Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΥΠΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, «ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΜΕ DEADLINE O «ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ» ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΝΥ!


«…μέχρι της 20 Μαϊου 2010 έχεις διορία να φέρεις όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν την νομιμότητα της Νομαρχιακής, ούτε μια μέρα παραπάνω! Την επομένη, 21 Μαϊου, κινούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος…»! Αυτό το σαφές, σε αυστηρό τόνο και ύφος αλλά πολύ ξεκάθαρο μήνυμα μετέφερε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού( προσωπικός φίλος και στενός για πολλά έτη συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ) κ.Άρης Τσατσούλης στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον Πέτρο Γαλάτουλα. Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Γαλάτουλας, πρόεδρος της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας στην ΝΥ έχει καταγγελθεί επώνυμα και δημοσίως με ηχογραφημένες δηλώσεις προς το Greek American News Agency, από τον ομογενή Βασίλειο Μπερζίκη (και κομματικό μέλος της ΝΔ το οποίο εν συνεχεία παραιτήθηκε) και τις οποίες μεταδώσαμε με σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2010, για οικονομικές ατασθαλίες, ενώ μετά από αυτές τις καταγγελίες, τον θόρυβο στην ομογένεια αλλά και στην οδό Λυκείου, όπου στεγάζεται νέα διοίκηση της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού υπό τους κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη και Άρη Τσατσούλη ως αναπληρωτή του πρώτου(Π.Σ), η κατάσταση μοιάζει να έμπλεξε περισσότερο αφού δυο μήνες μετά, και κατά την παρουσία του Π. Σκανδαλάκη στην ΝΥ το 10ημερο 16 με 26 Απριλίου(2010), με επιστολή του το ίδιο άτομο που κατήγγειλε τον Πέτρο Γαλάτουλα και επίσης αποκαλύψαμε φέρεται να «απέσυρε» τις καταγγελίες μάλλον κάτω από πιέσεις και εκβιασμούς…
Μετά από αυτά ο Π. Σκανδαλάκης ο οποίος τότε είχε δηλώσει πως αν προκύψουν στοιχεία θα καταθέσει την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα ενώ παράλληλα ξεκίνησε εις βάθος έλεγχο και έρευνα για τα τεκταινόμενα και διαδραματιζόμενα στον κομματικό προσωπικό μηχανισμό του κ. Πέτρου Γαλάτουλα στην ΝΥ. Π. Γαλάτουλα τον οποίο παράλληλα –και αυτό είναι και το σοβαρότερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι του κομματικού μηχανισμού στην Ριγίλης και στην οδό Λυκείου ακόμα και αν έχει μαγειρέψει τα όποια στοιχεία προσκομίσει ή θα προσκομίσει τις προσεχείς ημέρες - πλέον ουδείς θέλει και όλοι απαιτούν αν όχι την διαγραφή του την οριστική απομάκρυνση του από τον μηχανισμό και την ηγεσία της ΝΔ των κατά τόπους τοπικών στην ΝΥ.


Η συνάντηση έγινε μετά από επίμονο αίτημα του κ. Πέτρου Γαλάτουλα προς τον αναπληρωτή Γραμματέα απόδημου Ελληνισμού κ. Τσατσούλη που βρέθηκε στην Νέα Υόρκη προκειμένου να παραστεί στο γάμο της θυγατέρας του προσωπικού του φίλου και γνωστού ΕλληνοΑμερικανού επιχειρηματία και εκ των στενών και σθεναρών υποστηριχτών του Αντώνη Σαμαρά από τα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης κ. Κώστα Μάστορα. Ο κ.Τσατσούλης απευθυνόμενος στον ίδιο αυστηρό τόνο και ύφος έδωσε επί πλέον προθεσμία, 10 ημερών στον Π.Γ. σε αυτή που είχε δώσει ο πρώην Υφυπουργός Παναγιώτης Σκανδαλάκης προκειμένου να προσκομίσει όλα εκείνα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την νομιμότητα της Νομαρχιακής της ΝΔ στην ΝΥ, να και όπως μας ελέχθη από ανώτερη κομματική πηγή θα περίμεναν ο κ. Γαλάτουλας να είχε ήδη προσκομίσει τα στοιχεία της νομιμότητας του όταν του ζήτησε ο ίδιος ο Παναγιώτης Σκαδαλάκης στην συνεδρίαση που έγινε στο ξενοδοχείο –και αποκαλύψαμε - Intercontinental το απόγευμα τις 21ης Απριλίου και πάντως πριν την αναχώρηση του για Βοωστώνη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο Πέτρος Γαλάτουλας ζήτησε και έλαβε από τον Παναγιώτη Σκανδαλάκη προθεσμία 10 ημερών. Περίμεναν στην οδό Λυκείου αλλά και στην Ριγίλης όπου παρακολουθούν την κατάσταση στην ΝΥ παρά το τεταμένο εσωκομματικό κλίμα μετά την διαγραφή Μπακογιάννη, εν τούτοις το γραφείο του Α. Σαμαρά το οποίο είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Π. Σκανδαλάκη αλλά και τον Ά. Τσατσούλη παρακολουθεί στενά την υπόθεση και έχει δώσει σαφείς εντολές και οδηγίες.

Στην οδό Λυκείου αλλά και στην Ριγίλης, εκτός από την ανανέωση δυναμικού και προσέλκυση νέων ψηφοφόρων αλλά και νέου αίματος που πρέπει να εισρεύσει στις φλέβες του κόμματος όπως χαρακτηριστικά λένε σε όλους τους τόνους οι κομματικοί της Ριγίλης δεν τους είναι αδιάφορο και το παρελθόν του κομματικού μηχανισμού για αυτό και ήδη μελετούν εις βάθος όλες τις καταγγελίες που έκανε το Greek American News Agency, μετά την δημοσίευση του σχετικού φακέλου την 1η Μαϊου 2010 αλλά και τα ερωτηματικά που θέσαμε προς την αρμόδια κομματική ηγεσία για ένα πλήρη και σε βάθος οικονομικό και απολογιστικό έλεγχο στην θητεία του Πέτρου Γαλάτουλα.


Οι κ. Σκανδαλάκης Τσατσούλης και Σιάννης έχουν στείλει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για ανανέωση δυνάμεων. Προσέλκυση νέων ψηφοφόρων αλλά και στελέχωση με νέο δυναμικό του κομματικού μηχανισμού θέλουν και επιδιώκουν βαθιές τομές στην οργάνωση και ειδικό βάρος στην κοινωνία με συνεργασία προς κάθε κατεύθυνση και με όλους τους φορείς. Ειδικά με την εκκλησία και ενίσχυση των θεσμών παντού. Να λειτουργήσουν αν χρειαστεί και νέες τοπικές και να επαναλειτουργήσουν και αυτές που είχανε νεκρώσει ή κλείσει. Πρέπει να μπούμε στην κοινωνία και να συμμετέχουμε. Το κόμμα αλλάζει δομές και επανιδρύεται λέει και ξανά λέει ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης και ο Άρης Τσατσούλης σε όλες τους τις συναντήσεις όπου και αν έχουν πάει μέχρι σήμερα.

ΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΕΤΡΟ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ
Προς τον Πέτρο Γαλάτουλα, ο οποίος και αυτή την φορά έκανε το μοιραίο λάθος να επιχειρήσει να κατηγορήσει για ακόμα μια φορά και να λασπολογήσει η σαφής και ξεκάθαρη απάντηση εκ μέρους του κ. Τσατσούλη ήταν μια: «κ. Γαλάτουλα εδώ δεν ελέγχεται ο κάθε δημοσιογράφος! Εδώ ελέγχεστε εσείς! Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα μου είπε, ούτε σου είπε ούτε ποιος είναι ούτε τι λένε και τι γράφει όποιος γράφει για τον κ. Στεφανόπουλο. Εδώ εσείς καταγγέλλεστε με στοιχεία και πρέπει να προσκομίσετε όσα σας ζητάει το κόμμα! Ο Παναγιώτης σας έδωσε διορία 10 ημερών εγώ σας δίνω άλλες 10 ημέρες να μου φέρετε όλα τα οικονομικά στοιχεία και τον απολογισμό της θητείας σας, μέχρι της 20 Μαϊου τα θέλω στο γραφείο μας. Σας ευχαριστώ για την συνάντηση που είχαμε». Αυτά μεταξύ άλλων είπε στην ολιγόλεπτη συνάντηση του ο κ. Τσατσούλης, και μάλιστα σε πολύ έντονο και αυστηρό ύφος, προς τον Πέτρο Γαλάτουλα ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες μας –κάτι που εκνεύρισε ιδιαιτέρως τον αναπληρωτή γραμματέα απόδημου Ελληνισμού- είχε προσέλθει στην συνάντηση με τον κ. Τσατσούλη προκλητικός και αμετανόητος με ένα μάτσο ατάκτως πεταγμένα χαρτιά. Μεταξύ αυτών των χαρτιών μάλιστα και αρκετά από ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ του φίλου του κατάδικου και σεσημασμένου από τις Αμερικανικές Αρχές Γιώργου Λυκομήτρου, γνωστού από την υπόθεση John Apocotos που αποκάλυψε το Greek American News Agency. Υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε o «εκδότης» Γ.Λ. σε οκτώ χρόνια συνολικά φυλάκιση (αυστηρούς περιοριστικούς όρους αρχικά και δυο χρόνια με κατ οίκον εγκλεισμό + τρία αυστηρούς περιοριστικούς όρους και με το γνωστό βραχιόλι στο πόδι επί μια 7ετια. Δηλαδή φυλάκιση για να καταλαβαινόμαστε κιόλας + οκτώ μήνες φυλακή στην Πολιτεία της Φλόριδας, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Νοέμβριο 1993) Καταδίκη για συμμετοχή σε πλαστή διαθήκη και διακεκριμένη μεγάλη κλοπή-ληστεία. Περισσότερα για αυτή την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε ΚΑΙ ΕΔΩ

Ο Πέτρος Γαλάτουλας για πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με την κομματική πειθαρχία και την νομιμότητα!
Στον κ. Γαλάτουλα έχει ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους και από όλους τους υπευθύνους του κόμματος(Π.Σκανδαλάκη-Α.Τσατσούλη και Φώτη Σιάννη) ότι έχει ξεκινήσει έλεγχος εις βάθος όχι μόνον για τις «καταγγελίες» αλλά και την πολύ περίεργη και εκ των υστέρων ανάκληση τους (sic) από τον Β. Μπερζίκη δια χειρός Γαλάτουλα(…) για τα χρήματα των εκλογών του 2007, περίπου 18.800$ + 5000$ του Θ. Σπυρόπουλου, που έστειλε τότε το κυβερνών κόμμα της ΝΔ για τις εκλογές της 16ης 9ου του 2007. Έλεγχος συνολικός και εις βάθος έρευνα για τα πεπραγμένα Π. Γαλάτουλα και την θητεία του από την ημέρα της «εκλογής» του ως προέδρου της Νομαρχιακής της ΝΔ στην ΝΥ. Στην οδό Λυκείου είναι φέρονται αποφασισμένοι να ελέγξουν σε βάθος χρόνου όχι μόνον οικονομικά και απολογιστικά πεπραγμένων της «διοίκησης» Π. Γαλάτουλα αλλά και ένα προς ένα τα πρόσωπα που έχει διορίσει με το γνωστό «σύστημα Γαλάτουλα» σε διάφορες θέσεις εκμεταλλευόμενος την ανοργανωσιά του κόμματος που υπήρχε για πολλά χρόνια και της οποίας υπήρξε απόλυτος «άρχων και κυρίαρχος» παίκτης εν ου παικτοίς, χωρίς αντίπαλο στα κομματικά δρώμενα αλλά και τον παντελώς κομματικά έλεγχο. Κατάστασης που επέπλευσε και επεκράτησε μέσα από ίντριγκες. Διαμάχες. Δολοπλοκίες και μηχανορραφίες εις βάρος εσωκομματικών του αντιπάλων. Μια θολή περίοδο «διοίκησης» γεμάτη από ασάφειες και αμφισβητούμενη κάθε είδους και έννοια νομιμότητας είτε προς την Πολιτεία της ΝΥ είτε πολύ περισσότερο σε ότι αφορά την κομματική νομιμότητα και πειθαρχεία.
«ΑΝ ΘΈΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ…»
Στην Ριγίλης αλλά και στην οδό Λυκείου( νέα έδρα της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού) έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα πάντα και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν τον έλεγχο και την έρευνα σε βάθος με απόδοση ευθυνών όπου χρειασθεί όσο ψηλά και αν έφταναν. «Ο Πέτρος Γαλάτουλας και η πιθανή διαγραφή του αν βρεθεί υπόλογος με στοιχεία, είναι το λιγότερο έλεγε με νόημα κομματικό στέλεχος -προς το Greek American News Agency- αυτό που προέχει είναι αναδιάταξη και επανίδρυση του κομματικού μηχανισμού με τις αρχές, τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί προσωπικά από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά. Αν ο κ. Γαλάτουλας ήθελε –συνέχισε στο ίδιο ύφος ο συνομιλητής μας – μπορούσε να είχε παραιτηθεί από την θέση του ως άμεσα θιγόμενος από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες, όπως του πρότειναν άνθρωποι που δείχνουν να τον νοιάζονται και να τον ξέρουν όπως Χιώτες συμπατριώτες του και οι οποίοι μας ενημέρωσαν. Είχε ένα μονόδρομο να ακολουθήσει.-συνεχίζει ο συνομιλητής μας- την οδό της δικαιοσύνης, είτε προς αυτόν που έκανε τις καταγγελίες, είτε προς τον δημοσιογράφο αν το αρχικό κείμενο που δημοσιεύθηκε περιείχε εις βάρος του χαρακτηρισμούς. Αυτή θα ήταν η έντιμη και καθαρή λύση. Αντί αυτού επέλεξε να εμπλέξει το κόμμα προκειμένου να παραμένει γαντζωμένος στην θέση του. Όπως έδειξαν τα γεγονότα επί τρεις μήνες τώρα Φεβρουάριο –Μάρτιο και Απρίλιο να πείσει όπως φάνηκε τον κ. Βασίλειο Μπερζίκη –άγνωστο με ποιο τρόπο – να αλλάξει τις καταγγελίες εμπλέκοντας περισσότερο τον εαυτό του σε μια δίνη σκανδάλων και μια βαριά σκιά που θα τον κυνηγάει έτσι και αλλιώς σε όλη την πορεία του είτε σαν άνθρωπο είτε σε όποιο δήποτε άλλο τομέα δραστηριοποιείται. Το απλούστερο και καθαρότερο ήταν να πάει στην Ελληνική Δικαιοσύνη αφού μιλάμε για ελληνικά χρήματα, ελληνικό κόμμα και ελληνικό site που αποκάλυψε όλη αυτή την υπόθεση. Αυτό θα ήταν το έντιμο και ξεκάθαρο εκ μέρους. Δεν το έκανε. Παρέτεινε το χρόνο εις βάρος του και τις υποψίες. Τα έκανε χειρότερα με αυτή την στάση και την επιμονή του. Τώρα θα πρέπει να υποστεί τον εις βάθος έλεγχο και την έρευνα και θα πρέπει να πείσει με στοιχεία και όχι παραμύθια ή δικαιολογίες ή νέες προθεσμίες που όμως μαθαίνουμε ζητάει. Η τακτική του να καταγγέλλει σήμερα εσάς(σ.σ τον δημοσιογράφο) αύριο ένα άλλο λίγο μας αφορά είναι γνωστή και δεν πιάνει. Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και οι πολίτες για αυτό υπάρχουν για να ελέγχουν και να καταγγέλλουν και εμείς που είμαστε ενταγμένοι σε κομματικούς σχηματισμούς οφείλουμε να ακολουθούμε την νομιμότητα, με πειθαρχία και πίστη στις αρχές και την ιδεολογία που υπηρετεί ο κάθε ένας μας. Αλλοίμονο αν το αιτούμενο κάθε φορά που κάποιος από μας καταγγέλλεται αντί να είναι ο έλεγχος αυτού που καταγγέλλεται και εγκαλείται, είναι ο έλεγχος αυτού που καταγγέλλει ή πολύ περισσότερο εκείνου που δημοσιοποιεί μια καταγγελία. Μη τρελαθούμε. Βεβαίως και θα ελεγχθούν τα κίνητρα και η σκοπιμότητα και εκείνου που καταγγέλλει και δευτερευόντως αυτού που δημοσιοποιεί μια καταγγελία – αν και σας είπα λίγο μας αφορά- η δουλειά των ΜΜΕ αυτή είναι. Και εν προκειμένου μιλάμε για την Νομαρχιακή της ΝΔ στη ΝΥ που και πρόεδρο με όνομα και επώνυμο έχει αλλά και το κόμμα έχει τα αρμόδια κομματικά όργανα που υπάρχουν και θα λειτουργήσουν. Μακάρι ο κύριος Γαλάτουλας και οι συνεργάτες του εκλεγμένοι ή μη ή και διορισμένοι να βρεθούν εντάξει. Αυτό θέλουμε και εμείς. Τότε όλα θα πέσουν στο κενό και ο κ. Γαλάτουλας θα μπορεί να παραμείνει μέλος του κόμματος και να συμμετέχει στις διαδικασίες ακόμα και επανεκλογής του και ανάδειξης νέου προέδρου της Νομαρχιακής που θα προκηρυχτούν πολύ σύντομα με νέους όρους και κάτω από νέες προϋποθέσεις που θα προέλθουν από τις εργασίες του 8ου τακτικού συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο(010).Εμείς περιμέναμε όλες αυτές τις ημέρες που ήταν στην ΝΥ ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης να βγάλει από το συρτάρι του ο κ. Γαλάτουλας και να παραδώσει όλα τα στοιχεία νομιμότητας της Νομαρχιακής που προεδρεύει. Τι θα πει θέλει προθεσμία; Τώρα θα τρέξει να τα βγάλει; Το χάσαμε εντελώς; Εμείς δηλαδή τι κάνουμε; Υποτιμάται έτσι η νοημοσύνη όλων μας. Μπορούσε να τα είχε παραδώσει όλα αυτά μιας και έξω και όχι να περιμένει να δημιουργηθεί όλη αυτή η κατάσταση στην οποία τώρα είναι υπόλογος και μοναδικά και αποκλειστικά υπεύθυνος. Όπως έστρωσε ας κοιμηθεί. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι όπως γίνεται παντού που αναλαμβάνει η νέα κομματική ηγεσία μετά τις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009 να ελέγξει τα πάντα, να πέσει παντού φως. Καθαρότητα και διαφάνεια. Ο Αντώνης το επαναλαμβάνει διαρκώς και αυτό θα λένε όλα τα στελέχη του κόμματος στις προσυνεδριακές διαδικασίες που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό την επομένη της εκλογής Σαμαρά. »
ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ Α. ΣΑΜΑΡΑ: ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ!
Η Εντολή πάντως από τους στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά είναι σαφής και ξεκάθαρη: «Αυτοκάθαρση. Διαφάνεια. Νομιμότητα. Κομματική πειθαρχία εντιμότητα και άνθρωποι με ήθος θα πλαισιώνουν σε όλα τα επίπεδα τον κομματικό μηχανισμό. Ούτε η παραμικρή σκιά!» Αυτά λένε σε όλους τους τόνους με όσους έχουμε μιλήσει στην Ριγίλης αλλά και στην οδό Λυκείου. Μάλιστα κατά την συνάντηση Γαλάτουλα –Τσατσούλη την προηγούμενη εβδομάδα (αρχές Μάιου) διευκρινίστηκε επίσης με σαφήνεια προς τον υπό περιορισμό και αυτή την περίοδο αυστηρά ελεγχόμενο Πέτρο Γαλάτουλα πως θα πρέπει να προσκομίσει όχι μόνον στοιχεία για κάθε τι που αφορά την νομιμότητα της Νομαρχιακής της οποίας «προΐσταται» αλλά και πλήρη οικονομικό και απολογισμό πεπραγμένων όχι μόνο της δικής του θητείας αλλά και όλων των τοπικών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του.
Επιτελείς του κόμματος μας έλεγαν ότι θεωρούν πολύ πιθανόν και οι υπόλοιπες τοπικές οργανώσεις να είναι φάντασμα, και ως τέτοιες θα θωρηθούν, αν δεν κατατεθούν επίσημα νόμιμα και επικυρωμένα στοιχεία που θα ελεγχθούν από ειδική επιτροπή που ήδη σχηματίζεται. Τα στοιχεία που θα ελεγχθούν και θα μπουν στο μικροσκόπιο θα αφορούν την έδρα (και όχι κατοικίας του κάθε προέδρου) της κάθε τοπικής, καταστατικό, πλήρες και αναλυτικό -τακτοποιημένο με βάση και τις αρχές του καταστατικού- μητρώο και εγγραφής των ταμειακώς εγγεγραμμένων μελών, απολογισμό δράσης ανά έτος, corporation, checking account, κτλ.
Ο έλεγχος και η έρευνα αφορά σε μια σειρά άλλων στοιχείων που φτάνουν πίσω ίσως και μια 10ετια προκειμένου να διαμορφώσουν πλήρη εικόνα για την εσωκομματική κατάσταση στην Νέα Υόρκη. Υψηλό κομματικά ιστάμενο μέλος του κόμματος μας έλεγε « εμείς περιμέναμε να έχουμε ενημέρωση και σε πολιτικό επίπεδο από εκείνους που ήταν αρμόδιοι όλα αυτά τα χρόνια για αυτή την κατάσταση που παραλάβαμε. Αν χρειασθεί θα κληθούν όσοι διετέλεσαν αρμόδιοι για την κομματική οργάνωση των αποδήμων να μας προσκομίσουν στοιχεία και αναφορές πεπραγμένων»(σ.σ. εννοούν τους κ. Πάππα και Τσιπτσή).
Να σημειωθεί ότι ο ίδιος έλεγχος διενεργείται αυτή την περίοδο και στις άλλες κομματικές οργανώσεις της ΝΔ του εξωτερικού ενώ δύσκολη θεωρείται και κατάσταση στην Γερμανία λόγω των προσωπικών έριδων, και της εντονότατης διαμάχης μεταξύ στελεχών που αντιμάχονται ο ένας τον άλλον σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ουδεμία σχέση υπάρχει με οικονομικές ή διοικητικές αταξίες και ατασθαλίες όπως συμβαίνει στην νομαρχιακή του Πέτρου Γαλάτουλα.
Το ίδιο στέλεχος με το οποίο μιλήσαμε μας τόνισε «πουθενά όμως δεν συναντήσαμε αυτή την κατάσταση όπως στην Νομαρχιακή του Γαλάτουλα! Για αυτό και το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκαλο! Θα πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία και η εξαπάτηση. Αν θέλουν να εκπροσωπούν την ΝΔ θα πρέπει να πειθαρχούν στην νομιμότητα του καταστατικού και να πάψουν να κρύβονται πίσω από τερτίπια!»
Άλλο κομματικό στέλεχος από την γραμματεία απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ, σχετικά με την «επιστολή» Μπερζίκη -που λέει και ξελέει- μας έλεγε ότι «είναι πολύ περίεργο, αν όχι ύποπτο το γεγονός ότι άλλα λέει την μια και άλλα λέει την άλλη και σίγουρα αυτό δεν δείχνει αξιόπιστο άτομο και σοβαρό και εν πάση περιπτώσει αυτή η «επιστολή» τελικά αντί να φωτίζει την κατάσταση και να την ξεδιαλύνει την περιπλέκει ακόμα περισσότερο για αυτό αν πράγματι αληθεύουν όσα δημοσιεύθηκαν ο έλεγχος προς τον Γαλάτουλα θα φτάσει σε βάθος μέχρι και την ημέρα της εκλογής του». Αν χρειασθεί δηλαδή θα ζητηθούν και θα απαιτηθούν και όλα τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι εκλογές που έγιναν και αναδείχτηκε ήταν νόμιμες με βάση το καταστατικό του κόμματος το οποίο σε ότι αφορά τις Νομαρχιακές ακόμα δεν έχει αλλάξει μέχρι την σύγκληση του 8ου τακτικού συνεδρίου που συγκαλείται στις 26 Ιουνίου 2010. Οι επιτελείς στην Οδό Λυκείου κυριολεκτικά τρέχουν να προλάβουν τους χρόνους «αν όμως ο Γαλάτουλας δεν έχει τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του μέχρι τις ημερομηνίες που έχουμε ορίσει είμαστε υποχρεωμένοι να κινήσουμε όλες τις κομματικές διαδικασίες και φυσικά δεν μπορεί με κανένα τρόπο να παραστεί στο συνέδριο» όπως χαρακτηριστικά μας τονίστηκε από πηγή μας που παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία.
Ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης και οι συνεργάτες κ. Τσατσούλης και Σιάννης θα επανέλθουν στην Νέα Υόρκη τις προσεχείς ημέρες, με αφορμή την πρόσκληση που έχουν λάβει για την συμμετοχή τους στο καθιερωμένο συνέδριο της Παμμακεδονικής όπου θα παραστούν ως εκπρόσωποι του κόμματος και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά, αλλά για ακόμα μια φορά το κέντρο βάρους της παρουσίας τους θα δοθεί και πάλι στην α) στην επανίδρυση και εσωκομματική αναδιάταξη στις ΗΠΑ για αυτό και θα επισκεφθούν και την τοπική οργάνωση στην Φλόριδα αλλά και όπου αλλού χρειασθεί θα πάνε προκειμένου να ενεργοποιηθεί η πλήρως διαλυμένη κομματική βάση της ΝΔ στις ΗΠΑ και ειδικά στην ΝΥ μάλιστα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο όχι απλά ενεργοποίησης των παλιών τοπικών Γεωργόπουλου και Κόντου στο Manhattan αλλά και η ίδρυση νέων στο Brooklyn και όπου αλλού υπάρχουν οι κατάλληλες βάσεις και προϋποθέσεις και β) αυτοκάθαρση στην Νομαρχιακή της ΝΔ στην ΝΥ προκειμένου να ξεκαθαρίζει η κατάσταση πριν από το 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματος στις 26 06 2010.
Τις προσεχείς ημέρες φτάνει στην ΝΥ αλλά και στο Σικάγο καθώς και στις άλλες τοπικές ειδική κομματική εγκύκλιος για την διενέργεια εκλογών στις τοπικές οργανώσεις και που αφορά στην ανάδειξη αντιπροσώπων –εισηγητών στο συνέδριο του οικουμενικού Ελληνισμού που θα γίνει την προηγούμενη της σύγκλησης του 8ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ στις 25 Ιουνίου.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ
Για την περιοχή της Νέας Υόρκης αλλά και λόγω της κατάστασης εξετάζεται το ενδεχόμενο να οριστούν ή να σταλούν από την οδό Λυκείου αντιπρόσωποι ex officio και de facto επιτηρητές αυτών των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο του οικουμενικού Ελληνισμού. Το ίδιο σενάριο εξετάζεται και για τις εκλογές που θα γίνουν σε όλες τις τοπικές για την ανάδειξη νέων ΔΣ και τοπικών ηγεσιών στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος που θα ξανά στηθούν εξ αρχής όλες μια προς μια(!) όπως χαρακτηριστικά λένε στην οδό Λυκείου εκτελώντας τις σαφείς εντολές του κόμματος και την νέας ηγεσίας της ΝΔ και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά! Εκλογές που θα προηγηθούν των νέων εκλογών όποτε αποφασίσει το κόμμα για την εκλογή νέας τοπικής ηγεσίας στην Νομαρχιακή της ΝΥ αν παραμείνει και δεν καταργηθεί προκειμένου να ιδρυθεί κάτι νέο υγιές και νόμιμο όπως συστήνουν προς τους κ. Σκανδαλάκη και Τσατσούλη αρκετοί ομογενείς, και επιχειρηματικοί παράγοντες που έχουν σχηματίσει μια άτυπη αλλά ισχυρή ομάδα στήριξης της νέας προσπάθειας αλλά τα ίδια πάνω κάτω εισηγούνται και παλιά κομματικά απλά στελέχη που για χρόνια είχαν αποστασιοποιηθεί μετά την «εκλογή» Γαλάτουλα.
Ο έλεγχος όμως και ο «προσωπικός σταυρός» που σηκώνει αυτή την περίοδο ο «ΥπερΝομάρχης» αλαζόνας, υπερφίαλος, και προκλητικός Πέτρος Γαλάτουλας του ο οποίου πλέον οι αρμοδιότητες ήδη ψαλιδίζονται και περιορίζεται μέχρι νεοτέρας δεν σταματά εδώ. Οι ιθύνοντες και εντολείς και προϊστάμενοι του (Σκανδαλάκης -Τσατσούλης και Σιάννης) περιμένουν να δουν στοιχεία για την ίδρυση και νομιμότητα της Νομαρχιακής που θα ξεκινούν από την ημέρα εκλογής του και όχι τυχόν νεότερα στοιχεία που –όπως μάθαμε από ασφαλείς πηγές- αγωνίζεται να εκδώσει, έχοντας επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες (Πιλαρυνός και Ορφανάκος) προκειμένου να προλάβει τις ημερομηνίες και τα deadline που με σαφήνεια του δόθηκαν από τους προϊσταμένους του.
ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ!
Σε άλλη περίπτωση τώρα, τονίστηκε με σαφήνεια προς τον Γαλάτουλα «δεν έχεις καμία απολύτως αρμοδιότητα με το Σικάγο». Αυτό του έχει γίνει σαφές ήδη από τον Ιούνιο του 2009 από τον τομεάρχη κ. Φ. Σιάννη, ο αδελφός του οποίου ζει εκεί και έχει πλήρη εικόνα για την εντελώς διαφορετική και με σαφή καθαρότητα και νομιμότητα που εργάζονται εκεί οι επιτελείς του Γιώργου Βαρβιτσιώτη. Ήδη υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ίδρυση νέας Νομαρχιακής στο Σικάγο όπως μας έχουν τονίσει ανώτερα κομματικά στελέχη. Αυτό δεν άρεσε στον Γαλάτουλα που για χρόνια σαμποτάριζε το κάθε τι που γίνονταν στο Σικάγο αλλά τελικά αναγκάστηκε και υπάκουσε στις εντολές του τομεάρχη Φώτη Σιάννη. Φ.Σιάννη τον οποίο επίσης να υπενθυμίσουμε δεν «αναγνώριζε» και σαμποτάριζε εξ αρχής αποκρύπτοντας από τις άλλες τοπικές οργανώσεις για μεγάλο διάστημα το έγγραφο διορισμού του ως αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ για τις ΗΠΑ. Έγγραφο που του είχε κοινοποιηθεί από τον περασμένο Μάιο του 2009 και εκείνος το αγνόησε επιδεικτικά ενεργώντας όπως πάντα. Λες και είχε να κάνει με προσωπικό φέουδο και το δικό του προσωπικό μαγαζάκι όπως θεωρούσε για χρόνια την κομματική οργάνωση της ΝΔ στις ΗΠΑ όπου όποιον ήθελε «διόριζε» δίκην ρουσφετιού αγνοώντας προκλητικά την βάση του κόμματος και μετά δια βοής «εξέλεγε» με προδιαγεγραμμένες και νόθες παράνομες διαδικασίες όπως συνέβη σε αρκετές των περιπτώσεων, όποιον ήθελα κάθε φορά κατά τα γούστα και τις προσωπικές προτιμήσεις του χωρίς καμία κομματική ιεραρχία και προ πάντων χωρίς ίχνος αξιοκρατίας.

Μέχρι που αναγκάστηκε να ταξιδέψει ο ίδιος ο κ. Σιάννης στα τέλη του Ιουνίου του 2009 στην ΝΥ και στην Φιλαδέλφεια αλλά και στο Σικάγο προκειμένου να διαγνώσει την κατάσταση του κομματικού μηχανισμού στις ΗΠΑ.
Στην Νέα Υόρκη, όπου η κατάσταση εξακολουθεί και παραμένει θολή, περίεργη αν όχι ύποπτη ήδη μια ομάδα παλαιών φίλων και στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά από τα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης, έχουν σχηματίσει έναν κλειστό σκληρό πυρήνα που εισηγείται προτάσεις προς τους αρμόδιους επιτελείς της γραμματείας απόδημου για την αναμόρφωση και επανίδρυση του κομματικού μηχανισμού στις ΗΠΑ και ειδικότερα στην ΝΥ. Σε αυτές τις προτάσεις –όπως έχουμε γράψει και αποκαλύψει- προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία κομματικού γραφείου με έναν τουλάχιστον αμειβόμενο υπάλληλο γραμματέα που θα ενεργεί και θα διεκπεραιώνει όχι μόνον των αναγκών της κομματικής διάρθρωσης αλλά θα λειτουργεί και ως κέντρο εξυπηρέτησης ομογενών (και ανεξάρτητα κομματικής και ιδεολογικής απόχρωσης) για κάθε θέμα που απασχολεί τους ομογενείς και αφορά την Ελλάδα ή την εδώ διαμονή τους. Κάτι που λείπει ούτως ή άλλως και από τα ομογενειακά δρώμενα. Την πρόταση έχει διαμορφώσει και καταθέσει προφορικά και εντός των ημερών κατατίθεται και γραπτώς προς την αρμόδια Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού από τον στενό αυτό πυρήνα επιχειρηματιών και παροπλισμένων για χρόνια ειδικά την «περίοδο Γαλάτουλα» κομματικών και υποστηριχτών της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά από τα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης.
ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟς ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Π.ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ

Για την οδό Λυκείου αλλά και για την Ριγίλης, όπως ήδη έχουμε γράψει, ο Πέτρος Γαλάτουλας είναι παρελθόν και ήδη αναζητείται με πολύ προσοχή, και διακριτικότητα η διάδοχη κατάσταση αλλά και νόμιμη έντιμη και καθαρή αντικατάσταση του χωρίς να φτάσουν στην σύγκληση κομματικών οργάνων (πειθαρχικό και επιτροπή δεοντολογίας ) κάτι όμως που δεν αποκλείουν αν βρουν έστω και ενδείξεις στον έλεγχο που ήδη έχει ξεκινήσει για τα πεπραγμένα και την πολυτάραχη θητεία Γαλάτουλα στις ΗΠΑ.
Μια θητεία γεμάτη ίντριγκες, δολοπλοκίες, παρανομίες και θολές καταστάσεις αναγκάζοντας αρκετά επιφανή στελέχη της Ομογένειας και γνωστούς υποστηρικτές του κόμματος της ΝΔ να έχουν αποστασιοποιηθεί από την όλη αυτή ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει ο κατά τα άλλα ανύπαρκτος κομματικός διαλυμένος μηχανισμός επί των ημερών Γαλάτουλα.
Στην οδό Λυκείου όμως έχουν φτάσει-προς το παρόν προφορικά- καταγγελίες και για τα απλήρωτα ενοίκια που άφησε ο Πέτρος Γαλάτουλας όχι μόνο στο τελευταία γραφεία επί της οδού 23 και 31 στην Αστόρια, αλλά και από προηγούμενες απόπειρες ενοικίασης χώρων ιδιοκτητών όπου μόλις πληροφορήθηκαν τον εις βάθος έλεγχο που διενεργείται για τα έργα, τις ημέρες και την πολυτάραχη θητεία Γαλάτουλα επικοινώνησαν με το Greek American News Agency, σε μια μάλιστα περίπτωση μίλησαν και με ανώτερο στέλεχος της ΝΔ που ήταν στην ΝΥ τις προηγούμενες ημέρες και ανέφεραν καταγγελίες για τα χρέη Γαλάτουλα εκ μέρους της ΝΔ.
ΚΑΠΟΙΟΙ «ΑΛΗΘΩΡΙΖΟΥΝ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ…
Η αντίστροφη μέτρηση χρόνου λοιπόν για τον Πέτρο Γαλάτουλα έχει αρχίσει να μετρά και ο χρόνος που του απομένει είναι πολύ περιορισμένος. Είναι αμφίβολο δεν αν θα προλάβει τους χρόνους που έχουν τεθεί και πολύ περισσότερο ξέρει πολύ καλά ότι τελεί υπό περιορισμό και κηδεμονία κάτι που ο ματαιόδοξος και αναμφίβολα –χωρίς αιτία γιατί ούτε τα προσόντα διαθέτει ούτε την γνώση αλλά ούτε και την θέληση – τρομερά υπέρ φιλόδοξος χαρακτήρας του μπορεί να αποδεχθεί για αυτό και φαίνεται προκειμένου να συνεχίζει να υπάρχει στο δημόσιο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της Ομογένειας άρχισε να αλληθωρίζει και άρχισε πάλι τα γνωστά παιχνίδια του κάτω από το τραπέζι.. Μόνο που αυτή την φορά φαίνεται να έχουν γνώση οι φύλακες... Στην Ριγίλης λοιπόν αλλά και στην οδό Λυκείου δεν βλέπουν με καλό μάτι ούτε τους θερμούς εναγκαλισμούς του Π. Γαλάτουλα με τον Νικόλαο Φύλλα(υποστηριχτεή του ΛΑ.Ο.Σ στην ΝΥ και αυτός πρώην ψηφοφόρος της ΝΔ) και ειδικά με τον γνωστό «θρύλο της ομογένειας» Νικόλαο Διαμαντίδη. Νυν (περί)φερόμενο και ως κομματάρχη του Λ.Α.Ο.Σ του κ. Καρατζαφέρη στην ΝΥ στον οποίο προσχώρησε προερχόμενος και αποστατώντας από την ΝΔ επειδή δεν τον έκαναν βουλευτή(sic), στις εκλογές του 2009. Θέτοντας τον μάλιστα συμβολικά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας αλλά σε μη εκλόγιμη θέση…
Βλέπουν με καχυποψία αυτούς τους θερμούς εναγκαλισμούς που μαθαίνουν στην Αθήνα με τον κ. Νικόλαο Διαμαντίδη του κ. Γαλάτουλα όχι λόγω του προηγούμενου παρελθόντος και της προσωπικής εντονότατης 2ετους διαμάχης που είχαν μεταξύ τους (Γαλάτουλας - Διαμαντίδης) μετά τις πολυτάραχες εκλογές του 2006 που έφτασαν στα άκρα την σύγκρουση αλλά και στα αμερικανικά δικαστήρια την ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ και τους συνεργάτες τους Γαλάτουλα στον ίδιο συνδυασμό. Τότε ήταν που ο Νικόλαος Διαμαντίδης, που σήμερα εναγκαλίζεται ο Π.Γ. (κάτι που δείχνει και το ποιόν αλλά και το ήθος του ανδρός…) με τους ανθρώπους του, τότε(τον Ιούνιο του 2006) και την εφορευτική επιτροπή τον πέταξαν έξω ταπεινώνοντας τον!
«..ουδόλως μας αφορούν αυτά τα εσωτερικά της ομογένειας –μας έλεγε ανώτερο κομματικό στέλεχος –«αντιθέτως μας αφορά αυτή η συμπεριφορά που αν μη τι άλλο εκθέτει το κόμμα. Μακάρι ο κ. Γαλάτουλας να μας διευκολύνει με μια τέτοια έξοδο του από το κόμμα…» Για να συμπληρώσει με νόημα το ίδιο κομματικό στέλεχος «ούτε ο πρώτος θα είναι που αποστατεί για να γλιτώσει ούτε ο τελευταίος. Ο κ. Καρατζαφέρης είναι ο ιδανικός χώρος υποδοχής και περισυλλογής τέτοιων περιπτώσεων… Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα».
Εμείς εκείνο που θα προσθέσουμε πάντως και το ψάξαμε από ασφαλή πηγή μέσα από το Λ.Α.Ο.Σ όπως χαρακτηριστικά μας ειπώθηκε σε συζήτηση που κάναμε για το ενδεχόμενο μερικής ατομικής ή και ομαδικής μεταπήδησης και προσχώρησης στελεχών της ΝΔ λόγω της έκρυθμης κατάστασης που κυριαρχεί εδώ στην ΝΥ είναι ότι «το μόνο βέβαιο που μπορώ υπεύθυνα να σου πω είναι πως αυτή την φορά δεν την ξανά πατάμε όπως με τον Διαμαντίδη. Το Λ.Α.Ο.Σ δεν είναι απορριμματοδοχείο για να μαζεύει σκουπίδια και αποκαΐδια άλλων! Εδώ θέλουμε καθαρούς και έντιμους ανθρώπους. Σε μας δεν θα βρει στέγη κανένας που τελούσε υπό έρευνα ή πολύ περισσότερο βρέθηκε εγκαλούμενος για οικονομικές ή διοικητικές ατασθαλίες σε άλλο κομματικό χώρο. Αυτό να είναι σαφές και να το γράψετε όπως ακριβώς σας το διατυπώνω. Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη τρεις και η κακή του μέρα ε! την κακή του μέρα δεν θα την βρει κανείς σε εμάς! Ας πάει αν βρει αλλού! »
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ «ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου