Τρίτη 13 Απριλίου 2010

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ" της Ιουστίνης Φραγκούλη από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ







“Για την αγάπη των άλλων”, έτσι ονομάζεται το νέο βιβλίο της δημοσιγράφου-συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη, που αφηγείται την ιστορία της μητέρας του Τζον Κατσιματίδη, ενός από τους μεγαλύτερους Eλληνοαμερικανούς επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης.

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, την Κυριακή 10 Απριλίου(2010) στο Νισυριακό σπίτι στην Αστόρια της Νέα Υόρκης, παρουσία πλήθους κόσμου Νισύριων, έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου από την συγγραφέα, τον εκδότη Αθ. Ψυχογιό, την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας ΣΤΗΝ ΝΥ κ. Άγη Μπαλτά, τον επιχειρηματία Γιάννη Κατσιματίδη και τον βουλευτή Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Νικητιάδη οι οποίοι μίλησαν για το βιβλίο, και την συγκινητική ιστορία της Δέσποινας Εμμανουηλίδη.

Το μυθιστόρημα ξετυλίγει στις σελίδες την τρυφερή ερωτική, αλλά πάνω από όλα ανθρώπινη ιστορία της οικογένειας Κατσιματίδη στα χρόνια του μεσοπολέμου. Αυτό που διαπιστώνει ο αναγνώστης, από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου είναι η χαρισματική γραφή της συγγραφέως να περιπλέκει στοιχεία της αρχαίας τραγωδίας με την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, σέ ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί κάθε ευαίσθητο αναγνώστη.

Το βιβλίο έχει όλες τις προϋποθέσεις –πλοκή, ιστορικά γεγονότα, περιπέτεια, αγωνία, αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα, ελπίδα και happy end – για μια πολύ καλή αμερικάνικη ταινία γιατί περιπλέκει μέσα από διαφορετικές πτυχές το περιβοήτο αμερικάνικο όνειρο για δεκάδες μετανάστες όχι μόνον Έλληνες ή ακόμα και για ένα σήριαλ στην Ελληνική τηλεόραση αφού εκτυλίσσεται σε μια ιστορική περίοδο πολύ σημαντική για την Ελλάδα. Το ίδιο το βιβλίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ένας ύμνος προς την Γυναίκα αφού βλέπουμε εκτός από την ηρωίδα του Βιβλίου και άλλα γυναικεία πρόσωπα να παίζουν κυρίαρχο ρόλο εκτός από τα 10 αδέλφια.

Το βιβλίο παρόλο που είναι νέο ως έκδοση εν τούτοις βρίσκεται στην 13η Χιλιάδα και πάει και για 14η.

Νωρίτερα, Το Σάββατο το βράδυ, σε ένα πολύ κλειστό event , στο πασίγνωστο CLUB 21 στο κέντρο του Manhattan δόθηκε δεξίωση από το Γιάννη Κατσιματίδη και την σύζυγο του Μάργκο προς τιμή της συγγραφέως και του εκδότη κ. Αθανάσιο Ψυχογιό, με επιλεγμένο αριθμό προσκεκλημένων που απόλαυσαν την φιλοξενία του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους γνωστοί δημοσιογράφοι και φίλοι της οικογένειας Κατσιματίδη. Μεταξύ των προσκεκλημένων εκτός από τους συγγενείς της Οικογένειας Κατσιματίδη η Γενική Πρόξενος στην ΝΥ κ. Άγη Μπαλτά και ο σύζυγος της Πρέσβης της Ελλάδος στην Βραζιλία κ. Δημήτρης Αλεξανδράκης, η κ. Ευανθία Κοντάκη, ο πρόεδρος της Marathon Bank κ. Σταθουλόπουλος, ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα κ. Αντώνης Διαματάρης και η σύζυγος του, ο συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου(Mega) με την σύζυγο του, ο Δημήτρης Φίλιος(Cosmos FM) και η Δέσποινα Συριοπούλου από τον Flash.

Το βιβλίο «Για την αγάπη των άλλων» είναι το πέμπτο βιβλίο της Ιουστίνης Φραγκούλη.

Προηγήθηκαν

«Η Μοναξιά ενός Ασυμβίβαστου» -Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων, από τις εκδόσεις Εξάντας, 2000

«Πετάει –Πετάει το σύννεφο», εκδόσεις Ψυχογιός 2003

«Στις αγορές του κόσμου», Ελληνικά Γράμματα, 2005

«Η παρακαταθήκη» κείμενα και ντοκουμέντα της Ποιμαντορίας Αρχ. Αμερικής Σπυρίδωνα,
εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα 2005

«Ψηλά Τακούνια για πάντα»,
εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2006

«Ημερολόγιο Αβάνας», Εκδόσεις Ηλέκτρα 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου