Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ








Οι πραγματικοί λόγοι που ο δημοφιλής καλλιτέχνης παρόλο που το ήθελε πολύ να έρθει στην ΝΥ στους συμπατριώτες του, κρύβονται πίσω από αυτή την επιστολή που σήμερα εκ νέου φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουμε όλες εκείνες τις άγνωστες πτυχές που οδήγησαν τον Λάκη Λαζόπουλο και την ομάδα στην απόφαση να μην έρθει τελικά στην ΝΥ παρά το ότι το ήθελε πολύ…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική επιστολή της 29ης Ιανουαρίου 2010 προς τον σύλλογο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ της Νέας Υόρκης που του είχε απευθύνει την πρόσκληση!




ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ
ΑΠΟ: Λάκη Λαζόπουλο
ΥΠΟΨΙΝ: ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. Θέμη Δαούλα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ. Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Αθήνα 29/1/2010



Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζετε ότι μετά από πρόσκληση που έλαβε ο κ. Λαζόπουλος να παραστεί σε εκδήλωση του Συλλόγου σας, όπου θα ήταν το τιμώμενο προς βράβευση πρόσωπο, αποδέχθηκε με χαρά την τιμή αυτή που, μέσω του συλλόγου σας, θα του έκαναν οι ομογενείς της Αμερικής. Μετά από συζητήσεις και κατόπιν βέβαια της προσωπικής συνάντησης που είχε στην Αθήνα (7/10/2009) με τον εκπρόσωπό σας , κύριο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο αλλά και την τηλεφωνική συνδιάλεξη του εκείνη την ώρα με τον κύριο Απόστολο Σκοτίδα , Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής σας, αποφασίστηκε αρχικά να γίνει η μετάβασή του στην Αμερική γύρω στις 10 Απριλίου 2010. Στις 22 Ιανουαρίου 2010, ενημέρωσα τηλεφωνικώς τον κ. Στεφανόπουλο ότι, λόγω του εξαιρετικά πιεσμένου προγράμματος του κ. Λαζόπουλου αλλά και των ανειλημμένων υποχρεώσεών του απέναντι στον σταθμό που εργάζεται, δυστυχώς θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στην αρχικώς οριζομένη ημερομηνία και αντιπροτείναμε ως εναλλακτική ημερομηνία την 25 Μαρτίου 2010.
Ο κ. Στεφανόπουλος μετά από συνομιλίες μαζί σας, όπως με άφησε να καταλάβω, κατέληξε στην 27η Μαρτίου 2010 ως κοινώς αποδεκτή ημερομηνία από όλους μας.
Κατόπιν τούτου και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Λαζόπουλος μαζί σας, καταλάβαμε ότι υπάρχει διχογνωμία στον Σύλλογο και τα μέλη του ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής της βράβευσης. Επίσης μετά από τις πληροφορίες σας ότι πωλούνται εισιτήρια για την εκδήλωση αυτή αλλά και τις ενστάσεις σας για τον ρόλο του κυρίου Στεφανόπουλου – ο οποίος, υπενθυμίζουμε, ως εκπρόσωπος δικός σας έκανε την επαφή με το γραφείο μας, όπου και για πρώτη φορά τον γνωρίσαμε εμείς, στις συνομιλίες αυτές - δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα και σ’ εμάς. Εδώ θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι ουδεμία αντίρρηση είχατε εκφράσει προς το πρόσωπό του, στην δια ζώσης συνάντησή μας, όταν επισκεφτήκατε το «Αλ Τσαντίρι News».
Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε μία ξεκάθαρη απάντηση στο ποιος είναι ο σύλλογος καθώς και το ποιοί είναι οι σκοποί της συγκεκριμένης εκδήλωσης που αφορά στην βράβευση του κ. Λαζόπουλου. Αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως η όλη διαδικασία για να εκτιμήσουμε εάν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα παρουσίας του κυρίου Λαζόπουλου στην εκδήλωση αυτή.

Με εκτίμηση


Κατερίνα Κωσταράκου
(γρ. Λάκη Λαζόπουλου)




Πριν και μετά από αυτή την επιστολή, που τα βασικά της σημεία είναι ευνόητα και δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις, ακολούθησε ένα ολόκληρο παρασκήνιο μέχρι να οδηγηθεί ο καλλιτέχνης στην τελική και οριστική του απόφαση να μην έρθει και να αποστασιοποιηθεί πλήρως από την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί. Κατάσταση δυσάρεστη που εκθέτει για ακόμα μια φορά αυτό που λέμε "ομογένεια" για την οποία την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ κ. Θέμης Δαούλας.
Και πάμε τώρα στις αποκαλύψεις που είχαμε δεσμευθεί σε σχετική προηγούμενη ανακοίνωση και ρεπορτάζ που είχαμε κάνει όταν άρχισε να διαφαίνεται η θολή κατάσταση στις σχέσεις του προέδρου Θέμη Δαούλα με την ομάδα του Λάκη Λαζόπουλου αλλά και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Κατ’ αρχήν ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο προέδρος κ. Δαούλας είχε προσωπική επαφή με τον κ. Λαζόπουλο πριν απευθυνθούν στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο τον οποίο είχε εξουσιοδοτήσει ο ίδιος ο σύλλογος με επιστολή του να κάνει τις επαφές για την πρόσκληση του. Το πως έφτασε ο σύλλογος να απευθυνθεί στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο και στην γνωστή εταιρία Greek American News Agency έχει ήδη γραφεί αναλυτικά σε προηγούμενο αποκαλυπτικό σχετικό ρεπορτάζ.
Όλες οι –ελάχιστες και κάτω από ασφυκτικότατες πιέσεις – επικοινωνίες του κ. Θ. Δαούλα -που επαναλμβάνουμε δεν γνώριζε ούτε ποτέ στο παρελθόν είχε οποιαδήποτε επαφή ή επικοινωνία πριν αποευθυνθού στον δημοσιογράφο- με τον ίδιο τον Λάκη Λαζόπουλο ξεκίνησαν με παρεμβάσεις και προηγούμενη επικοινωνία του υπεύθυνου(Α.Σ.) που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τον οποίο συνομιλούσε και το γραφ. Του Λάκη Λαζόπουλου επισήμως μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου.
Ακόμα και στην εκπομπή που είχε συμμετάσχει ο πρόεδρος στις αρχές –για την ακρίβεια- στις 7 Οκτωβρίου 2009 ήταν με διαμεσολάβηση και θερμή παράκληση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου που τότε διευθετούσε τα της επίσκεψης στην ΝΥ, προς την ομάδα του καλλιτέχνη Λάκη Λαζόπουλου.
Το ίδιο και οι συνάντηση που επακολούθησε του Λάκη Λ. με τον πρόεδρο κ. Δαούλα στην Αθήνα μετά το πέρας της εκπομπής λόγω ευγενείας που πάντα διακρίνει τον καλλιτέχνη απεύθυνε πρόκληση για ένα δείπνο στον συμπατριώτη του Θέμη Δαούλα.
Διευκρινίζεται ότι ο σύλλογος ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ -όπως και άλλοι από την ΝΥ και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και του κόσμου- αρκετές φορές πριν είχε προσπαθήσει να προσκαλέσει τον δημοφιλή καλλιτέχνη, αλλά όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό λόγο της πάγιας τακτικής του Λ.Λ. να μην αποδέχεται τέτοιου είδους προσκλήσεις με ελάχιστες εξαιρέσεις όταν πρόκειται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η μοναδική εξαίρεση ήταν αυτή-για τον σύλλογο ΑΣΚΛΗΠΙΟ- και αυτό λόγω της προηγούμενης συνεννόησης και μακράς συζήτησης που είχε κάνει αρχές Οκτωβρίου στο γραφείο του στο Κολωνάκι, με τον δημοσιογράφο και διευθύνοντα σύμβουλο της Greek America News Agency κ. Αλέξανδρο Στεφανόπουλο. Την ίδια εκείνη ημέρα στις 07 Οκτωβρίου επικοινώνησε ο ίδιος ο δημοσιογράφος με τον πρόεδρο της επιτροπής για την διοργάνωση της εκδήλωσης προς τιμήν του καλλιτέχνη κ. Απόστολο Σκοτίδα.
Εν συνεχεία ο ίδιος ο Λάκης Λαζόπουλος επικοινώνησε από το δικό του κινητό με τον κ. Σκοτίδα και του ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόσκληση μετά την «πολύ καλή συζήτηση που είχαμε με τον Αλέξανδρο το φίλο που ήρθε και με βρήκε εκ μέρους σας. Θα χαρώ να σας δω από κοντά τις ημερομηνίες θα τις κανονίσουμε με τον Αλέξανδρο και το γραφείο». Αυτά μεταξύ άλλων είχαν ειπωθεί σε εκείνο το ολιγόλεπτο τηλεφώνημα.. εκ τότε όλα προχωρούσαν άψογα με καθημερινή επικοινωνία και ενημέρωση-πάντα μεταξύ του Απόστολου Σκοτίδα -και του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου.
Την ίδια εκείνη ημέρα-7 Οκτωβρίου 09- με εντολή του ιδίου του καλλιτέχνη κατόπιν θερμής παράκλησης του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου συντάσσεται και η επιστολή αποδοχής της πρόσκλησης προς τον σύλλογο ΑΣΚΛΗΠΙΟ στο γραφείο του Λάκη Λαζόπουλου μαζί με την συνεργάτιδα του Κατερίνα Κωσταράκου.
Την επομένη η επιστολή αποδοχής στην πρόσκληση του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ αποστέλλεται στο γραφείο του κ. Σκοτίδα με fax.

Στην Νέα Υόρκη τώρα, μετά τις 19 Οκτωβρίου(09) όπου και επέστρεψε και ο δημοσιογράφος Αλεξ. Στεφανόπουλος, άρχισαν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της εκδήλωσης για τις οποίες δεν είχε καμία απολύτως ευθύνη ο δημοσιογράφος η αποστολή του οποίου είχε ολοκληρωθεί με την αποδοχή της πρόσκλησης του καλλιτέχνη. Ωστόσο πάντα ζητούταν η άποψη του εκ μέρους του Απόστολου Σκοτίδα που είχε και την πρώτη αρχική επικοινωνία με τον δημοσιογράφο ζητώντας του να αναλάβει-η εταιρία του – επ’ αμοιβή τις διαπραγματεύσεις για την πρόσκληση του δημοφιλούς καλλιτέχνη. Όπως και έγινε.
Όλα έβαιναν καλώς, αν και οι πρώτες σκιές στις σχέσεις Δαούλα -Στεφανόπουλου- είχαν αρχίσει να διαφαίνονται ήδη με την συμπεριφορά του προέδρου Θέμη Δαούλα ο οποίος πίεζε ασφυκτικά να δει τον καλλιτέχνη με το επιχείρημα ότι είχε κατέβει ειδικά για αυτό τον λόγο αυτό από ΝΥ στην Ελλάδα, μόλις στάλθηκε η επιστολή αποδοχής εκ μέρους του Λάκη Λαζόπουλου στην πρόκληση του Συλλόγου.
Και τότε, οι πιέσεις για συνάντηση και πρόσκληση στην εκπομπή "ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ NEWS" γίνονταν με το επιχείρημα της γνωστής νοοτροπίας αρκετών αποτυχημένων ηγετίσκων και παραγοντίσκων της ομογένειας «εγώ είμαι ο πρόεδρος» ζητούσε ο κ. Δαούλα πάση θυσία να δει τον καλλιτέχνη! Το πιεστικό αίτημα για συνάντηση με τον καλλιτέχνη ζητούσε εκ μέρους του συλλόγου πάντα ο Α. Σκοτίδας προς επίρρωση τούτων υπάρχουν και τα σχετικά sms...που αντάλλασσαν εκείνες τις ημέρες...
Υπήρξε μάλιστα εκ μέρους του κ. Δαούλα και μια αχαρακτήριστη συμπεριφορά στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον δμοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο ο οποίος επικοινώνησε μαζί του μετά από θερμή παράκληση του Απόστολου Σκοτίδα. Σε εκείνο το πρώτο τηλεφώνημα ο κ. Δαούλας αφού είχε ήδη κλεισθεί η συμμετοχή του στην εκπομπή –μετά από σχετική παρέμβαση και παράκληση του δημοσιογράφου προς το γραφείο του καλλιτέχνη- ο "πρόεδρος" κ. Δαούλα μίλησε με την γνωστή απρέπεια και αγένεια που χαρακτηρίζει ανθρώπους χαμηλού πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου λέγοντας στον άνθρωπο που νωρίτερα είχε κανονίσει τα πάντα για τα της πρόκλησης του καλλιτέχνη στην ΝΥ- ούτε λίγο ούτε πολύ «δεν ξέρω κύριε ποιος είστε!» όταν λίγο νωρίτερα της ίδιας ημέρας είχε χρησιμοποιήσει το όνομα του για να επικοινωνήσει με το γραφείο του καλλιτέχνη...
Η συμπεριφορά αυτή ήταν γνωστή και στον Απόστολο Σκοτίδα για αυτό και πολλές φορές ζήτησε και συγνώμη στον δημοσιογράφο ζητώντας την καταννόηση του λέγοντας χαρακτηριστικά « θέλω την κατανόηση για τον βλάκα το βλάχο που έχουμε για πρόεδρο, θέλω να με καταλάβεις δεν ξέρει από αυτά κάντου την χάρη και κλείσε του να πάει στην εκπομπή σε παρακαλώ προσωπικά με έχει φάει. Έχει λυσσάξει. Δεν ξέρεις πως είναι εδώ οι άνθρωποι; Θα τα βρείτε μόλις έρθεις πίσω ΝΥ. Δεν είναι κακός άνθρωπος απλά βλάχος! Ε δε καταλαβαίνεις τώρα θέλει να κορδώνεται ότι μιλά με το Λαζόπουλο όλοι έτσι είναι εδώ... όλοι αυτοί εδώ δεν τους ξέρεις; Τώρα θα τους μάθεις απλά ο Θέμης είναι απλός άνθρωπος και θέλει λίγο και αυτός να πει ότι κάτι έκανε… κλείσε την συνάντηση και την πρόσκληση στην εκπομπή και θα δεις όταν γυρίσεις όλα καλά θα πάνε. Θα δεις ο Θέμης δεν είναι κακός άνθρωπος θα τα βρεις μαζί του » αυτά περίπου μεταξύ πολλών άλλων διημείφθησαν σε εκείνο το τηλεφώνημα του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου με τον Απόστολο Σκοτίδα μετά το "φραστικό επεισόδιο" από τηλεφώνου με τον πρόεδρο κ. Θέμη Δαούλα...

Πράγματι με την επιστροφή στην ΝΥ του δημοσιογράφου υπήρξε βελτίωση στο κλίμα και εκατέρωθεν υποχωρήσεις. Μάλιστα ο πρόεδρος ζήτησε και διακριτικά συγνώμη «απλά δεν είχα καταλάβει δεν μου είχε εξηγήσει καλά ο Αποστόλης ότι εσύ έχεις κανονίσει τα πάντα μας έλεγε για μια εταιρία" είχε πει αρκετές φορές στις συναντήσεις που ακολούθησαν στο μεταξύ του κ. Δαούλα, του Απόστολου Σκοτίδα και του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου στην ΝΥ.
Όλο έβαιναν καλώς και η καθημερινή επικοινωνία –με email και sms - μεταξύ του Απόστολου Σκοτίδα και του δημοσιογράφου πήγαιναν όχι απλά καλά, αλλά κάτι περισσότερο από καλά. Στο διάστημα αυτό, από τον Οκτώβριο μάλιστα ο κ. Σκοτίδας έστελνε στο γραφείο της εταιρίας greek american news agency.inc προς ενημέρωση ή διόρθωση κάποια κείμενα, επιστολές που ετοίμαζε εν όψει της εκδήλωσης της 10ης Απριλίου 010.

Στο μεσοδιάστημα που επακολούθησε αποκαταστάθηκαν πλήρως οι σχέσεις Δαούλα –Στεφανόπουλου και έτσι αρκετές φορές –ειδικά στο θέμα της εκπομπής που επρόκειτο να οργανωθεί (αν και ακόμα είναι σε εξέλιξη κάποιες σκέψεις για την διοργάνωση εκ μέρους του καλλιτέχνη μια τέτοιας εκδήλωσης εκπομπής) - συναντήθηκαν οι τρεις αρκετές φορές.
Αρχές Δεκεμβρίου(09) μάλιστα οι τρεις, Θέμης Δαούλας, Απόστολος Σκοτίδας και Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, επισκέφθηκαν το εσωτερικό θέατρο του Queens College στην ΝΥ του ομώνυμου πανεπιστημίου που διδάσκει ο καθηγητής Νικόλαος Αλεξίου, μέλος του Συλλόγου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ και εξαιρετικός επιστήμονας που διαφέρει κατά πολύ σε νοοτροπία και αντιλήψεις, για αυτό και αποστασιοποιημένος πλήρως από όλες τις τελευταίες εξελίξεις, προκειμένου να δουν την αίθουσα από τεχνικής και ακουστικής απόψεως εν όψει την εκπομπής που ήθελε να κάνει ο Λάκης στις 13 Απριλίου από την ΝΥ.

Επίσης, για τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης της 10ης Απριλίου που εν τω μεταξύ είχε οριστικοποιηθεί ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ και εγγράφως Ως ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ το γραφείο του Λάκη στην Αθήνα, είχαν προηγηθεί δυο συναντήσεις με δείπνο σε πολύ γνωστό restaurant της Αστόριας που ανήκει στην ιδιοκτησία νεαρού και πολύ διακεκριμένου επίσης μέλους του συλλόγου κ. Αντώνη Μανώλα (υιός του γνωστού πετυχημένου και δημοφιλούς ιατρού στην ΝΥ).
Στο πρώτο αυτό δείπνο που παρέθεσε την πρώτη φορά προς τιμήν και έκφρασης ευχαριστίας για την επιτυχή ολοκλήρωση της συνεργασίας τους με τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο ο ιδιοκτήτης προς τιμήν όλων των προσκεκλημένων του ήταν οι Απόστολος Σκοτίδας, Θέμης Δαούλας, Αλέξανδρος Στεφανόπουλος και δυο κοπέλες που συνόδευαν αντίστοιχα τον Α.Σκοτίδα και τον Α.Σ.
Όλα προχωρούσαν μια χαρά μέχρι που στις 22 Ιανουαρίου(010) το μεσημέρι τοπική ώρα ΝΥ επικοινωνεί η συνεργάτης του Λάκη Λαζόπουλου, Κατερίνα Κωσταράκου με τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο –με τον οποίο μιλούσαν έτσι και αλλιώς διότι εν τω μεταξύ υπήρξε σε εξέλιξη ένα project για μια live εκπομπή από την ΝΥ το οποίο μάλιστα αναφέρεται και στην σχετική επιστολή αποδοχής της 7ης Οκτωβρίου του Λ.Λ προς τον σύλογο ΑΣΚΛΗΠΙΟ για το οποίο εξ ολοκλήρου την αποκλειστική ευθύνη είχε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος- και ανακοινώνει ότι πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε η ημερομηνία(της 10ης Απριλίου) της εκδήλωσης διότι υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια στο πρόγραμμα του Λάκη και λόγω των υποχρεώσεων του.

Την ίδια ημέρα ακολούθησαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με το γραφείο του Λάκη στην Αθήνα και τον δημοσιογράφο προς εξεύρεση νέας ημερομηνίας. Αμέσως ενημερώθηκε ο Απόστολος Σκοτίδας ο οποίος έδειξε κατανόηση και προτάθηκε από τον δημοσιογράφο ως κοινά αποδεκτή ημερομηνία η 27 Μαρτίου με την οποία είχε συμφωνήσει και ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο μόνος που διαφώνησε και άρχισε να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Θέμης Δαούλας ο οποίος εν εξάλλω καταστάσει και με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς μίλησε με τον Δημοσιογράφο Α.Σ. και του γνωστοποίησε ότι «αυτή η αλλαγή δεν γίνεται δεκτή από τον ίδιο ο οποίος θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τον Λάκη Λαζόπουλο»!
Χαρακτηριστικά τότε σε εκείνη την επικοινωνία του με τον δημοσιογράφο είχε πει « εγώ δεν αλλάζω την ημερομηνία! Έχω πουλήσει ήδη 100 εισητήρια! Δεν θα γίνω εγώ ρεζίλι! Δεν αλλάζει τίποτα. θα τον πάρω εγώ και θα κανονίσω εγώ μαζί του» από την πλευρά του δημοσιογράφου Α.Σ. όπως και από την πλευρά του Α.Σκοτίδα συστήθηκε στον «πρόεδρο» ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να αφήσει τα πράγματα ως έχουν το ίδιο πράγμα είναι για μας όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο Απόστολος Σκοτίδας τότε στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν με την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Δαούλα και τις ασφυκτικές πιέσεις προς τον καλλιτέχνη, την ομάδα του και κάθε άλλον που τηλεφωνούσε προκειμένου να παρέμβει για να μείνει ως ημερομηνία εκδήλωσης η 10η Απριλίου επειδή είχε πουλήσει εισητήρια! Όπως έλεγε και ξανά έλεγε σε όλους τους τόνους…και προς όλους σε Αθήνα και ΝΥ...


Πράγματι στις 27 Ιανουαρίου έρχεται η επιστολή του Λάκη Λαζόπουλου προς τον σύλλογο που γνωστοποιεί την αλλαγή ημερομηνίας, μάλιστα την επιστολή προς διευκόλυνση των συνεργατών του Λάκη που έτσι και αλλιώς πνιγόταν με την προετοιμασία των εκπομπών του, συνένταξε ο δημοσιογράφος και έστειλε στην Αθήνα. Επιστολή που έλαβε την επομένη της 27ης και ο Απόστολος Σκοτίδας στο προσωπικό του φαξ.

Με το που ελήφθη η επιστολή το κλίμα εντάθηκε εκ μέρους πάλι του κ. Δαούλα ο οποίος σε έντονο ύφος και σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου που έγινε αμέσως με την παραλαβή της επιστολής για την αλλαγή της ημερομηνίας γνωστοποίησε σε ύφος αποφασίζω και διατάζω «εγώ είμαι ο πρόεδρος» με την γνωστή χαμηλής ποιότητας νοοτροπία και αντίληψη που δυστυχώς διακατέχει ανθρώπους που ψοφάνε για προβολή και λίγα flash και δημοσιότητα εδώ στην γκετοποιημένη παροικία της Αστόριας, ότι στο εξής αναλαμβάνει προσωπικά ο ίδιος όλες τις διαπραγματεύσεις και δεν θέλω καμία επαφή με τον Στεφανόπουλο με την ίδια δημοκρατική "απόφαση" πέταξε έξω από κάθε διαδικασία και τον Απόστολο Σκοτίδα...
Παρά τις εντάσεις και την προτροπή θερμή παράκληση προς τον αμετάπειστο κ άπλειστο προέδρο Δαούλα και του Απόστολου Σκοτίδα ο οποίος δούλευε και οργάνωνε την όλη εκδήλωση και μάλιστα με επιτυχία να μην αλλάξει κάτι, προς τον κ. Θ. Δαούλα εν τούτοις ο πρόεδρος που εν τω μεταξύ διατυμπάνιζε κορδωμένος και φουσκώνοντας από υπερηφάνεια και αρκετή αυτοπροβολή ότι είναι φίλος του «ο Λάκης Λαζόπουλος και ότι αυτός τον φέρνει στην ΝΥ γιατί οι άλλοι(προκάτοχοι) μέχρι τώρα δεν τα κατάφεραν να κάνουν μια τόσο μεγάλη και πετυχημένη εκδήλωση».Αξίζει να τονισθεί ότι όλους αυτούς τους μήνες από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου-άγμωστο το γιατί- δεν γνώριζαν ποια εταιρία και ποιος συγκεκριμένα είχε αναλάβει τα της πρόσκλησης Λαζόπουλου...και σε αυτό μάλλον την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι κ. Σκοτίδας και Δαούλας...Γιατί κρατούσαν μυστικό μια νόμιμη συναλλαγή του συλλόγου με μια επίσης νόμιμη εταιρία κάτι για το οποίο μάλιστα είχαν πληρώσει και με απόδειξη ουδείς ποτέ μπόρεσε να καταλάβει...
Ίσως την απάντηση-για αυτή την μυστικοπάθεια ως προς τον σύλλογο και την συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο στον οποίο ο ίδιος απευθύνθηκε με θερμές παρακλήσεις (και προς απόδειξη τούτου ο τηλεφωνικός λογαριασμός του δημοσιογράφου με τις συνεχείς όλους αυτούς τους μήνες- κλήσεις Σκοτίδα προς τον Α.Σ.- να έχει ο "πολύς" κ. Απόστολος Σκοτίδας ο οποίος έχει μείνει γνωστός στην ομογένεια από την γνωστή τελευταία συμπεριφορά του στα θέματα της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ όπου επί εννέα μήνες και πλέον πηγαινοέφερνε μια "αόρατη καταγγελία" -για πραγματικά γεγονότα - η οποία εν τέλει και δίχασε και αυτό το Δ.Σ. συμβούλιο με αποτέλεσμα να αποσυρθεί ο ένας εκ των δυο συνδιασμών από το ΔΣ της Ομοσπονδίας... και στο τέλος την απέσυρε... μένοντας εκτεθημένος στην συνήδειση της ομογένειας για αυτή την ακατανόητη συμπεριφορά του...παρόλο που είχε δίκιο στις καταγγελίες που έκανε όπως εν τω μεταξύ έχει διαπιστωθεί από το ρεπορτάζ...

Στο μεταξύ, και ενώ ο « μεγάλος πρόεδρος» Δαούλας, πίεζε προς κάθε κατεύθυνση τον καλλιτέχνη Λ.Λ. μη ακούγοντας κανέναν ούτε στο σύλλογο ούτε άλλους που του σύστηναν ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να αφήσει την ημερομηνία της 27ης Μαρτίου ως έχει και όλα θα πήγαιναν μια χαρά, σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες ο δημοσιογράφος Α.Σ προσπάθησε να μεταπείσει τον κ. Δαούλα να μην παρέμβει, να μην επικοινωνήσει να μην ασκήσει πιέσεις στον καλλιτέχνη γιατί κατά παραχώρηση δέχτηκε την πρόσκληση και αυτή η εμμονή του θα τινάξει την εκδήλωση στον αέρα! Ακριβώς διότι ειδικά με το επιχείρημα ότι «πουλήθηκαν 100 εισιτήρια» από τον κ. Δαούλα προσβάλει τον καλλιτέχνη Λάκη Λαζόπουλο και αυτό φαίνεται ολοκάθαρα στη επιστολή της 29ης Ιανουαρίου που ζητά ο ίδιος πια ο Λ.Λ να πληροφορηθεί για την πώληση εισητηρίων.
Θέση και άποψη που τόνισε ο κ. Δαούλας προς κάθε κατεύθυνση στην Αθήνα μιλώντας με συνεργάτες του Λάκη ευτελίζοντας την ίδια την εκδήλωση προς τιμή του καλλιτέχνη γιαυτό και εκνεύρισε αφάνταστα τον Λάκη Λαζόπουλο! Καθώς και τους συνεργάτες του αφού και μόνον η ταύτιση αυτή του καλλιτέχνη με την είσπραξη χρημάτων προς όφελος του συλλόγου και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζει ο Λάκης Λαζόπουλος για αυτό και ζητά να πληροφορηθεί με την από 29 Ιανουαρίου επιστολή του στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρονται ατ εξής:
«Επίσης μετά από τις πληροφορίες σας ότι πωλούνται εισιτήρια για την εκδήλωση αυτή αλλά και τις ενστάσεις σας για τον ρόλο του κυρίου Στεφανόπουλου – ο οποίος, υπενθυμίζουμε, ως εκπρόσωπος δικός σας έκανε την επαφή με το γραφείο μας, όπου και για πρώτη φορά τον γνωρίσαμε εμείς, στις συνομιλίες αυτές - δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα και σ’ εμάς. Εδώ θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι ουδεμία αντίρρηση είχατε εκφράσει προς το πρόσωπό του, στην δια ζώσης συνάντησή μας, όταν επισκεφτήκατε το «Αλ Τσαντίρι News». Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε μία ξεκάθαρη απάντηση στο ποιος είναι ο σύλλογος καθώς και το ποιοί είναι οι σκοποί της συγκεκριμένης εκδήλωσης που αφορά στην βράβευση του κ. Λαζόπουλου.» αυτή και μόνον η αποστροφή της επιστολής Λαζόπουλου τα λέει όλα! Επιστολή η οποία φυσικά καλύπτει πλήρως και τον δημοσιογράφο στις μέχρι τότε ενέργειες του. Ενέργειες με τις οποίες συμφωνούσε απόλυτα ο Απόστολος Σκοτίδας που σήκωνε και όλο το βάρος της διοργάνωσης.
Μάλιστα η συμπεριφορά του κ. Δαούλα προς τον δημοσιογράφο που είχε νωρίτερα επιμελώς φροντίσει τα πάντα προξένησε χείριστη εντύπωση στον ίδιο τον Λαζόπουλο αλλά και στην ομάδα του Λάκη, διότι ήταν αυτός που έπεισε τον καλλιτέχνη να αποδεχθεί την πρόσκληση αυτή. Το ίδιο άσχημη εντύπωση προκάλεσε και η απαίτηση του κ. Δαούλα να μην έχει το γραφείο του κ. Λαζόπουλου καμία επαφή με τον δημοσιογράφο «διότι πλέον δεν μας εκπροσωπεί» για αυτό και ο ίδιος ο Λάκης Λαζόπουλος ζήτησε να γίνει παραπάνω σχετική αναφορά στην ίδια επιστολή προς τον σύλλογο όπου με έμφαση υπενθυμίζονται τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως η όλη διαδικασία για να εκτιμήσουμε εάν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα παρουσίας του κυρίου Λαζόπουλου στην εκδήλωση αυτή».



Τις εντάσεις και προβληματισμούς του για την εμμονή και απαράδεκτη προσβλητική συμπεριφορά του προέδρου κ Θέμη Δαούλα τόνισε ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος και σε συνάντηση δείπνου συνεργασίας που έγινε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στο σπίτι του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου με τον Απόστολο Σκοτίδα και την Έλενα(φίλη του τελευταίου) είχε τονιστεί με έμφαση ότι "αυτή η συμπεριφορά του προέδρου θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Προσβάλει τον Λαζόπουλο όταν του λέει και του ξανά λέει για τα εισητήρια που πούλησε». Με τις απόψεις και τις θέσεις αυτές συμφώνησε και ο ίδιος ο Α.Σκοτίδας καθώς και η συνεργάτης και φίλη του Έλενα. Εν τούτοις ο «πρόεδρος» επέλεξε να πιέζει την Λαζόπουλο. Μετά άρχισε το γαϊτανάκι εξεύρεσης κοινά αποδεκτής ημερομηνίας.

Την ίδια ημέρα, Σάββατο καθώς και τις προηγούμενες δυο ημέρες μεταξύ 28 και 29 Ιανουαρίου(010) ο κ. Δαούλας έκανε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις στον αδερφό του Λάκη και στενό συνεργάτη , Κώστα Λαζόπουλο ενώ έψαχνε μανιωδώς να βρει επικοινωνία με συγγενείς ακόμα και με την μητέρα του Λάκη για να παρέμβει να λύσει το …μεγάλο ζήτημα λες και αν η εκδήλωση γίνοταν στις 27 Μαρτίου δεν θα έρχονταν κόσμος το ίδιο. Τελικά κατάφερε και επικοινώνησε με τον Λ.Λ σε έξαλλο ύφος στις 28/1 και απαίτησε –λες και ευθύνονταν ο δημοσιογράφος για την αλλαγή – να σταλεί επιστολή με την οποία πλέον δεν θα είχε καμία ευθύνη ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.
Αυτή του η απαίτηση Δαούλα-ειδικά για την συμπεριφορά του προς τον δημοσιογράφο Α.Σ- ήταν ο κύβος που άλλαξε τα πράγματα στην Αθήνα στο γραφείο του Λάκη αλλά και στον ίδιο τον καλλιτέχνη που αφενός αντιμετώπισε το ζήτημα και στη ηθική του διάσταση και αφετέρου αισθάνθηκε ασφυκτικά και αφόρητα πιεσμένος απί την συμπεριφορά Δαούλα.
Το ερώτημα που ευλόγως βεβαίως τίθεται μετά από όλα αυτά είναι ποιος(;) από τον σύλλογο "ενημέρωσε" με λεπτομέριες τον Γιώργο Λυκομήτρο, ένα άτομο καταδικασμένο στην συνείδηση της ομογένειας, ειδικά μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις μας για τις βαρύτατες, σε βαθμό κακουργήματος καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του Γιώργου Λυκομήτρου το 1993... Καταδικαστικές αποφάσεις για συνομωσία σε πλαστή διαθήκη, συνομωσία οργάνωση και συνεργεία, σε διακεριμένη μεγάλη διερευμένη κλοπή...

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν πληροφορήθηκαν τα κατάπτυστα και προκλητικά κείμενα του καταδικασμένου για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις Γιώργου Λυκομήτρου «εκδότη» της ιστοσελίδας «ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ», ο οποίος με τα γνωστά ειρωνικά σχόλια αναφέρονταν στην εκδήλωση και τον ίδιο τον Λάκη Λαζόπουλο παρουσιάζοντας τον ως «εμπλεκόμενο» λές και γινόταν κάποιο μεγάλο οικονομικό ή άλλο σκάνδαλο! Τα κατάπτυστα κείμενα του γνωστού στην ομογένεια για το ήθος και την συνεχή προσπάθεια διάλυσης κάθε θετικής προσπάθειας της ομογένειας προκειμένου να προσελκύει την προσοχή της Ομογένειας και την Ελλάδας που εξαπέλυσε με την γνωστή "ειρωνική επίθεση" του και προς τον Λάκη Λαζόπουλο, μέσω των συκοφαντικών υβριστικών κειμένων του τα οποία προήλθαν λόγω των αποκαλύψεων εις βάρος του για τις βαρύτατες καταδίκες του που εν τω μεταξύ είχε αποκαλύψει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρου Στεφανόπουλου εις βάρος του «εκδότη» Γιώργου Λυκομήτρου, ήταν αυτά πού έκαναν την ομάδα αλλά και τον ίδιο τον Λάκη Λαζόπουλο να αποστασιοποιηθεί πλήρως από όλη την υπόθεση και ειδικά από τον κ. Δαούλα από τον οποίο ζήτησαν "να κλείσει αυτή η ιστορία ο κ. Λαζόπουλος δεν θα έρθει στην Νυ μετά από όλα αυτά" σε μια από τις τελευταίες συνομιλίες του προέδρου Δαούλα με το γραφείο του Λάκη και συνεργάτη του...
Μετά τα προσβλητικά κείμενα του Γ. Λυκομήτρου ο δημοσιογράφος Α.Σ. και η εταιρία(greek american news agency) που είχε αναλάβει την διεκπεραίωση τας της επίσκεψης και τα της προσκλήσεως του από τον σύλλογο ΑΣΚΛΗΠΙΟ, ακολούθησε σχετική ανακοίνωση εκ μέρους του δημοσιογράφου(A.S) και της εταιρίας Greek American News Agency. Η ανακοίνωση που εξεδόθη είχε ως εξής και το αντίστοιχο σχετικό δημοσίευμα μας το οποίο έδιδε μια πρόγευση του τι θα επακολουθήσει….
Στο παρασκήνιο και ενώ ο πρόεδρος Δαούλας ακολουθούσε την γνωστή προσβλητική τακτική με τον υπερτονισμό ότι πουλήθηκαν πάνω από 100 εισιτήρια ακολούθησαν νέες επικοινωνίες με την Αθήνα του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου και την συνεργάτη του Λ.Λ Κατερίνα Κωσταράκου και τον δημοσιογράφο προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που δημιουργούσε αναίτια ο «πρόεδρος Δαούλας» και να γίνει κανονικά η εκδήλωση.

Τελικά οι "διαπραγματεύσεις" που ανέλαβε να «διεκπεραιώσει» ο πρόεδρος Δαούλας μόνο αυτός και ουδείς άλλος όχι μόνο δεν απέδωσαν λόγω όχι μόνον της εμμονής του και προσβλητικής συμπεριφοράς του αλλά και λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς του, και έτσι επισήμως ανακοινώθηκε χτες σιωπηρώς με κατ επιλογή διανομή του δελτίου τύπου του Συλλόγου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ που ανακοινώνει ότι τελικά ο Λάκης Λαζόπουλος δεν θα έρθει… αυτή είναι η αλήθεια, το παρασκήνιο αλλά και τα γεγονότα που προηγήθηκαν αυτής της λίγο πολύ αναμενόμενης εξέλιξης μετά την ανάληψη της ευθύνης όλων των διαπραγματεύσεων ενός ανθρώπου που μόνη του αγωνία ήταν να αυτοπροβληθεί ως «φίλος και συνομιλητής» του Λάκη Λαζόπουλου όπως διέδιδε μήνες τώρα… {A.S}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου