Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE και New York Times: Το πρόβλημα της Ελλάδας και η παθογένεια της οικονομίας μέσα από το παράδειγμα της Οδύσσειας της εταιρίας "ΒΕΡΓΙΝΑ" της πρώτης Ελληνικής μπύρας!

Με ένα άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το καρτέλ της μπύρας στην Ελλάδα και  με δηλώσεις του  του πετυχημένου ΕλληνοΑμερικανού Επιχειρηματία  κ. Δημήτρη Πολιτόπουλου, του ανθρώπου που πήγε στον πιο ευαίσθητο χώρο της Ελλάδας, την Κομοτηνή και επένδυσε ένα τεράστιο για την εποχή μας ποσό(άνω των 10.000.000 euros με σημερινές τιμές) στην πρώτη Ελληνική Μπύρα, η υψηλού και διεθνούς κύρους International Herald Tribune αλλά και η New York Times θέτουν τον τύπον επί των τύπον των ύλων του προβλήματος της Ελληνικής οικονομίας και της παθογένιας που την οδήγησε σε αυτή την κατάσταση μέσα από την ιστορία της Οδύσσειας της πρώτης Ελληνικής παραγωγής Μπύρας!
 Ο λόγος για την μπύρα  με το συμβολικό όνομα "ΒΕΡΓΙΝΑ" της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, που ενώ κατακλύζει την παγκόσμια αγορά-και την Αμερική- στην Ελλάδα, εδώ και μια 10ετια οι  γνωστοί ΕλληνοΑμερικανοί επενδυτές Μιχάλης και Δημήτρης Πολιτόπουλος, όπως σε παλαιότερο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας είχαμε αναφεθεί στο καρτέλ που ελέγχει την παραγωγή, την προώθηση και την πώληση της Μπύρας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια - αντιμετωπίζουν ακόμα μια σειρά απίστευτων  προβλημάτων!  Προβλήματα ενδεικτικά με τα φαινόμενα της παθολογίας του ελληνικού πολιτικού και οικονομικού συστήματος το οποίο ζει υπό την επιρροή και την σκιά μεγάλων σκανδάλων( ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ 1989- SIEMENS 1990-2005, C4I 2002-2010, OTE - Κινητή τηλεφωνία 1992-1995, ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ 1989- κτλ),  τις μίζες και τις χορηγίες προς γνωστούς  πολιτικούς... Η Αμερικάνικη  εφημερίδα προσεγγίζει το πρόβλημα μέσα από το ουσιαστικό ζήτημα  της Ελληνικής οικονομίας και της παθογένιας του πολιτικού  συστήματος  προβάλλοντας το παράδειγμα της πρώτης Ελληνική μπύρας, της ΒΕΡΓΙΝΑΣ Αμερικανικά κεφάλαια αξίας σήμερα 15.000.000 euros. Μια επένδυση εθνικών διαστάσεων ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή  της Κομοτηνής με περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να είχαν γίνει 1000 και 2000 αν η ελληνική εκάστοτε  κυβέρνηση  είχε δημιουργήσει ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον χωρίς το πολυδαίδαλο και σπάταλο κράτος και κυρίως χωρίς το έμφραγμα που προκαλεί η ογκώδης και αδιαπέραστη γραφειοκρατία στα γρανάζια της οποίας ανθεί η παραοικονομία και... το άρρωστο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Σύστημα το οποίο σήμερα αντιμετωπίζει στο σύνολο του την παθογένια και της επιπτώσεις της ύστερα από 35 χρόνια(μετά την μεταπολίτευση)... Η υπόθεση της πρώτης  Ελληνικής Μπύρας, της ΒΕΡΓΙΝΑΣ, που κυριολεκτικά  τα έβαλε με τον πλέον ισχυρό αντίπαλο στον τομέα αυτό, την Heineken η οποία έχει κατακλύσει την ελληνική αγορά  με ανάλογα Ολλανδικής προελεύσεως προϊόντα με ελληνικά ονόματα...είναι ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο. Σκάνδαλο το οποίο όταν και όποτε ανοίξει θα δείτε ονόματα, καταστάσεις, γεγονότα και σκηνές  που μόνο στον αμερικανικό κινηματογράφο θα μπορούσαν να υπάρχουν... Σκηνές που έχουν εκτιλυχθεί εντός και εκτός συνόρων Ελλάδος... Για το ίδιο ζήτημα στην αντίστοιχη έκδοση, η έγκριτη, υψηλού και διεθνούς  κύρους NEW YORK TIMES παρουσιάζει εκτεταμένη  έρευνα με δηλώσεις του ΕλληνοΑμερικανού  Δημήτρη Πολιτόπουλου...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου