Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Το ελληνικό λόμπυ στην Αμερική και ο ...Μέγας Αλέξανδρος

27.03.09

Το ελληνικό λόμπυ στην Αμερική και ο ...Μέγας Αλέξανδρος

ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Obama..

 
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται υπό «πνευματική κατοχή»..

Για μια ακόμα φορά κατάφερε ο θρησκευτικός κλήρος να ξεφτιλίσει τον ελληνισμό, διεθνώς. Εν έτι 2009, εξακολουθούν να αφήνουν οι Έλληνες να τους προσβάλουν με τόσο κατάφωρο τρόπο κάποια φιλόδοξα και ασυνείδητα άτομα, όπως είναι ορισμένοι ιεράρχες. Η έλλειψη στοιχειώδους θεολογικής γνώσης και η εξάρτηση από ιδιοτελή συμφέροντα, κάνει αξιόλογους ανθρώπους -όπως αυτοί που επέτρεψαν σε αυτόν τον άνθρωπο να τους εκπροσωπήσει- να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης οι ίδιοι, και να χρησιμοποιούνται επίσης ως όργανα για να συμπαρασύρουν τον αδαή όχλο σε υποταγή σ' αυτούς τους ανθρώπους, που ούτε ιερό έχουν ούτε όσιο. .

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος απόφοιτος της Θεολογικής σχολής της Χάλκης, για να γνωρίζει, ότι η εκκλησία έχει οικουμενικό -ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟ- προσανατολισμό και ότι δεν συνάδει με τη χριστιανική διδασκαλία η εξύψωση ενός έθνους υπέρ ενός οποιουδήποτε άλλου. Άρα, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να έχει εθνικό προσανατολισμό. .
 
Τι δουλειά έχει ένας ιεράρχης να εκπροσωπεί τους Έλληνες της Αμερικής -ενόψει μιας ΕΘΝΙΚΗΣ εορτής- μπροστά σε έναν κυβερνήτη άλλου κράτους (βλ εδώ); Πως είναι δυνατόν μάλιστα να αναφέρεται σε εθνικά θέματα, όπως είναι το Κυπριακό και το Σκοπιανό; Και πως είναι επίσης δυνατόν να παροτρύνει τον Πρόεδρο της Αμερικής να αναλάβει δράση ανάλογη του Μέγα Αλέξανδρου, αναφέροντας το περιστατικό με τον Γόρδιο Δεσμό, που σχετίζεται με την κατάκτηση της Ασίας; .
 
Δεν αντιλαμβάνονται οι Έλληνες -οι ξένοι το αντιλαμβάνονται πολύ καλά και γελάνε μαζί μας- ότι αυτό το παπαδαριό, δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο, παρά για την ικανοποίηση κάθε είδους προσωπικής φιλοδοξίας και ιδιοτελούς ικανοποίησης; Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτοί οι ίδιοι προσβάλουν, με τον χειρότερο τρόπο, αυτόν τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπούν; Τον Χριστό; .
‘Όταν ο Ιησούς ρωτήθηκε από τον Πιλάτο αν είναι βασιλιάς, Εκείνος απάντησε ότι η δική Του Βασιλεία δεν είναι «εκ του κόσμου τούτου». Και όταν αντιμετώπισε τις προκλήσεις του διαβόλου στην έρημο, διαβάζουμε, ότι του πρόσφερε όλα τα Βασίλεια του κόσμου και την «δόξα αυτών», με αντίτιμο μια μόνο πράξη λατρείας, λέγοντας, ότι «σε αυτόν ήταν παραδομένα». Τι έκανε ο Ιησούς, το αμφισβήτησε αυτό; Όχι, αρκέστηκε μόνο να πει, παραθέτοντας από τις Γραφές, ότι «η Λατρεία ανήκει μόνο στο Θεό». Δεν διαχώρισε εδώ ο Ιησούς την θέση του από τα πολιτικά δρώμενα; Δεν προσδιορίζει λοιπόν η Βίβλος, την πολιτική, ως μέρος του συστήματος του Σατανά; Αυτή τη διδασκαλία δεν εκπροσωπεί, υποτίθεται, η Εκκλησία; .
 
Τι δουλειά έχει λοιπόν ένας "χριστιανός" ιεράρχης να επικαλείται τη δράση ενός ειδωλολάτρη
Βασιλιά (του Μέγα Αλέξανδρου) παρακινώντας έναν άλλον εθνικό ηγέτη να τον μιμηθεί; Δεν είναι αυτό, στην καλύτερη περίπτωση, υποκρισία, και στη χειρότερη, ΠΡΟΔΟΣΙΑ του θρησκευτικού του ρόλου; .
 
Είναι πολλά αυτά που αποδεικνύουν, ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται υπό «πνευματική κατοχή», και ότι κάποιες φατρίες -σε παγκόσμιο επίπεδο- κρατούν σφικτά τα ινία του λαού, καπελώνοντας κάθε αρχή και κάθε μορφή εξουσίας εις βάρος του. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οργανωμένοι σε "αδελφότητες", "ενορίες", "ιδρύματα" και άλλες οργανώσεις, και εκμεταλλεύονται -«όπου γης»- τον μόχθο και την φιλοπατρία των Ελλήνων. Υπάρχουν μάλιστα πολλές ενδείξεις, που φανερώνουν κάποιες σχέσεις τους με το εκάστοτε παρακράτος. Η παλιά λαϊκή παροιμία που έλεγε «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», είχε σίγουρα βάση και δεν ειπώθηκε αόριστα. .
 
Αν οι Έλληνες δεν ξυπνήσουν από αυτόν τον πνευματικό λήθαργο, μοιραία, θα βρεθούν σύντομα σε διεθνή απομόνωση -αν δεν βρίσκονται ήδη. .
 
Για να λειτουργήσει αυτό το Κράτος ως Κράτος, είναι αναπόφευκτο, να βάλει τους ιεράρχες στη θέση τους και να τους αφαιρέσει τα «προνόμια» που τους έχουν παράνομα παραχωρηθεί. Η σχέση Εκκλησίας - Κράτους, που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι παράλογη και αφύσικη. .
Η Εκκλησιαστική διδασκαλία και ο προσανατολισμός της, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από αυτές του Έθνους. Όταν το Κράτος επιτρέπει το «καπέλωμα» από την Εκκλησία, τότε λειτουργεί στην πραγματικότητα αντεθνικά!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου