Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Συνάντηση πρώην προέδρων της Ομοσπονδίας σήμερα στο Σταθάκειο, ύστερα από πρωτοβουλία του Επίτιμου προέδρου κ. Σταθάκου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την Δευτέρα το βράδυ πρωτοβουλία του επίτιμου προέδρου κ. Β. Σ. με στόχο την αποτροπή νέου διχασμού και ενεργειών που θα κατακερματίσουν ακόμα περισσότερο την ήδη πολυδιασπασμένη σε ομάδες και ομαδούλες ΟΜΕΜΝΥ. 

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα το βράδυ, μετά από σχετικό τηλεφώνημα που έλαβε από τον Γενικό Γραμματέα κ. Πέτρο Γαλάτουλα για την πρόσκλησή του και την συμμετοχή του σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό στην πειθαρχική επιτροπή που συγκροτήθηκε, ο επίτομος πρόεδρος απευθυνόμενος προς τον κ. Γαλάτουλα, αφού του εξέφρασε την εντονότατη δυσαρέσκεια του για αυτές τις εξελίξεις, του διεμήνυσε τα εξής: 1. Ότι τέτοιες ενέργειες θίγουν την ενότητα και θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο μόνο τον κ. Γαλάτουλα, ασκώντας του μάλιστα δριμεία κριτική για το θράσος που είχε να του τηλεφωνήσει. 2.     Ζήτησε υπεύθυνη και γραπτή ενημέρωση για τις αποφάσεις του ΔΣ, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι απαντώντας σε όσα του είπε ο κ. Γαλάτουλας, η ενέργεια του κ. Τσεκερίδη να κάνει εκείνος πρόταση παραπομπής στο πειθαρχικό είναι άκυρη, παράνομη και δεν προβλέπεται από το ισχύον καταστατικό. Ως εκ τούτου «δεν είναι δυνατό να συμμετάσχω σε μια παράνομη διαδικασία» είπε. 3. Ζήτησε από τον κ. Γαλάτουλα να μεταφέρει στον πρόεδρο κ. Τσεκερίδη ότι στο εξής θέλει να μιλάει μόνο μαζί του και όχι με τον ΓΓ. Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν ο επίτιμος πρόεδρος έχει καταγγείλει τον Π. Γαλάτουλα για μια σειρά παράνομων ενεργειών. 

Οι σχέσεις των δυο ανδρών βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο εδώ και 3 χρόνια. 

Μετά από αυτή την «ενημέρωση του κ. Γαλάτουλα προς τον κ. Σταθάκο, ο τελευταίος ξεκίνησε έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων, συναντήσεων και τηλεφωνημάτων με παράγοντες και κυρίως πρώην προέδρους της ομοσπονδίας. Τελικά μετά από σχετικές συνεννοήσεις, ο κ. Σταθάκος συγκαλεί έκτακτη ειδική σύσκεψη των πρώην προέδρων σήμερα το απόγευμα στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο. Έχει μιλήσει σχεδόν με όλους και με τον νυν πρόεδρο κ. Η. Τσεκερίδη, τον οποίο επίσης προσκάλεσε στην συνάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες και ρεπορτάζ μας, στην συνάντηση έχουν απαντήσει θετικά ότι θα παρευρεθούν όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι στον ΔΣ της Ομοσπονδίας, πλην του κ. Απόστολου Τομόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για ιδιωτικούς λόγους. Στην συνάντηση επίσης δεν αναμένεται να παρευρεθεί ούτε ο κ. Μάνεσης. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρώην πρόεδρο κ. Γ. Γεωργόπουλο, μας επιβεβαιώσε ότι πράγματι επίκειται μια τέτοια συνάντηση, αν και εξέφρασε ζωηρές επιφυλάξεις για την απόδοση αυτής της πρωτοβουλίας. Ωστόσο δήλωσε ότι θα μετέχει και ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην εξάλειψη παλαιών πληγών που εξακολουθούν να διχάζουν όχι μόνο την Ομοσπονδία αλλά και την ομογένεια, τονίζοντας όμως ότι «κάποιοι θα έπρεπε έτσι και αλλιώς να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όχι γιατί παράνομα τιμώρησαν εμάς πριν από χρόνια, αλλά γιατί παραβίασαν συστηματικά το καταστατικό εν γνώσει τους, ειδικά άνθρωποι που σήμερα δεν θα έπρεπε να μιλούν λόγω θέσεως και επαγγέλματος. Ωστόσο, χωρίς να ξέρω επίσημα ούτε το κατηγορητήριο, αλλά ούτε και τις βαθύτερες αιτίες αυτής της απόφασης του ΔΣ για παραπομπής το πειθαρχικό, είμαι υποχρεωμένος λόγω και των δυσκολιών που περνάει η πατρίδας μας να συνδράμω σε αυτή την πρωτοβουλία ενότητας και ομοψυχίας. Είναι αδιανόητο, τη στιγμή που η πατρίδα περνά μια τέτοια κρίσιμη ιστορική περίοδο, εμείς στην ομογένεια να διαιωνίζουμε μίση και πάθη, ξύνοντας πληγές του παρελθόντος. Πληγές που αν ανοίξουν πάλι, θα αιμορραγούν για αρκετό καιρό, διχάζοντας την ομογένεια». 

Την συνάντηση αυτή επιβεβαίωσε και ο πρώην πρόεδρος Δ. Καλαμαράς, ο οποίος μας τόνισε ότι θα πάω αφού μας καλεί ο επίτιμος πρόεδρος, ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να υπακούσω στην δική μου συνείδηση και να προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου από την λάσπη που μου πετάνε και μας πετάνε χωρίς στοιχεία που να βασίζονται στους νόμους της πολιτείας της ΝΥ και στο καταστατικό. Θα πάω με μεγάλη χαρά στην συνάντηση αυτή όχι γιατί δεν θέλω να συγκληθεί το πειθαρχικό ή φοβάμαι κάτι, αλλά αντιθέτως από μεγάλο σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπο του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή κ. ΒΣ». 

Δημήτριος Δημητρίου: «Αν και δεν έχουμε να βοηθούμε απολύτως τίποτε από την παραπομπή μας στο πειθαρχικό, εντούτοις χαιρετίζω με σεβασμό την προσπάθεια του κ. ΒΣ. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, όπως ανέφερα και στο ΔΣ, θα κάνω χρήση όλων των δικαιωμάτων μας με βάση το ισχύον καταστατικό και κυρίως την νομοθεσία της πολιτείας της ΝΥ. Δεν έκανα τίποτε κακό, ούτε κάτι αντικαταστατικό, ούτε κάποια πράξη παράνομη. Αλίμονο αν πηγαίνουμε στο πειθαρχικό, επειδή εκφράσαμε δημόσια την γνώμη μας, ή επειδή καταγγείλαμε παρανομίες της σημερινής διοίκησης. Αυτός είναι ο ρόλος της ελέγχουσας μειοψηφία, για αυτό μας εμπιστεύτηκαν τόσοι αντιπρόσωποι, να ασκούμε κριτική. Να ελέγχουμε. Και αν χρειαστεί να καταγγέλλουμε. Ο κ. Τσεκερίδης και ο κ. Γαάτουλας ευθείς εξαρχής όταν ανέλαβαν, έδειξαν τις προθέσεις τους με κάθε τρόπο. Εκδίκηση και ρεβανσισμό είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ενεργειών και των πράξεών τους ενώ συνεχίζουν να παρανομούν σε μια σειρά άλλες ενέργειες τις οποίες πολύ σύντομα θα κατονομάσω»! 

Πληροφορίες μας καλά διασταυρωμένες αναφέρουν ότι ο κ. Τσεκερίδης με τον κ. Γαλάτουλα και άλλους εξωθεσμικούς καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, επιμένοντας στην παραπομπή των κ.κ. Μιχαλέα, Καλαμαρά και Δημητρίου στο πειθαρχικό, παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσεκερίδης δήλωσε θα συμμετέχει στην συνάντηση αυτή που συγκαλεί ο επίτιμος πρόεδρος κ. Σταθάκος.  

Τέλος σε επικοινωνία που είχαμε με τον επίτιμο πρόεδρο κ. ΒΣ, μας τόνισε ότι «τούτη την ώρα δεν έχουμε καιρό για λόγια. Αφήστε να εκδηλωθώ και να ευοδωθεί η πρωτοβουλία και μετά θα μιλήσω. Σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε μαζί μου».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου