουμε κάνει είναι ότι προ ημερών μόλις πήρατε και τις άδειες πτήσεις για το JFK .
-πολύ σωστά αυτές τις ημέρες τελειώνουμε και ολοκληρώνουμε κάποια τεχνικά θέματα και πληροφορίες που θέλει η Αμερική για τα θέματα ασφαλείας και μικρές λεπτομέρειες που απέμειναν για να ξεκινήσουμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι από τον Ιούλιο ξεκινάμε κανονικά τις πτήσεις από και προς ΝΥ για να καλύψουμε τις ανάγκες του Ελληνισμού . Το αργότερο σε μια με δυο εβδομάδες θα ανακοινώσουμε το πήρες πρόγραμμα πτήσεων για την ΝΥ αλλά και πότε θα γίνει η πρώτη μας πτήση προς ΝΥ.
-τα αεροπλάνα που θα εξυπηρετούν τις πτήσεις από και προς ΝΥ πόσων θέσεων είναι; Και αν ο στόλος που έχετε είναι καινούργιος ή απλά αγορασμένος και ανανεωμένος;
- Τα αεροπλάνα που θα ξεκινήσουν είναι τα 747 450 θέσεων οικονομικές και οκτώ θέσεις Business class. Περιμένουμε τον νέο μας στόλο τα οποία είναι τα 777 δεν μπορώ να πω πότε ακριβώς θα τα έχουμε αλλά θα είναι πολύ σύντομα και αυτά στο δυναμικό του στόλου μας.
-Αυτό που κρατάμε και υπογραμμίζουμε γιατί αυτό ενδιαφέρει τους Έλληνες της Αμερικής οι οποίοι αναγκαστικά περνάνε και από ΝΥ είναι ότι από τον Ιούλιο ξεκινάνε οι πτήσεις σας ανοίγοντας πάλι η γραμμή επικοινωνίας που είχε διακοπεί μετά το κλείσιμο της Ολυμπιακής
-βεβαίως αυτό το 100% σίγουρο και δεν αλλάζει. Είναι γεγονός είναι αλήθεια και περιμένουμε πότε θα ξεκινήσουμε να εξυπηρετούμε τους έλληνες της Αμερικής που είναι χιλιάδες και θέλουν να ταξιδέψουν από Αθήνα και προς και από ΝΥ και προς Αθήνα αντίστροφα. Εξυπηρετώντας όχι μόνον τους έλληνες αλλά και ένα πολύ σημαντικό αριθμό πελατών που θέλουν να ταξιδέψουν σε αυτούς τους προορισμούς με ένα πολύ μεγάλο κοινό που περιμένει αυτή την εξυπηρέτηση σε χαμηλότερες τιμές και με καλύτερο service για τους πελάτες μας.
-Τι άλλο θα θέλατε να πείτε στους Έλληνες της Αμερικής που σήμερα σας ακούνε και έχουν αγωνία να κρατήσουν αυτή την επικοινωνία με την πατρίδα για αυτό και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν το κλείσιμο της γραμμής των πτήσεων από και προ ΝΥ. Είναι δεκάδες χιλιάδες αυτοί που ταξίδευαν τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τις εορτές και ξαφνικά είχανε πολύ λίγες και συγκεκριμένες επιλογές ανάμεσα στις οποίες είχανε να διαλέξουνε. Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε σε όσους μας ακούνε και σας διαβάζουνε ;
- Θέλουμε πραγματικά να καταφέρουμε να τους εξυπηρετούμε σωστά με άνετο και ευχάριστο ταξίδι με ότι μπορεί να κάνει πιο ευχάριστη την διαμονή τους στην πτήση των τόσων ωρών. Αλλά θα θέλαμε και εκείνοι να μας βοηθήσουν με όσα θα μας πούνε και όσα θα μας ζητήσουν προκειμένου να είναι καλύτερες οι παροχές μας. να μη διστάσουν να ζητήσουν ή και να μας πληροφορήσουν για όχι χρειάζονται. Αν παρατηρήσουν κάτι να μας το πουν για να το συμπληρώσουμε ή ίσως αν παρατηρηθούν στην αρχή κάποια θέματα οποιασδήποτε φύσεως. Να υποστηρίξουν αυτή την γραμμή που ανοίγουμε και εμείς θα είμαστε κοντά τους όσο περισσότερο μπορούμε με τις υπηρεσίες μας. Υπηρεσίες για τον κάθε άνθρωπο ατομικά που θα κάνουν άνετη και ευχάριστη την διαμονή του στα αεροπλάνα μας. Είναι μια γραμμή που ήταν δύσκολη να γίνει και δύσκολο να κρατηθεί για αυτό και θα χρειασθεί η δική τους υποστήριξη. Να μη διστάσουν να μας εμπιστευτούν. Να μας επιλέξουν για το ταξίδι τους με ευχάριστη και άνετη διαμονή και σε χαμηλές πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές ιδιαίτερα σε μια τέτοια και τόσο δύσκολη εποχή. Είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο αυτό το άνοιγμα που κάνουμε μέσα σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες της παγκόσμιας κατάστασης που επικρατεί στην χώρα. Θα ήθελα να τους πω να μας εμπιστευτούν και να μας πιστέψουν ότι θα είμαστε δίπλα τους πάντα και όχι μόνο τώρα που ξεκινάμε και ελπίζω ότι από εδώ και πέρα πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και άλλους προορισμούς εκτός της ΝΥ.
-σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία και την συζήτηση που είχαμε
- εγώ σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους Έλληνες της Αμερικής και γενικότερα με τον κάθε Έλληνα που σήμερα μαθαίνει αυτό το ευχάριστο γεγονός για εμάς που θα περιμένουμε να τον εξυπηρετήσουμε αλλά και για εκείνον που θα μπορεί πάλι όπως και πριν να πετά από και προς την Ελλάδα συχνότερα και με χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια του, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο που τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία δεν είναι καθόλου καλά.
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. Leo Aboueldahab,
Σήμερα η Ελληνική εταιρία HELLENIC IMPERIAL AIRWAYS, απασχολεί περίπου στους 300 υπαλλήλους, πιλότους, πλήρωμα καμπίνας, μηχανικούς, προσωπικό υποστήριξης με την βασική φιλοσοφία να στηρίζεται στο τρίπτυχο, ασφάλεια, ποιότητα και εξαιρετικές παροχές υπηρεσιών. Κάτι που θα πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερα ασφαλείς είναι ένα μεγάλο τμήμα του πτητικού προσωπικού της ανήκει στην παλιά γνώριμη μας Ολυμπιακή οι πιλότοι της οποίας θεωρούνται διεθνώς καταξιωμένοι και κατά γενική ομολογία παγκοσμίως οι καλύτεροι. Αν και μικρή σε ηλικία η HELLENIC IMPERIAL AIRWAYS,, μόλις τεσσάρων ετών από την ημέρα δημιουργίας της(το 2006) με έδρα στην Ελλάδα, οι προσπάθειες για την καθιέρωσή της ως αξιόλογη, με υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους πελάτες της στην ταξιδιωτική αγορά τόσο της Μεσογείου, όσο και στην Μέση Ανατολή ανταμείφθηκαν πολύ γρήγορα, καθώς η εταιρία έλαβε το πρώτο βραβείο ως η καλύτερη ευρωπαϊκή charter εταιρία για το 2010 από το Institute of Transport Management, αναγνωρίζοντας «εκείνους που έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους ισότιμους τους». Στις 26 Μαρτίου του 2010 στο Birmingham, της Μ. Βρετανίας, απενεμήθη στην HELLENIC IMPERIAL AIRWAYS το βραβείο της καλύτερης ευρωπαϊκής Charter αεροπορικής εταιρίας για το έτος 2010.
Η διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου, Bridget Moncrieff κατά την απονομή είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «παρόλο που η Hellenic Imperial Airways έχει μόνο 4 χρόνια στην ενεργό δράση, αποτελεί μια αεροπορική εταιρία με μεγάλες ιδέες και πολύ έμπειρο προσωπικό. Ήδη έχει γίνει ο αερομεταφορέας επιλογής στην περιοχή της Μεσογείου, με σχέδιο επέκτασης των δραστηριοτήτων στο άμεσο μέλλον».
Ωστόσο, οι δραστηριότητες της εταιρίας δεν σταματούν με τις πτήσεις charter. Από το 2010 βάζουν σε εφαρμογή το φιλόδοξο σχέδιο για την δημιουργία ενός μεγάλο δικτύου πτήσεων με εσωτερικούς και εξωτερικούς προορισμούς, ένα σχέδιο που ξεκινά σε λίγες μέρες, αρχές Ιουνίου, με πρώτη πτήση στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Απαντώντας θετικά και άμεσα η Ελληνική κυβέρνηση στην πρόσκληση για βοήθεια των κατοίκων της Αϊτής, που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό στις αρχές του έτους, η Hellenic Imperial Airways πραγματοποίησε ανθρωπιστική πτήση με το αεροσκάφος τύπου Jumbo Boeing 747, το μεγαλύτερο στην ελληνική αγορά, ώστε η παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες να είναι η μέγιστη δυνατή.
Διασώστες, γιατροί, νοσοκόμες, αξιωματούχοι της Hellenic Aid, με επικεφαλής των υφυπουργό των εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη με απευθείας πτήση (17 ωρών) μετέφεραν φαρμακευτικό υλικό προς τους σεισμοπαθείς. Η εταιρία ανέλαβε το 50% των εξόδων της βοήθειας προς τους ανθρώπους της Αϊτής, μέρος του προγράμματός κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και κάλυψε ένα μισό ποσό από τα λειτουργικά έξοδα της πτήσης.
Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Αϊτή

Πληροφορίες λένε ότι η Hellenic Imperial Airways θα είναι ο επίσημος αερομεταφορέας της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου στην Νότιο Αφρική στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2010.

Καλές πτήσεις σε όλους μας. Καλό ταξίδι, άνετο και ασφαλή ταξίδι σε όλους μας για την Ελλάδα(αλλά και στην Νέα Υόρκη) με τα φτερά της HELLENIC IMPERIAL AIRWAYS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου