Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Πότε λες αλήθεια κύριε Ηλία Τσεκερίδη τώρα, που τα μαζεύζεις και διαψεύδεις τον εαυτό σου ή στις 31 Μαρτίου; Μάλλον τώρα... αναγκάζεσαι να πεις την αλήθεια μπροστά στο γιουχάϊσμα και την ξευτίλα που προκάλεσες με τις αστείες δηλώσεις περί ΑΟΖ και ότι τάχατες οι Έλληνες φοβόμαστε του Τούρκους!


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Tsekeridis_Hlias_2__-_Copy«εμένα κανένας δεν μου είπε να μην βάλουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ως θέμα της παρελάσεως! Δεν μου το είπε κανένας! Εγώ δεν το θεώρησα σωστό να το κάνουμε!»    Αυτή την δήλωση βόμβα, που (αυτό) διαψεύδει  τον ίδιο του τον εαυτό και τα λεγόμενα του της 31 Μαρτίου σε ανάλογη δημόσια εκδήλωση απολογισμού της παρελάσεως στην 5η λεωφόρο,   έκανε ενώπιον περίπου 50 περίπου  ατόμων στις 26 Απριλίου κατά την διάρκεια της  -παράνομης γενικής συνέλευσης  με βάση το άρθρο 17 των εσωτερικών κανονισμών της ομοσπονδίας-ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης!


Και προς επιβεβαίωση της νέας  δήλωσης βόμβας –γκάφας ολκής  ΑΚΟΥΣΤΕ και  ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Που επιβεβαιώνει με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα όσα έχουμε κατά καιρούς αποκαλύψει. Ακολουθήστε όμως στο κείμενο που ακολουθεί και τα σχετικά Link με παραπομπές σε άλλα προηγούμενα ρεπορτάζ και άρθρα Η δήλωση αυτή, του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ,  κ. Ηλία Τσεκερίδη  που έρχεται να μαζέψει τα αμάζευτα και φυσικά τον εκθέτει ανεπανόρθωτα ως προς την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα για το αξίωμα που εκπροσωπεί σε πανομογενειακό επίπεδο,    βρίσκεται  σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα  ως «απάντηση» του ενώπιον της σκληρής κριτικής που δέχτηκε από τον παραιτηθέντα   πρόεδρο  της επιτροπής  εθνικών θεμάτων Θεόδωρο Παυλάκο.


Κριτική που ασκήθηκε, εκείνη την ημέρα στις 31 Μαρτίου,  σε έντονο βαθμό αφορούσε   την μη παρουσίαση –για πρώτη φορά στην ιστορία της παρελάσεως στην 5η λεωφόρο  των εθνικών θεμάτων. Η νέα αυτή  δήλωση του κ. Τσεκερίδη    που εκπλήσσει  για ακόμα μια φορά  έρχεται,  μετά την θύελλα διαμαρτυριών που προκάλεσε από επώνυμους γνωστούς και διακεκριμένους ομογενείς  η ακριβώς αντίθετη δήλωση του ως δικαιολογία της 31ης Μαρτίου.


Και τώρα διαβάστε παρακάτω  και ακούστε τι είχε δηλώσει προκαλώντας την οργή  γνωστών ομογενών  και τι ακριβώς είχε πει στις 31 Μαρτίου κατά την διάρκεια της έκτακτης απολογιστικού χαρακτήρα ομογενειακής συγκέντρωσης στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο  με περισσότερα των 70 ατόμων να τον ακούνε έκπληκτοι!


«Ξέρετε πολύ καλά  ότι αυτό το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δεν είναι ότι δεν ήθελα εγώ να το κάνουμε θέμα (σ.σ. εννοεί στην παρέλαση και στο λεύκωμα). Το έκανα θέμα σε ένα μικρό κύκλο τις προάλες (σ.σ.που και πότε δεν λέει) τις προάλες και με αυτούς τους ίδιους που μιλάτε του διπλωμάτες και ΣΙΑ(σ.σ. έτσι το είπε ακριβώς) είπανε, θα σηκωθώ για αυτό γιατί είναι πολύ σοβαρό, πήγαμε στο καστελόριζο και κάναμε  αυτό που λέμε να κάνουμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και έρχεται η Τουρκία.  Είμαστε εις θέση να αναχαιτίσουμε την εισβολή των τούρκων; Η ελλάδα λέει (σ.σ. οι διπλωμάτες και ΣΙΑ κατά τον κ. Τσκερίδη ο χαρακτηρισμός) Όχι! Φοβούνται να κάνουν κάτι τέτοιο! (σ.σ. στην Ελλάδα). Σας το λέω δεν ξέρω αν χρειαστεί να βγει έξω στην εφημερίδα, φοβούνται μήπως έρθει η αρβύλα από δίπλα και μας πατήσει! Και οικονομικά δεν είμαστε καλά και πιθανόν και στρατιωτικά  να μην είμαστε καλά! Αλλά εμπάση περιπτώσει εγώ αυτά δεν τα ήξερα τότε αλλά δεν ήθελα να βάλω καρφί στα μάτια της Ελληνικής κυβέρνησεως»! Ηλίας Τσεκερίδης 31 Μαρτίου 2011.ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 


Οι δηλώσεις αυτές,  του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων που μάλλον  δεν έχει  καταλάβει ακόμα ούτε τι είπε,  ούτε  πολύ περισσότερο τι προκάλεσε με αυτά  που τότε-σ τις 31 Μαρτίου - είχε δηλώσει  και σήμερα τα  παίρνει πίσω μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις και οι επίσημες  δηλώσεις επώνυμων ομογενών που  επέφεραν   για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ ακόμα και την επίσημη  διάψευση του έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Βασίλη Κασκαρέλη.


Υπενθυμίζεται ότι όλα αυτά καθώς και σειρά άλλων αποκαλύψεων που αφορούσαν στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις είχαν αρχικώς  αποκαλυφθεί στην ιστοσελίδα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. Οι αποκαλύψεις αυτές και σειρά άλλων που είχαν προηγηθεί είχαν ως συνέπεια την πρωτοφανή στα χρονιά της Ελληνικής Διασποράς και των Ελληνικών κοινοτήτων στις ΗΠΑ,     απόφαση των 11 του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωμ.  της 14ης Απριλίου  που κηρύσσουν  «ανεπιθύμητο» και απαγορεύουν στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο την είσοδο στο κτήριο της Ομοσπονδίας στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο αλλά και σε κάθε άλλη εκδήλωση που οργανώνει ο ομογενειακός οργανισμός  επειδή-άκουσον άκουσον - τις ηχογράφησε τις αποκάλυψε και τις μετέδωσε. Μάλιστα ο δημοσιογράφος επικρίθηκε δημόσια αλλά και ανετός της συνεδριάσης της 14ης Απριλίου για ακόμα μια  φορά, από τον δημιουργό όλων των εντάσεων και των έκονομων καταστάσεων  γενικό γραμματέα Πέτρο Γαλάτουλα ο οποίος αναρωτήθηκε -άκουσον άκουσν-  «πως είναι δυνατόν  να γνώριζε με τέτοια ακρίβεια τι ειπώθηκε στην συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο» φτάνοντας να απευθύνει μομφές και αιχμές εναντίον άλλων μελών που μετείχαν στην συνάντηση αυτή της προηγούμενης ημέρας(13 Απριλίου) για να καταλἠξει στο αυθέρετο  "συμπέρασμα"  πως « ...άρα κάποιος είχε κασετόφωνο εκεί μέσα και ηχογραφούσε δεν εξηγείται αλλιώς» αποφάνθηκε ο  κύριος Γαλάτουλας! για να να συμπληρώσει πως  "...η ακρίβεια των όσων περιγράφει στο δημοσιεύμα του ο κ. Στεφανόπουλος στην συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο εκεί οδηγεί κύριοι"  "… χώρια που παραπληροφορεί… ειρωνεύτηκε εμένα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος» είχε πει χαρακτηριστικά στην θυελλώδη συνεδρίαση της 14ης Απριλίου. Και βέβαια σε ειρωνεύτηκε κύριε Γαλάτουλα αλλά που να το αντιληφθείς εσύ;


Το ερώτημα που  εύλογα τίθεται τελικά ποιος πρέπει να αποπεμφθεί και από πού ; ο δημοσιογράφος που απλώς έκανε πολύ καλά την δουλειά του διότι για ότι γράφει και ότι παρουσιάζει οφείλει να έχει στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα όπως κάνουμε εδώ ή πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ κύριος Ηλιας Τσεκερίδης που αυτοδιαψεύδει εαυτόν; Γίνεται περίγελος και καταγέλαστος ανερυθριάστα (δεν κοκκινίζει δηλαδή από ντροπή για όσους δεν καταλαβαίνεται Π. Γαλάτουλα και Σία), και τώρα αναγκάζεται να ανακρούσει ολαταχώς προς τα πίσω μετά τις αποκαλύψεις και τον θόρυβο που προκάλεσαν οι αρλούμπες του που του υπαγόρευσε η στιγμή μπροστά στην άριστη κριτική που του έγινε! Αναγκάζεται να πει την αλήθεια και να πάρει πίσω το παραμύθι του για τα όσα τάχατες του είπανε (κάπου...κάποτε..) οι  "διπλωμάτες και ΣΙΑ"   κατόπιν εορτής;Δυστυχώς  γελοιοποιεί τον έτσι και αλλιώς απαξιωμένο  θεσμό και το αυτό ακόμα αξίωμα του προέδρου του οργανισμού; Να τον χαιρέστε κύριοι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας! Αλλά δυστυχώς έτσι είναι οι άνθρωποι που προκειμένου να πάρουν μια καρέκλα αναγκάζονται -γιατό και τώρα διασύρονται στα μάτια της κοινής γνώμης -να παραδεχθούν ότι θα συνεργαστούν και με τον πλέον ανήθικο αφού αυτός έχει τα κουκιά! Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει προεκλογικά για την συνεργασία του με τον Πέτρο Γαλάτουλα!

Και τώρα που αποκαλύφθηκε  το νέο "ατόπημα" μετά το ιστορικό Unfair του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωμ. Νέας Υόρκης κ. Ηλία Τσεκερίδη που αυτοδιαψεύδει  τον εαυτό του από που θα αποπεμφθεί ο δημοσιογράφος που βρήκε τις νέες δηλώσεις και τα ηχητικά ντοκουμέντα -γιατί υπάρχουν και άλλα πολλά που θα βγουν τα προσεχή 24ωρα- από που θα "αποπεμφθεί" ο δημοσιογράφος ; ή καλύτερα το ερώτημα είναι  "Τώρα ποιος άλλος έχει σειρά'; στην "δημοκρατία" του εγώ διοικώ εδώ..εγώ είμαι ο πρόεδρος...  εγώ προεδρεύω...το προεδρείο διοικεί!" που πρεσβεύει ο κύριος Ηλίας Τσεκερίδης και οι συν αυτώ συμπαραματούντες και παρανομούντες; Ίδωμεν. Η συνέχεια των εξελίξεων θα δείξει πολλά και ακόμα περισσότερα τα γεγονότα που έρχονται με ρυθμούς που θα αδυνατούν να παρακολουθήσουν ακόμα και οι έχοντες συνήθεια να παρακολουθούν αγώνες  ταχύτητος...

Οι ευθύνες του ομογενειακού Τύπου
Το εκπληκτικότερο όλων -και αυτών που θα αποκαλυφθούν τα προσεχή 24ωρα -είναι ότι όλα αυτά και πολλά άλλα ακούγονταν ενώπιον και των παριστάμενων δημοσιογράφων του ομογενειακού δήθεν Τύπου και δεν βρέθηκε ένας να σηκωθεί να τον ρωτήσει πότε επιτέλους μας λες αλήθεια κύριε Πρόεδρε τώρα ή στις 31 Μαρτίου; Ούτε ένας! Να γιατί μιλάμε για δήθεν αγόμενους και περιφερόμενους  δημοσιογράφους  που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα στο βωμό των δημοσίων σχέσεων και της κατάχωρησης που φιλοδοξούν να πάρουν για μερικά δολάρια! Είναι θλιβερή και τραγική η διαπίστωση αυτή αλλά εμείς εδώ μιλάμε, πάντα μόνον με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα! Είναι  λοιπόν οι ευθύνες τους μεγάλες ή δεν είναι; Τεράστιες λέμε εμείς!  Έχουμε άδικο όταν διαρκώς το επισημαίνουμε και το καταγγέλλουμε πότε δυνατά και πότε διακριτικά  εδώ και επτά χρόνια διαρκώς και αδιαλείπτως;! Αν έχει κάποιος τεράστιες ευθύνες για το κατάντημα της οργανωμένης και μη ομογένειας αυτοί είναι οι δήθεν δημοσιογράφοι και οι δυστυχώς  για εκείνους  πουλημένοι εκδότες και μικρό εκδότες της συμφοράς και της  αρπαχτής, των συγκενών και των σκοτεινών διασυνδέσεων... Τύπος ομογενειακός  των συμφερόντων  όπως  πολύ ορθώς κατήγγειλε ο ομογενής Θεόδωρος Παυλάκος στην συνέντευξη που μας παραχώρησε. Αυτά που είπε ο κύριος Παυλάκος έπρεπε να είχαν σημάνει συνεγιαρμό αφύπνισης αλλά δυστυχώς τα μικρό συμφέροντα και οι σκοτεινή διαπλοκή δεν αφήνει περιθώρεια για επαγγελματισμό, δεοντολογία και προ πάντων ούτε λόγος για ήθος! Έννοια για πολλούς ξεχασμένη και για κάποιους άλλους άγνωστη λέξη!
  
Αύριο, 11 Μαϊου(11) η συνέχεια με νέες αποκαλύψεις, για το δίδυμο Ηλία Τσεκερίδη / Πέτρου Γαλάτουλα  με  νέα "μαργαριτάρια" που έχουμε συλλέξει από την όντως σημαντική και κρίσημη όπως θα αποδειχθεί...  στο εγγύς μέλλον από κάθε άποψη, έστω και παράνομη-δεν το λέμε εμείς μόνον το έγραψε και ο δικός σας    δυστυχώς σε διατεταγμένη υπηρεσία ομογενής, αντιπρόσωπος και μέλος της επιτροπής φάντασμα  "παράγων" - σχολιογράφος κ. Σάκης Σερέτης οποίος  το διαπίστωσε έστω και αν προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για... την  Γενική Συνέλευση της 26ης Απριλίου(11). 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΊ    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου