Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Απομονώνεται ο Γιώργος Λυκομήτρος, συμπαρασύροντας μαζί του στον κατήφορο και την μήτέρα της άτυχης Μυρτούς (Παπαδομιχελάκη). Κοινή η γραμμή της αρθρογραφίας σχετικά με την υπόθεση. Παρακολουθείστε όλα τα άρθρα των Αποστόλη Ζουπανιώτη, Θεόδωρου Καλμούκου και Αλέξανδρου Στεφανόπουλου & τα σχετικά ρεπορτάζ

Θα ξανατολμήσει κανείς στην Ομογένεια να οργανώσει έρανο, μετά τις απειλές για μηνύσεις που δέχθηκε από τη μητέρα της Μυρτούς η Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας;

Σχόλιο του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Εκδότη/Διευθυντή της Greek News
01photo-pano-mikri-bostonΣτα σχόλια της περασμένης εβδομάδας είχαμε σημειώσει τις δύο πιθανές παραμέτρους της διαφοράς που είχε προκύψει στη Βοστώνη, μεταξύ της μητέρας της 15χρονης Μυρτούς και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, για τη διάθεση του ποσού του εράνου. Από τη μία πως από μέρους των υπευθύνων της Ομοσπονδίας να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, ώστε να μην έχει κανείς από τους δωρητές, ούτε η οικογένεια της Μυρτούς την παραμικρή αμφιβολία και από την άλλη να καταλάβει και η μητέρα του κοριτσιού, ότι τα χρήματα συγκεντρώνονται για συγκεκριμένο σκοπό. Γιατί δυστυχώς τύχαμε περιπτώσεων όπου συγκεντρώθηκαν χρήματα για άρρωστα παιδιά, τα οποία τελικά απέθαναν και οι γονείς διεκδικούσαν τα χρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και να δώσουν ευκαιρία για ζωή σε άλλα.
Εχοντας ακούσει διάφορες φήμες, εδώ και στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να παρευρεθούμε αυτοπροσώπως την Τετάρτη το βράδυ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας, όπου θα αποφάσιζε για το θέμα και στην οποία θα παρευρισκόταν και η μητέρα Μαρία Κοτρότσου με το δικηγόρο της. Καθ’ οδόν πληροφορηθήκαμε ότι κ. Κοτρότσου κι ο δικηγόρος δεν θα πήγαιναν, γιατί η Ομοσπονδία αρνούταν να τους δείξει το παραστατικό της τράπεζας. Ενώ άλλες φήμες άγνωστης προέλευσης άφηναν υπόνοιες πως είχαν αφαιρεθεί χρήματα από το λογαριασμό, ή δεν είχαν κατατεθεί κ.α. τινά φοβερά κι ασύστολα.
Θα ήταν ευχής έργο κάποτε οι αποδέκτες των φημών να αποκάλυπταν και την προέλευσή τους, γιατί ίσως θα μαθαίναμε και τις σκοπιμότητες. Οι οποίες φαίνεται πως δεν ήταν άλλες από το να διασύρουν την Ομοσπονδία και την Ομογένεια – κυρίως στην Ελλάδα – και μέσω της δημιουργίας αρνητικού κλίματος να υποχρεωθεί ο οργανισμός να παραδώσει όλο το ποσό στη μητέρα, να το διαχειριστεί κατά το δοκούν.
Εκείνο λοιπόν που διαπίστωσα στη συνεδρίαση της Τετάρτης στο Μαλλιώτειο, ήταν η μεν διοίκηση της ομοσπονδίας να διανέμει άνευ ουδεμίας προσκλήσεως τα παραστατικά με τις λεπτομέρειες των καταθέσεων, ο δε δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού να στέλνει μακροσκελές τελεσίγραφο με πέραν των 20 όρων. Κεντρικοί όροι, πέραν της μεταβίβασης όλων των χρημάτων στην κηδεμονία της κ. Κοτρότσου, να μην πληρώσει η Ομοσπονδία το λογαριασμό της εγχείρισης και της αγοράς του μηχανήματος, συνολικού κόστους περί τα 85.000 δολάρια. Και το κερασάκι, απειλή για καταγγελία της Ομοσπονδίας στην Εφορία, τον Γενικό Εισαγγελέα, απειλή για αγωγές για δυσφήμιση και ψυχική οδύνη κ.α.
Το ρεπορτάζ για τους όρους και τις αντιδράσεις θα τα διαβάσετε στο ρεπορτάζ της Greek News. Προσωπικά ένιωσα βαθιά θλίψη σα να ήμουν εγώ εκείνος που πρόσφερε χέρι βοήθειας και του το δάγκωσαν κι όχι οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα νέα παιδιά, φοιτητές και μαθητές οι οποίοι έλαβαν την πρωτοβουλία κι αγκάλιασαν τη Μυρτώ σαν αδελφή τους.
Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι ήταν ψύχραιμοι. Κάποια κυρία είπε πως παρά το πλήγμα, δεν θα δίσταζε να το ξανακάνει. Αλλοι είπαν πως αν το επιτρέπει ο νόμος, ας της τα δώσουμε κι ας πάει στο καλό. Ενας είπε αφού μας ζητούν τόσα και τόσα, ας τα επιστρέψουμε στους δωρητές και να ξεμπερδεύουμε. Ευκολότερο θα είναι για όλους μας. Προσωπικά φλερτάρω με την ιδέα αυτή, παρότι νιώθω βαθιά θλίψη και συμπόνια για τη Μυρτώ.
Οπωσδήποτε οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας κι εγώ προσωπικά ο ομογενής δημοσιογράφος που στηρίζω τέτοιες προσπάθειες αλληλεγγύης των οργανισμών μας. καταλαβαίνω και τη δεινή θέση της μητέρας, που έχει να περάσει πολλά χρόνια με ένα άρρωστο παιδί το οποίο θα χρειάζεται να προσέχει και να στηρίζει για πολλά χρόνια, σε μία Ελλάδα όπου το κοινωνικό κράτος διαλύεται. (Να σημειώσουμε πάντως πως έχουν εγκριθεί από την Ελλάδα περί τις 400.000 δολάρια για τη Μυρτώ κι έχει γίνει προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη). Καταλαβαίνω επίσης ότι η μητέρα λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. το οποίο μπορεί να σώσει τον άνθρωπο, μπορεί όμως εξ ίσου να τον κάνει ικανό και για τα άσχημα πράγματα.
Εγώ θέλω όλους να αναρωτηθούμε: Ποιος οργανισμός μετά μια τέτοια αντιμετώπιση θα ξανατολμήσει να κάνει το καλό και να το ρίξει σ’ ένα γιαλό σκοτεινό και βορβορώδη;
Φοβούμαι ότι μακροχρόνια η συμπεριφορά αυτή έναντι της Ομοσπονδίας θα λειτουργήσει αρνητικά για μελλοντικές προσπάθειες και βοήθειας προς την Ελλάδα – που έχει την ανάγκη μας – και σε άλλες περιπτώσεις ατόμων που ζητούν βοήθεια. Δεν θα έχουν πλέον άδικο οι δωρητές να δίνουν πολυσέλιδα έγγραφα προς υπογραφή από τους αιτούντες βοήθεια, γιατί κάποιοι άλλοι έχουν καεί.
Δεν θα ασχοληθώ με νομικίστικες αιτιάσεις. Αυτές ας τις λύσεις οι δικηγόροι και τα δικαστήρια. Απλά θα πω να είμαστε πιο ευγνώμονες σε ανθρώπους που αφιερώνουν χρόνο και χρήματα για να προσφέρουν αγάπη σε συνανθρώπους μας. Κι αν δε μπορούμε, ας μην τους σπιλώνουμε κι ας μην ψάχνουμε για ιδιοτέλεια και πρόθεση για εξαπάτηση εκεί που δεν υπάρχουν.

Οι περίεργες, ύποπτες και παράλογες οι απαιτήσεις της Μαρίας Κοτρότσου ωθούν την Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας σε παρανομίες

Βοστώνη, Εθνικός Κήρυκας- Του Θεόδωρου Καλμούκου

Τα χρήματα του εράνου και της χοροεσπερίδας, απαιτεί η Μαρία Κοτρότσου, μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, να της δώσει η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία αποφάσισε να καταφύγει στον Γενικό Εισαγγελέα Μασαχουσέτης για να ζητήσει νομική γνωμάτευση προτού προχωρήσει στη σύγκλιση γενικής συνέλευσης προκειμένου να απαντήσει στις αιτιάσεις, απαιτήσεις και απειλητικές προθέσεις της κ. Κοτρότσου, η οποία μέσω του δικηγόρου της ζητά να περιέλθουν τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία στην δική της κατοχή και διαχείριση με θέσπιση λογαριασμό τραστ.

Η απόφαση αυτή της Ομοσπονδίας ελήφθη το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2014, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, η οποία κατ’ εξαίρεση κατέστη ανοικτή σε όλους συμπεριλαμβανομένου και του Τύπου.

Παρόντα ήταν 14 από τα 15 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ το σύνολο των παρευρεθέντων ανήλθε σε 32 άτομα. Από τον λεπτομερή απολογισμό που δόθηκε, το ολικό συγκεντρωθέν ποσό -τόσο από την ερανική προσπάθεια, όσο και από την χοροεσπερίδα της 7ης Δεκεμβρίου 2013- ανέρχεται στις 131 χιλιάδες δολάρια.

Ενώ αναμενόταν να παραστεί στη συνεδρίαση η κ. Κοτρότσου με τον δικηγόρο Εμετ Φινοσέ, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Ιωαννίδης ενημέρωσε τους παρόντες στη συνεδρίαση ότι δεν θα παραστούν και ότι το απόγευμα της ίδιας μέρας, 8 Ιανουαρίου, ο δικηγόρος της κ. Κοτρότσου, Εμετ Φινοσέ, του έστειλε μακροσκελή επιστολή στην οποία αναγράφονται οι απαιτήσεις και οι αιτιάσεις της πελάτισσας του.

Ο κ. Ιωαννίδης διαβάζοντας περιληπτικά από το πολυσέλιδο γράμμα του δικηγόρου της κ. Κοτρότσου, ενημέρωσε το συμβούλιο της Ομοσπονδίας και τους παρευρεθέντες.

Ανάμεσα στα άλλα που απαιτεί η κ. Κοτρότσου, είναι και τα εξής: «•Να της δοθούν όλα τα επίσημα τραπεζικά στοιχεία από την αρχή που ξεκίνησε ο λογαριασμός μέχρι που έκλεισε. •Να εξουσιοδοτηθεί η τράπεζα να δώσει απευθείας στην κηδεμόνα της Μυρτώς, την κ. Κοτρότσου ή στον νομικό της εκπρόσωπο τις πληροφορίες. •Να δώσει η ομοσπονδία όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της. •Να μεταφερθούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014 όλα τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμό για την Μυρτώ σε λογαριασμό τραστ που έχει ανοιχθεί από την κ. Κοτρότσου σε τράπεζα της επιλογής της. •Να εκδοθεί επικυρωμένο αποδεικτικό ότι η Ομοσπονδία έδωσε αντίγραφα από όλους τους άλλους λογαριασμούς και πως δεν υπάρχουν άλλοι λογαριασμοί στους οποίους η Ομοσπονδία καταθέτει χρήματα. •Να μεταφερθούν όλα τα χρήματα».

Η κ. Κοτρότσου απαιτεί ακόμα •«να μεταφερθούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014 όλα τα χρήματα που ελήφθησαν από την Ομοσπονδία προοριζόμενα για την Μυρτώ στον λογαριασμό Μυρτώ Τραστ. •Να δοθεί ο λογαριασμός του Paypal και να δοθεί έγκριση στο Paypal να δώσει απευθείας στην κ. Κοτρότσου όλες τις πληροφορίες». Απαιτεί επίσης •«να γραφεί και να επιδοθεί επίσημο γράμμα απολογίας από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην Μυρτώ και στην κ. Κοτρότσου για οιαδήποτε περίπτωση το συμβούλιο ή οποιοδήποτε μέλος του πρόσβαλλε, κακολόγησε ή κατηγόρησε τον χαρακτήρα της Μυρτώς και της Κοτρότσου. •Επίσης να παραδεχθεί το συμβούλιο ότι οι δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Καυκά δεν απηχούν τις γνώμες της Ομοσπονδίας ή του Διοικητικού της Συμβουλίου, ενώ το γράμμα αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα. •Να σταλεί από τον κ. Καυκά επίσημο γράμμα απολογίας στην Μυρτώ και στην κ. Κοτρότσου για προσβολή, κακολογία και κατηγορία σε βάρος τους, ενώ το γράμμα θα δοθεί στη δημοσιότητα».

Ζητά επίσης •«λεπτομερή κατάλογο όλων των δωρητών που συνέβαλλαν στον λογαριασμό για την Μυρτώ, συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων επικοινωνίας. •Να σταλεί γράμμα σε όλους τους δωρητές ότι οι δωρεές τους δεν εκπίπτουν της φορολογίας. •Οτι η Ομοσπονδία δεν θα είναι θεσμικά υπεύθυνη για τον λογαριασμό και πως τα χρήματα θα τοποθετηθούν σε τραστ από την κηδεμόνα της Μυρτώς, την κ. Κοτρότσου. •Να ενημερωθούν οι δωρητές ότι το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας τους θα δοθούν στην κηδεμόνα της Μυρτώς προκειμένου να τους στείλει ευχαριστήρια επιστολή. •Να ενημερωθούν οι δωρητές πως μπορούν να ζητήσουν γραπτώς την επιστροφή της δωρεάς τους εάν δεν συμφωνούν με τους όρους του παρόντος γράμματος και το αίτημά τους να σταλεί στην Ομοσπονδία και στον δικηγόρο της Μυρτώς».

Στην επιστολή της η κ. Κοτρότσου ζητά ακόμα όπως •«η Ομοσπονδία στείλει γράμμα στο Ταμείο Καρδιοπαθών Ελληνόπουλων στο οποίο να λέγει ότι τα χρήματα του λογαριασμού της Μυρτώς δεν θα είναι διαθέσιμα για να πληρωθεί το Νοσοκομείο Παίδων και αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθούν να πληρωθούν άλλα ιατρικά έξοδα, και επί πλέον η Ομοσπονδία να μην επιχειρήσει να πάρει τα ιατρικά χαρτιά ή λογαριασμούς της Μυρτώς από οπουδήποτε».

Ο κ. Ιωαννίδης υπενθύμισε ότι η προσπάθεια της Ομοσπονδίας εξ’ αρχής ορίσθηκε πως τα χρήματα τα οποία έμελε να συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά ειδικού μηχανήματος επικοινωνίας γνωστό ως «Tobii Speech Recognition Device» για να μπορεί να επικοινωνεί η Μυρτώ, καθώς και της πρόσφατης εγχείρησης στην οποία υπεβλήθη στις 5 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης. Τόνισε πως για να εισαχθεί στο νοσοκομείο και να γίνει η εγχείρηση εγγυήθηκε καλή τη πίστει, η Βασιλεία Πάππα, επικεφαλής του Ταμείου Καρδιοπαθών Ελληνόπουλων Βοστώνης. Υπογραμμίζεται ότι οι κανονισμοί του νοσοκομείου αναφέρουν ότι προκειμένου να γίνει μία εγχείρηση για άτομα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών οφείλει να καταβληθεί το ολικό ποσό κόστους της εγχείρησης πέντε μέρες προτού γίνει αυτή. Η εγχείρηση της Μυρτώς έγινε λόγω ακριβώς της εγγύησης και γνωριμίας της κ. Πάππα με το νοσοκομείο επί σειρά ετών.

Στο γράμμα της η κ. Κοτρότσου ζητά, εάν το συμβούλιο συμφωνεί με τους παραπάνω όρους της, να το υπογράψουν όλοι συμπεριλαμβανομένων και των μελών της εξελεγκτικής επιτροπής και να το επιστρέψουν μέχρι σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014. Σε περίπτωση που η Ομοσπονδία δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της κ. Κοτρότσου, στην επιστολή επισύρεται η απειλή πως •«θα κατατεθεί αναφορά στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Μασαχουσέτης στο Τμήμα Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, στην Εφορία (IRS), κι ακόμα ίσως κατατεθεί μήνυση σε Ανώτατο Δικαστήριο της Μασαχουσέτης».

Επίσης στο γράμμα του ο δικηγόρος της Κοτρότσου ενημερώνει την Ομοσπονδία ότι «δεν θα δοθεί κανένας ιατρικός λογαριασμός προς πληρωμή και να μην χρησιμοποιηθεί τίποτε από τα συγκεντρωθέντα χρήματα για κανέναν σκοπό έως να λάβει η Ομοσπονδία γραπτώς οδηγίες από την κ. Κοτρότσου».

Διεξήχθη διεξοδική συζήτηση στη συνεδρίαση κατά την οποία τοποθετήθηκαν τόσο μέλη του συμβουλίου της Ομοσπονδίας, όσο και άλλοι ομογενείς που παρευρέθηκαν. Τονίζεται ότι υπάρχει ενότητα και σύμπνοια στο συμβούλιο, ενώ διογκώνεται η αποκαρδίωση των ομογενών και ιδιαίτερα των νέων παιδιών με τις εξελίξεις.

Από φιλανθρωπία, τραγωδία

Ο τίτλος του σημερινού μας σχολίου «Από τη φιλανθρωπία στην τραγωδία», ανήκει σε πολύ αγαπητό και σεβαστό μου φίλο επί πολλές δεκαετίες με σκέψη και αναλυτικό νου και ταιριάζει πέρα για πέρα στο θέμα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη.
Εκείνοι που ήταν παρόντες, το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας, εκείνοι που διάβασαν το χτεσινό δημοσίευμά μας για τις απαιτήσεις της μητέρας της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη και θα διαβάσουν το δημοσίευμά μας στην παρούσα έκδοση για το κλίμα και το πνεύμα που έχει δημιουργηθεί για το θέμα αυτό, είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουν πως πράγματι από την φιλανθρωπία έχουμε περάσει, δυστυχώς, στην τραγωδία.
Κι αυτό ακριβώς είναι το επώδυνο, πως η φιλότιμη φιλανθρωπία ξεκίνησε για να αντιμετωπίσει την τραγωδία του νεαρού κοριτσιού και ιδού τώρα έχουμε τραγωδία εις διπλούν.
Ο Δημήτρης Τσούμπανος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μάλιστα δύο φορές, περιέγραψε τη νοοτροπία που εισήχθη στο θέμα και την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την επιτυχημένη παροιμία, «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».
Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει, πέρα από το γεγονός ότι η ζημιά που προκλήθηκε θα φανεί στο μέλλον, διότι όλοι θα σκέπτονται χίλιες φορές προτού αποφασίσουν να βοηθήσουν οποιοδήποτε άλλο παιδί.
Κι αυτή είναι η τραγωδία.
Κρίμα.
Θ.Κ.-Εθνικός Κήρυξ 


Ανοιχτή επιστολή προς την μητέρα της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη

Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου
Αξιότιμη Κυρία Κοτρώτσιου

Αγαπητή μου Μητέρα της Μυρτώς

Σας παρακαλώ –για την ακρίβεια των συναισθημάτων μου – σας εκλιπαρώ διαβάστε την ως το τέλος αυτή την επιστολή.  Είναι γραμμένη μόνο για εσάς. Σας αφορά άμεσα*

Η κόρη σου, η Μυρτώ,  το κοριτσάκι σου, αυτό το αληθινό αγγελούδι που έπεσε στα χέρια αυτού του ανθρωπόμορφου  τέρατος  στο προσωπάκι του οποίου  όλη  η Ελλάδα –πλην  όλων εκείνων που υποστηρίζουν ενίοτε και νομικά,  άκριτα, και χωρίς κανένα απολύτως  ενδοιασμό ή έστω βαθύτερους εθνικούς προβληματισμούς την βάση σχεδίου  την έμμεση «εισβολή» στην χώρα  ακραίων ισλαμιστών, κάθε εθνικότητος γιατί αυτό  εξυπηρετεί άλλα μακροπρόθεσμα  σχέδια σαφώς   εναντίον της Ελλάδος που υποβλέπουν  την εθνική της κυριαρχία- «βλέπει» το δικό της παιδί! Όλη η Ελλάδα θα ήθελε να είναι στο πλευρό σου.  Είναι όλοι δίπλα σου. Θέλουν να είναι και το απέδειξαν. Τουλάχιστον όλη    η υγιώς σκεπτόμενη Ελλάδα,  αλλά και  κάθε Μάνα,  κάθε Πατέρας κάθε οικογένεια,   νοερά  το νιώθει σα δικό της παιδί! 

Και με ένα τρόπο είναι  -και πρέπει να είναι – και παιδί όλων μας! Η Μυρτώ δυστυχώς συμβολίζει πολλά που θα πρέπει να μας θυμίζει το γεμάτο τρόμο προσωπάκι της. 

Από εκείνη την  ημέρα που έγινε γνωστή η  τραγική είδηση για το κτήνος αυτό που έσπειρε τον «οιωνοί  θάνατο» σκορπίζοντας τον τρόμο στην ψυχή της Μυρτώς… υπάρχουν άνθρωποι που στα αλήθεια είναι συγκλονισμένοι.  Ζωγραφισμένος ο τρόμος  και  βαθιά χαραγμένος  όχι απλά στο βαριά πληγωμένο κορμάκι της, το οποίο ίσως και με την βοήθεια της ιατρικής επιστήμης σε κάποια σημεία του να ανακάμψει, αυτό ευχόμαστε όλοι και για αυτό προσεύχονται αρκετοί που είναι δίπλα σου σήμερα  –και είναι πολλοί ,  αλλά κυρίως τρόμος στην ψυχή της.

Από εκείνη την ημέρα 1000αδες άνθρωποι και είχες την ευκαιρία να το βιώσεις με πολλούς τρόπους είναι νοερά δίπλα σου. Συμπαραστάτες ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο στο μεγάλο ανείπωτο ανθρώπινο δράμα. Αλλά είναι σιωπηρά. Με το δικό τους «μυστικό» τρόπο… συνδράμοντας  αθόρυβα.  Θέλουν να είναι δίπλα σας. Κάθε Μητέρα. Κάθε πατέρας.     

Το δράμα που βιώνεις μεγάλο. Πόνος μεγάλος. Δυσβάσταχτος. Πόνος και οδύνη  που δεν θα βρει ηρεμία ούτε γαλήνη, εκτός αν ο Θεός κάνει το μεγάλο θαύμα και η Μυρτώ, η Μυρτώ μας,  προοδεύσει τόσο που θα μπορεί  έστω και μετά από καιρό σταδιακά να  εμφανίζει ορατά  σημάδια προόδου για την ίδια.

Η μέχρι σήμερα μετεγχειρητική  πορεία γεννά ελπίδες. Μακάρι η από εδώ και στο εξής διαδρομή να είναι κάθε μέρα όλο και πιο ελπιδοφόρα.

 Κάθε πρόοδος για την Μυρτώ, κάθε βλέμμα  της,  που δεν θα κοιτά στο αχανές γεμάτο τρόμο και φόβο,  λες και έχει παγώσει ο χρόνος την ψυχή της σε εκείνη την οδυνηρά τραγική στιγμή του μαρτυρίου της από το τέρας αυτό είναι ακόμα και σήμερα το προσωπάκι της,   ξέρεις πολύ καλά θα είναι και ένα μικρό θαύμα. Ένα θαύμα που θα γεννά ελπίδα για το καλύτερο.  Ως τότε όμως,  ο δρόμος είναι μακρύς και μεγάλος. Και το γνωρίζεις αυτό. Σκληρό να το διαπιστώνεις αλλά αυτή είναι  η επώδυνη αλήθεια. 

Ο σταυρός που σηκώνεις (και δυστυχώς θα σηκώνεις για πολύ καιρό ίσως και για πάντα στο μέλλον ) μόνη σου –ίσως με ελάχιστους ανθρώπους δίπλα σου- μεγάλος. Βαρύς. Σχεδόν ασήκωτος. Θέλει αφιέρωση. Υπομονή και επιμονή. Θέλει αυτό που μόνο μια μάνα όπως εσύ ξέρει να δίνει ΑΓΑΠΗ! Διαρκή και με αέναο τρόπο Αγάπη θυσιαστική. Απαιτεί μοναδική αφιέρωση ωσάν πια να έχεις επιλέξει την οδό της αφιέρωσης στο Θεό. Ξέρω είναι δύσκολο αλλά ίσως κάποτε ιδιαίτερα αυτές τις φράσεις να τις προσέξεις περισσότερο από όλο αυτό το κείμενο. Αφιέρωση στον Θεό μέσω και δια της Μυρτώς…. Προσευχή. Διαρκή και αδιάλειπτο.  Τα δάκρυα σου πρέπει να μετατραπούν σε κρυστάλλινα καθαρά  ολοδιάφανα λαμπερά  διαμάντια   που η λάμψη τους θα είναι τέτοια και τόσο δυνατή που οι άγγελοι δεν θα αντέχουν στην  θέα τους και θα τρέχουν να κρυφτούν πίσω από την Μυρτώ και έτσι πάντα οι προσευχές σου θα γίνονται η κινητήριος δύναμη που θα φέρει όχι απλά την ελπίδα για το καλύτερο αλλά το μεγάλο θαύμα. Η Μυρτώ έχει δύναμη μέσα της και το απέδειξε.  Μένει να το δείξεις και εσύ, μετατρέποντας τον πόνο σε δύναμη που θα σε κρατά όρθια και δυνατή να αντιμετωπίσεις  όλες τις δυσκολίες αυτής της μακράς διαδρομής.  Επώδυνη διαδρομή.

Η ιστορία όμως αυτή  έχει αγγίξει 100αδες 1000αδες ανθρώπους στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική που τώρα βρεθήκατε με την Μυρτώ  -περιστασιακά- για τις ανάγκες βελτίωσης  της υγείας της. 

Ανάγκες μεγάλες που πρέπει να καλυφθούν με κάποιο τρόπο.  Και δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι άνθρωποι με το Α κεφαλαίο (εκ του Άνω Θρώσκω), που στάθηκαν, στέκονται και θα σταθούν. Δίπλα σας. Το θέλουν. Το πιστεύουν. 

 Η ιστορία σας μέσα από τον πόνο και την  οδύνη δίνει ένα μάθημα ελπίδας ότι σε ένα κόσμο γεμάτο βρομιά. Ανηθικότητα. Γεμάτο συμφέροντα. Χυδαιότητα. Γεμάτο πόνο. Απελπισία. Απογοήτευση. Συμφέροντα. Ιδιοτέλεια.   Κακία. Μίσος. Εμπάθεια. Ζήλεια. Υπάρχει και ελπίδα. Υπάρχει και η φωτεινή πλευρά. Υπάρχουν 1000αδες κεράκια που φωτίζουν το σκοτάδι μας. Κάθε κεράκι μια ψυχή λαμπροφόρα που προσφέρει μυστικά την όποια δωρεά. Το είδες. Το βίωσες. Το βιώνεις.

Εκεί μέσα στο νοσοκομείου που είστε αλλά και όλο αυτό το διάστημα του πόνου που βιώνεις έχεις ζήσει πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα. Το ένα διαδέχεται το άλλο. Συγκρούσεις συναισθηματικές. Αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα.  Αλλά αυτός είναι δυστυχώς ο κόσμος μας.  Διεφθαρμένος. Ένας κόσμος χωρίς Θεό. Χωρίς αξίες. Χωρίς οράματα και χωρίς ιδανικά. Τα πάντα είναι χρήμα. Η αξία του ανθρώπου μετριέται μόνο σε χρήμα.  Η άλλη πλευρά όμως αυτού του επώδυνου δράματος που ζεις έχει και την άλκη όψη. Εκείνη που  είναι γεμάτη ελπίδα.

Η συνεχής υποστήριξη του κόσμου και εν προκειμένω της Ελληνικής κοινότητας της Βοστώνης, αλλά και των όπου γης ελλήνων, ήταν μεγάλη.  Αυτή η βοήθεια γεννά ελπίδα. Παράγει δύναμη.  Γεμίζει θετικότητα. Δίνει ελπίδα πως μέσα σε αυτό τον κόσμο της απάτης. Της διαφθοράς. Της ξετσιπωσιάς. Της απανθρωπιάς. Υπάρχει ελπίδα γιατί ακόμα υπάρχουν άνθρωποι. Άνθρωποι με το Α κεφαλαίο.   Άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα σου. Και στέκονται. Και μακάρι να συνεχίζουν να στέκονται και αυτοί και 100αδες άλλοι αν χρειαστεί. Σε κάθε στιγμή που θα τους χρειάζεσαι. Εσύ και κάθε Μάνα κάθε πατέρας που βιώνει το δικό του δράμα. Ζει το δικό του πόνο πνιγμένο στα δάκρυα. 

 Μακάρι πάντα να βρίσκονται δίπλα σε σένα και την Μυρτώ άνθρωποι που δεν θα έχουν αμφισβήτηση μέσα τους για το αν πρέπει να σας βοηθούν. Δεν θα έχουν  κόπωση… Δεν θα αναρωτιούνται αν πρέπει να βοηθήσουν με το λίγο ή το πολύ. Μακάρι να μην υπάρχει αμφισβήτηση. Μακάρι… 

Το διάστημα που βρίσκεσαι στην Βοστώνη, για την επιβεβλημένη θεραπεία και αναβάθμιση της επικοινωνίας του παιδιού με το περιβάλλον γύρω του ,  σας αγκάλιασαν όχι μόνο η οικογένεια της επίσης ανήλικης Σοφίας  Λαμπροπούλου ,  εξ αιτίας της οποίας ξεκίνησε όλη αυτή η εκστρατεία και η ευαισθητοποίηση  της κοινής γνώμης, μέσα από την πρωτοβουλία που ανέλαβαν να ανοίξουν μια σελίδα στο face book και όλα τα άλλα που εν τω μεταξύ έγιναν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.  Άνθρωποι πολλοί και ανώνυμοι. Στην πλειοψηφία τους. Γιατί έτσι επέλεξαν ίσως γιατί δεν είναι υποκριτές να διατυμπανίζουν τα 20 και 50$ που έδωσαν όταν άλλοι έχουν δώσει τα 100πλασια και θέλουν να είναι ανώνυμοι γιατί τηρούν της ευαγγελική ρήση μη «γνώτω τι ποιεί δεξιά σου» όταν κάνεις το κάθε καλό… 

Αρχικά στην Βοστώνη και εν συνεχεία μέσω και διαδικτύου σε όλη την Αμερική και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και 10αδες άλλοι που απλόχερα χάρισαν,  πέρα από μια μικρή δωρεά ή μια ανώνυμη προσφορά, το χρόνο τους. Τον καλό τους λόγο.  Την στοργή και την φροντίδα τους. Μέσα από όλη αυτή την ελπιδοφόρα δράση των νέων βρέθηκαν 10αδες αν όχι 100αδες άνθρωποι που στάθηκαν και στέκονται κοντά σου. Κοντά στην Μυρτώ. 

 Στάθηκαν και στέκονται –μακάρι να συνεχίσουν – και άλλοι άνθρωποι  με κάθε τρόπο. Συμπαραστέκονται. Προσφέρουν με όποιο τρόπο. Υπάρχουν άνθρωποι που σου πρόσφεραν οικονομική βοήθεια προσωπικά σε σένα χωρίς να το πουν πουθενά μέχρι προ ολίγων ημερών… που  κάποιος διέσπειρε και διέδωσε την αμφιβολία. Την αμφισβήτηση… 

Βρέθηκαν άνθρωποι,  που  με το ενδιαφέρον που δείχνουν για εσένα προσωπικά και τις όποιες  ανάγκες είναι φυσικό να αντιμετωπίζεις ως άνθρωπος, πολύ περισσότερο σε μια ξένη χώρα… τις κάλυψαν και συνεχίζουν με την ίδια στοργή να το κάνουν.

Το κίνητρο όμως, αν θες και η θεσμική  ομπρέλα και διασφάλιση που τους παρακίνησε αλλά και τους ενθάρρυνε να προσφέρουν τις όποιες μικρές ή σοβαρά ποσά για την εποχή μας , είναι η Ομοσπονδία των ελληνικών συλλόγων της Νέας Αγγλίας.

Ειδικά στις ΗΠΑ οι ΕλληνοΑμερικανοί,   ακριβώς επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια τους και δεν εννοώ αυτά που ατυχώς προσπαθούν να πείσουν εσένα κάποιοι που μέσα τους έχουν δόλο αλλά και σκοπιμότητα  γιατί σε κάτι προσβλέπουν και εποφθαλμιούν σε οφέλη… Αλλά  ευτυχώς είναι υποψιασμένοι αλλά και καχύποπτοι και για κάποιους άλλους όψιμους και επίδοξους «σωτήρες» όπως το άτομο αυτό που με τα όσα διέδωσε και συνεχίζει μανιωδώς να διαδίδει, βομβαρδίζοντας με email όλα τα ελληνικά ΜΜΕ δείχνοντας ποιος πραγματικά είναι αρχικός στόχος του,   όχι γιατί νοιάζεται για εσάς και το προσωπικό σας δράμα ή για την Μυρτώ.  Μία δεν δίνει!  Αλλά γιατί έχει ιδιοτέλεια και συγκεκριμένη στόχευση. Έχει δόλο και θολά κίνητρα. Όπως πάντα. 

Σαφώς  και  είναι αλήθεια ότι  υπήρξαν και επίορκοι, όπως στην Ελλάδα,   που καταχράστηκαν χρήματα των ομογενών σε άλλες όμως περιπτώσεις  και επειδή πράγματι οι ομογενείς   έχουν ζήσει και δει  ακόμα περισσότερα(…), καλά κάνουν και είναι υποψιασμένοι και επιφυλακτικοί  για αυτό και  είναι διστακτικοί να βοηθήσουν αν δεν υπάρχει κάποιος θεσμός αναγνωρισμένος από την (Αμερικάνικη)  πολιτεία που θα διασφαλίζει πρώτα από όλα με το κύρος την ιστορία, το ήθος  αλλά και την ιστορία του ότι κάθε δολάριο θα πιάσει τόπο. 

Ακριβώς επειδή στις ΗΠΑ αυτοί οι οργανισμοί Ελέγχονται διπλά και τριπλά.   Όλων αυτών λοιπόν τα μάτια  των 100αδων ανθρώπων που σε στήριξαν και συνεχίζουν να σε στηρίζουν,  πέρα από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, που είναι βέβαιο πως διαθέτουν, για αυτό και πρόσφεραν τον οβολό τους, από το υστέρημα  ή το περίσσευμα,  το δεύτερο κριτήριο και η ασφαλιστική δικλείδα τους για αυτή την όποια μικρή η μεγάλη δωρεά  τους  είναι αυτή ακριβώς η αυστηρότητα στους ελέγχους της αμερικανικής,  και εν προκειμένω της πολιτείας της Βοστώνης. , για αυτούς τους λεγόμενους Non profit organization που υπάγονται στην νομοθεσία 501 C3. Νομοθεσία που προσπάθησαν να σου εξηγήσουν 10αδες φορές άνθρωποι της Ομοσπονδίας αλλά και άλλοι που γνωρίζουν καλά τα της νομοθεσίας των ΜΚΟ στις ΗΠΑ.  

Αν λοιπόν δεν βρίσκονταν η ομοσπονδία Νέας Αγγλίας να αγκαλιάσει την προσπάθεια των κοριτσιών της Σοφίας Λαμπροπούλου (θυγατέρα της κας Παπασλή πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας) είναι αμφίβολο αν αυτή η εκστρατεία θα είχε αυτά τα αποτελέσματα.

Αυτή την άμεση ανταπόκριση.  Προσωπικά δεν σας ξέρω και δεν με γνωρίζετε. Μπορώ  μόνο να σας διαβεβαιώσω αλλά ακριβώς επειδή μπορείτε να το διαπιστώσετε από την διάσπαρτη  αρθογραφία μου  και την σκληρή,  αλλά συχνά  εποικοδομητική και με προτάσεις  κριτική μου,   όχι μόνο  όταν αυτή (η κριτική) αφορά σε δημόσιους ομογενειακούς  οργανισμούς των ΗΠΑ είμαι όχι απλά φειδωλός  αλλά αντιθέτως ασκώ σκληρότατη ενίοτε και με αποκαλύψεις που βασίζονται όμως όχι σε εικασίες φήμες ή διασπορά αμφισβήτησης αλλά  σε αποδείξεις στοιχεία και ντοκουμέντα, αλλά πολύ σκληρός.  Σπάνια ή σχεδόν ποτέ δεν έχω κάνει τέτοιου είδους δημόσια παρέμβαση. Δεν το συνηθίζω… Τώρα όμως η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης αλλά και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και παραμονεύουν ύπουλα μπορεί να προκαλέσουν –άθελα σας- ακόμα μεγαλύτερο κακό, θεώρησα ότι ίσως αυτά μου τα λόγια να σας κάνουν να σκεφθείτε  λίγο πέρα και πάνω από το δικό σας ανθρώπινο δράμα. Θα καταλάβετε τι εννοώ.

Για αυτό και ευτυχώς  τα πολλά μέτωπα  που έχω ανοιχτά στον χώρο της ομογένειας,  ακριβώς επειδή έχουμε αποκαλύψει ουκ λίγα!  Είτε αφορούν πρόσωπα είτε αφορούν οργανισμούς. Χωρίς διακρίσεις. Αρκεί να είναι αλήθεια. να έχουν στοιχεία. Αληθινά ντοκουμέντα και όχι χαλκευμένα στοιχεία. Όχι λάσπη.  Όχι ύβρεις.

Αυτή είναι η δουλειά του δημοσιογράφου με αρχές. Αξίες. Αρχές και προ πάντων δεοντολογία. Κριτική ορμώμενη  και που αντλείται μετά από ενδελεχή ρεπορτάζ. Ρεπορτάζ που πάντα συνοδεύεται από στοιχεία. Αποδεικτικό υλικό (ηχητικά,  official έγγραφα, φωτό κτλ) και αδιάσειστα ντοκουμέντα.  Τότε και μόνον τότε η κριτική γίνεται πύρινη ρομφαία.  Και φλόγα που κατακαίει.  Κοντολογίς. Είναι η πρώτη φορά στα 28+ που ασκώ το λειτούργημα –για μένα- της δημοσιογραφίας  που δημοσίως βγαίνω να υπερασπίσω έναν δημόσιο οργανισμό.  Δεν το κάνω τυχαία και δεν το ζήτησε κανείς. Η ομοσπονδία Ν. Αγγλίας απάντησε σημείο προς σημείο διαλύοντας κάθε σκιά. Οι κακόβουλοι και κακοπροαίρετοι υπάρχουν και ευτυχώς που υπάρχουν για να μπορούν έτσι να διακρίνονται τα πραγματικά κίνητρα και οι αληθινές προθέσεις κάποιων άλλων... Αν δεν υπάρχει το κακό δεν είναι δυνατόν να αναδειχθεί το καλό και το αντίστροφο.  Ανυπέρβλητος πνευματικός  νόμος.  

Και δεν το κάνω, γιατί έχω κάποιες φιλίες οι στενές σχέσεις ή πολύ περισσότερο διασυνδέσεις με κάποιον από την ομοσπονδία. Ούτε κατ όψη δεν γνωρίζω σχεδόν κανέναν.   Σας διαβεβαιώνω δεν γνωρίζω κανέναν απολύτως προσωπικά. Παρά μόνο ένα το πολύ δυο άτομα που τα έχω δει προ ετών σε συνέδρια στην Νέα Υόρκη. Καμία σχέση κοινωνική πολύ περισσότερο προσωπική. Δεν με συνδέει τίποτα και με κανέναν.  Αυτό που με συνδέει είναι μόνον η αλήθεια. τίποτε περισσότερο. Τίποτε λιγότερο. Αλλά το κίνητρο, αυτής της παρέμβασης μας,   είναι ή ίδια η Μυρτώ αλλά κυρίως –πρέπει και οφείλω να είμαι ειλικρινής – όλες οι άλλες περιπτώσεις ανθρώπων  ή παιδιών που σίγουρα θα χρειαστούν παρόμοια ή και μεγαλύτερη υποστήριξη  όπως αυτή που βιώσατε και βιώνετε από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Την νεολαία της Ομοσπονδίας. Τα παιδιά και τους ανθρώπους της Ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ. Αν πάτε στα σχόλια των αναγνωστών ,   σε όλες αυτές τις σελίδες που «φιλοξένησαν» το κείμενο με  αυτούς τους ανυπόστατους και αβάσιμους γεμάτους διαστρεβλώσεις της αλήθειας,   ισχυρισμούς,  και ύποπτους υπαινιγμούς  του ατόμου αυτού,  που τις διέσπειρε όσο μπορούσε σε περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ με 1000αδες mail,  με τα οποία βομβαρδίζει καθημερινά αλλά ουδείς στην μεγάλη πλειοψηφία από τα 10.000 περίπου blog& site  ασχολείται μαζί του -για αυτό και δημιούργησε ένα νέο κάλπικο site καπηλευόμενος το όνομα μια πράγματι ιστορικής εφημερίδας- θα προσέξετε τα άκρως αρνητικά σχόλια. Σχόλια ευκαιριακού χαρακτήρα γεμάτο χολή. Ύβρεις από ανθρώπους που δεν θα δίνανε ούτε ένα 5λπετο του ευρώ για εσάς ή την Μυρτώ… και όμως άκριτα υιοθέτησαν αβασάνιστα επειδή το έγραψε ή το αναπαρήγαγε ο τάδε ή δείνα όλες τις μπούρδες.

Όπως θα προσέξατε σταδιακά,  η αρνητική  εικόνα που ευκαιριακά εκμεταλλευόμενος την άγνοια   των ελληνικών ΜΜΕ για το ποιόν και το χαρακτήρα του, άρχισε να αλλάζει και οι περισσότεροι είτε απέσυραν την ανάρτηση αναδημοσίευση είτε ακόμα καλύτερα –αυτό δείχνει και επαγγελματισμό αλλά και ήθος πράγμα δυσεύρετο στην εποχή μας στα Ελληνικά ΜΜΕ – ανασκεύασαν πλήρως.  όπως λ.χ  το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όπου ενώ στις 4 Ιανουαρίου προέβαλε σχεδόν αυτοτελώς με την παρέμβαση βέβαια του φίλου, τους ισχυρισμούς του ανθρώπου αυτού την επομένη 5 Ιανουαρίου  έχοντας στην διάθεση τους οι συνάδελφοι του   σταθμού πλήρη στοιχεία της υπόθεσης παρουσίασε την πραγματική εικόνα  της υπόθεσης.  Το ίδιο θα διαπιστώσετε  αν κάνετε μια προσεχτική έρευνα στο διαδίκτυο έχει συμβεί σε 10αδες γνωστές σελίδες και blog. Η σύγχυση δηλαδή και ο θόρυβος που «πέτυχε» ο άνθρωπος αυτός να δημιουργήσει, εκμεταλλευόμενος τον πόνο και το δράμα σας προς ίδιον όφελος –και εν προκειμένω να κάνει γνωστή την νέα σελίδα του άλλαξε δηλαδή ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του ανάποδα  προκαλώντας άσκοπο θόρυβο αλλά και ζημιά σε εσάς προσωπικά(…)- δεν κράτησε ούτε 24 ώρες… γρήγορα οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν ποιος πραγματικά  «κρύβεται»  πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια λάσπης και κατασυκοφάντησης, και αποστασιοποιήθηκαν. Βλέπετε «εμείς μεταξύ μας»  γνωριζόμαστε πολύ καλά εσείς δεν γνωρίζατε το άτομο αυτό. Όλοι οι υπόλοιποι στο ελληνικό  διαδίκτυο και στα ελληνικά ΜΜΕ τον ξέρουν πολύ καλά. Το γεγονός ότι κατάφερε και εμφανίστηκε σε κάποια ελληνικά ΜΜΕ ευκαιριακής αναγνωσιμότητας και αναγνωσιμότητας αυτό οφείλετε όχι φυσικά στο ίδιο το άτομο, το οποίο είναι παντελώς διάφορο αλλά και απαξιωμένο λόγο βεβαρυμμένου παρελθόντος και με το ανάλογο ποινικό μητρώο… αλλά σε άτομα του ιδίου ηθικού διαμετρήματος και των αυτών αντιλήψεων αλλά και πράξεων.  Ένας δε εξ αυτών επίσης καταδικασθείς πρόσφατα στην Ελλάδα  σε 22 μήνες φυλάκιση και μετά στο εφετείο  ζήτησε εγγράφως και συγνώμη… 

Αυτό που θέλω, να σας πω  με αυτή μας την δημόσια  παρέμβαση  μας είναι, αν με την στάση σας, την σιωπή σας που γεννά ερωτηματικά…  ενισχύσετε την αμφιβολία. Την  απογοήτευση. Τον  σκεπτικισμό.  Τους προβληματισμούς, σε όλο αυτό τον κόσμο που  έτρεξε δίπλα σας χάρη την ομοσπονδίας  -και με ομπρέλα την ασφαλιστική δικλείδα της Ομοσπονδίας-  γύρω από το έργο της Ομοσπονδίας συλλόγων της Νέας Αγγλίας,  τότε  άθελα σας διαπράττετε  ένα άλλο ακούσιο μεν  άλλο  μεγάλο  κακό.  Ποιο είναι αυτό;

Με την στάση σας αυτή  και την ανεξήγητη σιωπή  σας,  και όσο ενισχύετε τα μυθεύματα τις συκοφαντίες τα ψεύδη –και το ξέρετε ότι είναι ψεύδη ή έστω υπερβολικοί ισχυρισμοί για ανύπαρκτα όμως και εντελώς ανυπόστατα ή παραποιημένα βάναυσα γεγονότα -  του ανθρώπου αυτού τότε να είστε κάτι περισσότερο από βέβαιη,  ότι αυτή η αμφιβολία που ενσπείρετε μέσω αυτών των ισχυρισμών του ανθρώπου αυτού  (που προσωρινά με την σιωπή σας εμφανίζετε να ενισχύετε ΕΣΕΙΣ  αδιαφορώντας για τις βαρύτατες συνέπειες ) θα κάμνει μεγαλύτερο κακό από αυτό που ζείτε εσείς τώρα.

Θα  αποδυναμώσει τέτοιες παρόμοιες προσπάθειες που πάντα θα υπάρχουν γιατί υπάρχουν ανάγκες  ή θα  αποτρέψει στο μέλλον   οι ομογενείς να σταθούν δίπλα στο πλευρό άλλων, ολιγότερο ή περισσότερο  οδυνηρών,  περιπτώσεων.  Είτε παρόμοιων με της Μυρτώς (φευ  και απευχόμαστε ποτέ να μην υπάρξουν άλλα τέτοια περιστατικά) είτε ακόμα χειρότερα περιστατικά που πρέπει  να βοηθήσει ο απλός ομογενής, όπως το έκανε τώρα και το έχει ξανά πράξει στο παρελθόν εδώ και 10ετιες ο ανώνυμος Έλληνας της διασποράς.  Υπάρχουν και   άλλα παιδιά που θα έχουν ανάγκη μιας εγχείρισης.  Κάποια επέμβαση. Κάποια υποτροφία.  Κάποια στήριξη οικονομική. 

Οι ομογενείς, πλούσιοι ή μεσαίοι ή πιο αδύναμοι που όμως δίνουν και προσφέρουν στο εξής, αν σήμερα είναι διστακτικοί και χρειάζονται τα εχέγγυα και την ασφαλιστική δικλείδα μεγάλων και εγνωσμένου κύρους οργανισμών όπως η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ν. Αγγλίας στο μέλλον, και μετά από αυτή την λασπολογία και τον πόλεμο, απρόβλεπτων συνεπειών στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον, που υφίσταται σήμερα η Ομοσπονδία Ν.Αγγλίας,  αύριο ένας άλλος οργανισμός ένας άλλος φορέας που πάλι θα θέλει να βοηθήσει,  αλλά αυτή η αμφιβολία και αυτή η αμφισβήτηση θα τον αποτρέπει…  είναι λοιπόν μεγαλύτερο το κακό που διαπράττεται έστω και εν αγνοία σας. Όσο συνεχίζετε με την στάση σας, μετά και από αυτή την δημόσια και ενδελεχώς αναλυμένη τοποθέτηση μας, να ενισχύετε αυτές τις κακοήθειες τόσο μεγαλύτερο το κακό. Έστω και πρόσκαιρα ή προσωρινά. Αυτό που μένει αν δεν βγείτε δημόσια να καταγγείλετε την πράξη αυτή και να σταθείτε δίπλα στο πλευρό της Ομοσπονδίας και τους ανθρώπους που σας στήριξαν και δια αυτών ολόκληρη η Ελληνική κοινότητα ο κάθε ένας με το λίγο ή το πολύ, τότε πράγματι έχετε ευθύνες. Μεγάλες. Και ίσως να σας καταλογιστούν και άλλες σκοπιμότητες τις οποίες έμμεσα αλλά με πολύ πονηρό τρόπο άφησε να διαφανούν όλα όσα έγραψε το άτομο αυτό(Γ.Λ).   

Σκεφθείτε σοβαρά. Υπεύθυνα.  Η Ομοσπονδία Νέας  Αγγλίας έχει ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση του παιδιού σας και το ίδιο θα κάνει, όπως και κάθε άλλος υγιείς δημόσιος ομογενειακός οργανισμός για κάθε άλλη  περίπτωση που θα χρειασθεί να βοηθηθεί κάποιο άτομο. Κάποιο άλλο παιδί. 

Η ομοσπονδία τα προσεχή 24ωρα θα δώσει συνέντευξη τύπου για να διαλυθεί κάθε υπόνοια. Κάθε σκιά. Κάθε υποψία και  θα απαντηθεί κάθε ερωτηματικό.  Βγείτε δίπλα στο Διοικητικό συμβούλιο και μιλήστε ευθέως.  Αυτή η συμβολική σας πράξη, πέρα από το καθαρά νομικό ζήτημα για την διαχείριση του λογαριασμού  για τον οποίο έχετε ήδη ενημερωθεί για την πορεία του –δεν επιτρέπεται να πάρετε τα στοιχεία δωρητών σας το   έχουν πει ανήκουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα,  εκτός αν το ζητήσουν οι ίδιοι  - θα διαλύσει κάθε αμφιβολία. Κάθε σκιά.

Έχετε χρέος και καθήκον να προβείτε σε μια τέτοια συμβολική ενέργεια. Σταθείτε δίπλα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ν. Αγγλίας. Απαντήστε σε κάθε ερώτηση.

Ακόμα και αν έχετε διαφωνία και εξακολουθείτε να θέλετε εσείς την διαχείριση του λογαριασμού –κάτι που ούτε στην  Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί είναι δηλαδή σα να λέτε στο ταμείο που ανήκετε να σας δώσει εν λευκώ την διαχείριση με πρόσβαση μέσω κάρτας  ένα ποσό που ενώ  δικαιωματικά σας ανήκει λόγω κρατήσεων που σας έχουν γίνει  πράξη που γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν μπορεί να συμβεί – ακόμα και τότε βγείτε μαζί όμως με το ΔΣ της Ομοσπονδίας και μιλήστε για την υπόθεση αυτή. Μαζί όμως. Έχετε χρέος διότι κάποιοι άνθρωποι δούλεψαν εθελοντικά αφήνοντας σπίτια. Οικογένειες. Δουλειές για να φέρουν εις πέρας αυτό το έργο. Και δεν εννοώ μόνο την οργάνωση της εκδήλωσης και όλων των παράπλευρων διοργανώσεων αλλά γενικά για αυτή την εκστρατεία υπέρ της Μυρτώς. Είναι καθήκον σας. Το οφείλετε σε όλες τις  μελλοντικές περιπτώσεις που θα χρήζουν βοήθειας και υποστήριξης.  Το οφείλετε στην Μυρτώ.    

Η Ομοσπονδία Ν. Αγγλίας είναι ένας οργανισμός με μια ιστορία, που  παρά τα όποια αρνητικά του, ανθρώπινο και θεμιτό σε όλους τους οργανισμούς που διοικούνται, που παράγουν έργο,   να υπάρχουν και λάθη και  παραλείψεις αλλά  και οι δυσαρεστημένοι(…) για τον Α ή Β λόγο που δεν είναι του παρόντος να αναλυθεί ούτε και μπορεί να αφορά εσάς  και το δράμα που βιώνετε  εσύ και η οικογένεια της Μυρτώς,  έχει τεράστια προσφορά. Αδιαμφισβήτητη. Έχει το κύρος και την νομική υπόσταση να σας προστατέψει και να σταθεί δίπλα σας και στο μέλλον.

Οι περιπτώσεις που χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη  πάμπολλες. Ούτε μια ούτε δυο. 10αδες. Τέτοια και τόση προσφορά ίσως μεγαλύτερη από κάθε άλλη ενθνικοτοπική ομοσπονδία σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Αναγνωρισμένη κοινά από ότι   υγιές έχει απομείνει στην τοπική  Εκκλησία αλλά  και την Ελληνική  Πολιτεία.

Θα μπορούσα δε,  να σας  παραθέσω 10αδες παραπομπές από το άτομο αυτό που σήμερα  λασπώνει την Ομοσπονδία Ν. Αγγλίας, -προσποιούμενος ότι τάχατες νοιάζεται για το δράμα που βιώνεις πολύ περισσότερο για το παιδί σου την Μυρτώ-   τότε που κάποιοι του έδιδαν οικονομική υποστήριξη,  να  την εκθειάζει, αυτούς στους οποίους σήμερα πετά λάσπη γενικά και αόριστα,   βρίζοντας και χυδαιολογώντας εις βάρος μιας άλλης Ομοσπονδίας ή υποστηρίζοντας κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο έχει πρόσβαση και «ελεγχόμενη» επιρροή –γιατί αυτό που δεν γνωρίζεις εσύ και οι οικείοι σου για το άτομο αυτό – τα γνωρίζει ευτυχώς   ολόκληρη η Ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ… Και είναι πολλά. Ούτε ένα ούτε δυο τα περιστατικά που πιστοποιούν τον χαρακτήρα του… 

Δεν είναι ούτε της παρούσης, ούτε της στιγμής να ασχοληθείς με το άτομο αυτό. Εξ άλλου διάσπαρτο το διαδίκτυο από στοιχεία για το ποιόν(…) του χαρακτήρα του ατόμου που σήμερα και πρόσκαιρα εμφανίζεται ως «υπερασπιστής» των συμφερόντων σας…   Ούτε εκεί όμως  είναι το ζήτημα.  Έτσι και αλλιώς  θα ασχοληθεί όπως πρέπει η Ομοσπονδία Ν. Αγγλίας,  ως έχει χρέος καθήκον και υποχρέωση. Και θα δοθεί η απάντηση. Νόμιμα και με όλα τα δυνατά νομικά μέτρα.  Άλλο είναι το ζήτημα και το ανέλυσα ήδη.

Ωστόσο  ξέρω-πίστεψε τε με κα Κοτρώτσιου όσο γνωρίζω προσωπικά το άτομο αυτό ουδείς άλλος το γνωρίζει -  σου έχει ενσπείρει αμφιβολία. Σε έχει πείσει ότι μπορείς, κάτι που είναι βέβαιο ότι θέλετε (ειδάλλως διαψεύστε το) ότι μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο και την διαχείριση του λογαριασμού με τα χρήματα που έδωσαν οι ομογενείς,   έχοντας όμως πάντα την διαβεβαίωση ότι η ασφαλιστική δικλείδα  και η θεσμική  ομπρέλα είναι η Ομοσπονδία Ν. Αγγλίας.  Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει νομικά με βάση την σχετική νομοθεσία που διέπει την λειτουργία αυτών των οργανισμών. Ενημέρωση και μάλιστα ενδελεχή και λεπτομερή φυσικά και μπορεί και πρέπει και επιβάλετε αλλά και δικαιούστε αφού στο όνομα του παιδιού σας οι ομογενείς προσφέρουν από το περίσσευμα πολύ  περισσότερο δίνουν και είναι πολλοί εκείνοι από το  υστέρημα μας.

Αυτή  η κοινή σας παρουσία  με το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε στην Γενική  απολογιστικού και ενημερωτικού Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί   είτε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που προγραμματίζεται,   πέρα από τον συμβολικό της χαρακτήρα έχει και βαθύτερο  ουσιαστικό συμβολισμό όπως σας ανέλυσα ήδη.

Είναι πολύ άσχημη η εικόνα που έχει δημιουργηθεί ότι γίνεται καβγάς για τα χρήματα πάνω από το κρεβάτι του πόνου της Μυρτώς και πίσω από το δράμα σας,  εξ αιτίας όλου αυτού του θορύβου ο οποίος δημιουργήθηκε,  με προφανή στόχο την δημιουργία εντυπώσεων αλλά και προβολής της σελίδας αυτού του ατόμου ακριβώς επειδή πια ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ όποιος το βλέπει στο mail box το πετάει στα spam… 

Η εντύπωση που δημιουργεί για εσάς αυτό το  άτομο με τους  συγκεκριμένους ισχυρισμούς που προβάλει για εσάς και εξ ονόματος σας,   είναι ότι σας ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα… αυτό συνάγει ένας σκεπτόμενος πολίτης από τα όσα διαβάζει από τους ισχυρισμούς που προβάλει εξ ονόματος σας το άτομο αυτό.

Επί πλέον κάθε διασύνδεση με το όνομα του αποτελεί δυσφήμιση για εσάς και το άτομο σας… Δυσφήμηση για εσάς και την οικογένεια σας. 

Ο στόχος  (του)  ήταν και είναι προφανής. Η ιδιοτέλεια. Να επωφεληθεί από το  προσωπικό σας δράμα!  Να κάμνει, χρησιμοποιώντας τον πόνο και την οδύνη σας –πουλάει βλέπετε το ανθρώπινο  δράμα  η κατάχρηση,  οι απόπειρες απάτης και όλα αυτά που αφήνει να εννοηθούν με τους ισχυρισμούς του …  

Σε πρώτη φάση λοιπόν εκείνο που επιδιώχθηκε ήταν να κάνει  γνωστή  την «νέα διαδικτυακή  προσπάθεια του» αλλά στο βάθος καραδοκεί ο πραγματικός στόχος που δεν είναι άλλος από το να επωφεληθεί οικονομικά με το επιχείρημα « ε αφού βοήθησα και εγώ να έχεις τα χρήματα να μη πάρω και εγώ τα έξοδα μου τουλάχιστον…» αν δεν το έχει κάνει ήδη… Άλλωστε το παρελθόν του γεμάτο από τέτοιες  «αγαθοεργίες»… και τόσο ζωηρό ενδιαφέρον του για την ομογένεια.  Μέχρι να πάρει το κάτι τις του.  Μετά ούτε σε ξέρει ούτε σε είδε μήτε άκουσε.  Και μπορεί αβίαστα να σε εξυβρίσει. Να χυδαιολογεί, να απειλεί να εκβιάζει  βάναυσα μέχρι να ξανά πάρει.  
Γνωρίζω, και είμαι βέβαιος,  διότι έχω αναγάγει σε επιστήμη πλέον τους τρόπους και τις μεθόδους που μετέρχεται το άτομο αυτό ( ο Γ.Λυκ) ότι σας έχει γεμίσει αφενός βεβαιότητα ότι μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στα χρήματα-και εκεί είναι θεωρητικά εν δυνάμει «σύμμαχος» σας- και αφετέρου έχει ενσπείρει μέσα σας ερωτηματικά. Πολλά.  Προβληματισμούς. Σκέψεις δεύτερες και τρίτες.... 
Δυστυχώς με όσα (σας) «διαβιβάζει» ημέρες τώρα με πρόσχημα το τάχα μου τάχα «δημοσιογραφικό» και το προσωπικό ενδιαφέρον του,   είτε μέσω τρίτων –μιλώ για συγκεκριμένο άτομο που σε έφερε σε επικοινωνία μαζί του και διατηρεί επικοινωνία μαζί του καιρό πριν,  για  άλλους λόγους που αφορούν την προηγούμενη αλλά και την τωρινή  σχέση με το ΔΣ του ατόμου που σας έφερε σε επικοινωνία  και μιλάς μαζί με τον Γ.Λ.  είτε απευθείας είτε μέσω του  «συνδέσμου» που αναφέρομαι, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να δηλητηριάσει την καλή σχέση που είχατε με την Ομοσπονδία και τους ανθρώπους της.   Σχέση καλή πάντα προς όφελος του παιδιού σας. Προς όφελος της Μυρτώς. 
Ξέρεις πολύ καλά καλή μου  κ. Κοτρότσιου, από όσα γράφω και πολύ περισσότερο από όσα υπαινίσσομαι   ότι γνωρίζεις   για ποιο άτομο σου  μιλώ… εννοώ τον «ενδιάμεσο» εκείνο τον άνθρωπο που ανέλαβε να σε φέρει σε επαφή με τον άσκοπα θορυβοποιό…   Αναφέρομαι σε εκείνο το πρόσωπο  που παριστάνει τον «ενδιάμεσο», μεταξύ εσού και του Γ.Λ.  έχει δε μαζί σου στενή επαφή και επικοινωνία και είναι εκείνο το άτομο που  σε έφερε σε επαφή και επικοινωνία με τον Γ.Λ.
Τον  άνθρωπο δηλαδή  αυτό που το μόνο που κάνει είναι -μακροπρόθεσμα – να κάνει  κακό και σε εσένα προσωπικά   αλλά και στην Μυρτώ αφενός γιατί συνδέεται το όνομα σας με κάποιον για τον οποίο χρειάζεται να γνωρίζετε  περισσότερα –υπάρχουν 10αδες διάσπαρτα αδιαμφισβήτητα  ντοκουμέντα στο διαδίκτυο αφιερώστε μόνον ελάχιστα λεπτά της ώρας δείξτε τα στον νομικό σας σύμβουλο ή σε κάποιον που γνωρίζει και πολύ καλά αγγλικά γιατί υπάρχουν επίσημα κείμενα αποφάσεις αλλά αποδεικτικό υλικό για το ποιόν… του ατόμου αυτού. Αξίζει ο χρόνος σας να ενημερωθείτε για να σκεφθείτε.
Σήμερα στέκεται δίπλα σας εμφανιζόμενος ότι υπερασπίζεται το χρήμα των ομογενών και  πρόσκαιρα νοιάζεται για εσάς και το παιδί σας… Όλα αυτά σας διαβεβαιώνω γίνονται με απώτερο στόχο να προσκομίσει ιδία προσωπικά οφέλη… εννοώ οικονομικά εξ ου και η πίεση να πάρτε  την διαχείριση του  λογαριασμού στα χέρια σας. Προσωρινά αυτό που έγινε –και με την βοήθεια του γνωστού κυκλώματος που δρα δίπλα του, κύκλωμα και ομάδα συμφερόντων ,   για το οποίο εσείς έχετε πλήρη άγνοια τι συμφέροντα «εξυπηρετείτε»  άθελα σας με την σιωπή σας, είναι ένας κακός θόρυβος. Αρνητικότητα. 
Με την έμμεση αλλά σιωπηρή υποστήριξη των ισχυρισμών αυτών που τάχατες είναι προς όφελος σας, εννοώ να αποκτήσετε  τον έλεγχο του λογαριασμού αυτού που νόμιμα οφείλει να διαχειρίζεται αποκλειστικά και μόνον  η ομοσπονδία Ν.Αγγλίας ως έχει υποχρέωση στην πολιτεία,  προσφέρετε δυστυχώς άθελα σας επαναλαμβάνω   έμμεση υποστήριξη σας προς το άτομο αυτό και σε συμφέροντα που αγνοείτε πλήρως την σκοπιμότητα τους.
Πάντως συμφέροντα άσχετα με το καλό το δικό σας και του παιδιού σας.  Το πρώτο βήμα έγινε. Φαίνεται να σας έχουν πείσει ότι η ομοσπονδία θέλει να ιδιοποιηθεί τα χρήματα αυτά και να επωφεληθεί, εξ ου και οι συκοφαντίες για τα χρήματα των πυρόπληκτων του 2007. Το δεύτερο βήμα όμως ;  
Μετά, λοιπόν  αφού, όπως πιθανόν να  σας έχει «πείσει» ότι  πρέπει να πάρετε την διαχείριση του λογαριασμού στα χέρια σας, γιατί έχει συγκεκριμένη στόχευση… η στάση του θα άλλαζε. Αν τυχόν κάνετε το λάθος να μην  ενδώσετε στις απαιτήσεις του.  Ξέρω πολύ καλά  τι λέω για αυτό και δημόσια υπογράφω το άρθρο αυτό παρέμβαση.  Δεν είναι καθόλου  τυχαίες κάποιες εμβόλιμες αναφορές εναντίον σας που τις παρουσιάζει ως εναντίον σας κατηγορίες και φήμες που «διαδίδει» η Ομοσπονδία για το πρόσωπο σας. Καθόλου τυχαίες. Πονηρές. Και απλά προλειαίνουν το έδαφος… 
Αυτές οι αναφορές αν ποτέ παίρνατε την διαχείριση του λογαριασμού και κάνατε το λάθος να μην τον «βοηθήσετε» οικονομικά  και να μην του δώσετε  το  «κάτι τις για τον κόπο για τα έξοδα μου κάτι να ζήσω και εγώ..» όπως συνηθίζει να λέει εδώ και χρόνια σε 10αδες,  αρχικά ανυποψίαστους ομογενείς από τους οποίους έχει αποσπάσει μεγάλα ή χρηματικά ποσά με πλαστές επιταγές ή άλλους τρόπους  και οι ίδιοι άνθρωποι  εν συνεχεία αν  κάνουν το λάθος και στείλουν κάποιο ποσό αυτομάτως βρίσκονται  διαρκώς απειλούμενοι και  εκβιαζόμενοι αν δεν συνεχίζουν να δίνουν χρήματα –ανεξαρτήτως ποσού –  Αυτές λοιπόν  οι έμμεσες πλην σαφέστατες αναφορές θα γύριζαν μπούμερανγκ εναντίον σας.
Ξαφνικά ο  άνθρωπος αυτός θα ανακάλυπτε μιαν άλλη Μ. Κοτρότσιου από εκείνη που σήμερα ευκαιριακά και πρόσκαιρα  εμφανίζεται να «υποστηρίζει»…
Σας διαβεβαιώνω τότε  θα ανακάλυπτε –σας υπογράφω υπεύθυνα  – μια σειρά κατηγορίες να επιστρατεύσει εναντίον σας αν κάνατε το λάθος να  μην του δώσετε χρήματα. … «για τα έξοδα που έχει κάνει..» .  Το έχει κάνει 1000αδες φορές για πρόσωπα που σήμερα λιβανίζει και μετά χυδαιολογεί εναντίον τους  και το αντίστροφο για πρόσωπα που σήμερα επικρίνει, όπως π.χ. η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ν. Αγγλίας ενώ στο παρελθόν έγραφε «ύμνους» για αυτό τον οργανισμό. Όλα καθοδηγούνται με βάση το χρήμα!  Το χρήμα εξαργυρώνει τα πάντα. Κάνει να ξεχνιούνται μίση και πάθη. Με 100$ σας έχει πουλήσει και πάει για άλλα… και από υπερασπιστής σας γίνεται εύκολα και ανερυθρίαστα υβριστής σας. Το έχει κάνει. Θα το ξανά κάνει. Μόνον  αυτό έμαθε να κάνει. Αυτό ξέρει. Αυτό κάνει. 40 χρόνια τώρα… 
Ελπίζω και εύχομαι  μετά από την ανάγνωση αυτής της επιστολής μας αν μη τι άλλο να κάνετε και δεύτερες σκέψεις και για το άτομο αυτό που πρόσκαιρα και το τονίζω αυτό πρόσκαιρα  σας «υποστηρίζει»…  Να μπείτε και εσείς στην διαδικασία αμφισβήτησης και να ερευνήσετε-αν όχι εσείς, έχετε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνετε,  βάλτε κάποιο άλλο οικείο άτομο που εμπιστεύεστε να διερευνήσει   περί του ατόμου αυτού. Έχετε να μάθετε πολλά. Πάρα πολλά. Αν και δεν πρόκειται να  ωφεληθείτε σε τίποτα απολύτως. Χρόνο πολύτιμο  θα χάσετε από τον αγώνα σας δίπλα στην Μυρτώ.
Επιδιώκει με δόλο και σκοπιμότητα να πάρετε την διαχείριση του λογαριασμού στα χέρια σας, μετά αν ποτέ θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο -να πάρετε δηλαδή εσείς  την διαχείριση του λογαριασμού που έχει ανοιχτεί από την Ομοσπονδία-    και  σας διαβεβαιώνω μια τέτοια τυχόν απόφαση  θα ήταν πέρα ως πέρα παράνομη πράξη, και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γ.Λ,   για έναν οργανισμό όπως η Ομοσπονδία Ν.Αγγλίας που άνοιξε ειδικό λογαριασμό για πολύ συγκεκριμένο σκοπό, θα ήταν ο πρώτος που αφού καρπώνονταν θα ήταν εκείνος που θα ήλεγχε την ομοσπονδία , ακριβώς επειδή γνωρίζει την νομοθεσία που θα έψεγε (επί το λαϊκότερον θα  έβριζε με την  ακριβώς αντίθετη επιχειρηματολογία ) την ομοσπονδία Ν.Αγγλίας. το έχει ξανά κάνει στο παρελθόν. Θα το ξανά κάνει.
 Γνωρίζετε ότι αυτός ο λογαριασμός που έχει ανοιχτεί από την ομοσπονδία βρίσκεται σε λειτουργία με πολύ συγκεκριμένους όρους και με επίσης  αυστηρές προϋποθέσεις. Και αυτό δεν αλλάζει. Δεν μπορεί να αλλάξει. Τα χρήματα είναι μόνο για ένα σκοπό. Για την Μυρτώ. Για κανέναν άλλο.
 Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα,    η τακτική του ανθρώπου που σήμερα εμφανίζεστε με την σιωπή σας να «ενισχύετε» την συκοφαντική επιχειρηματολογία  εναντίον της ομοσπονδίας,  επειδή πρόσκαιρα και ευκαιριακά σας δίνει την αίσθηση ότι θα παλέψει μαζί σας να πάρετε τον έλεγχο του ειδικού λογαριασμού –γιατί στο βάθος του σκοτεινού και αρρωστημένου μυαλού του έχει συγκεκριμένο στόχο (…) και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ… σας διαβεβαιώνω  οι  πράξεις του θα κινούνταν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
 Βγείτε λοιπόν δημόσια στο πλευρό της Ομοσπονδίας συλλόγων Ν. Αγγλίας και διαλύστε τα όποια νέφη προσπάθησε να φέρει αυτή η εκστρατεία λάσπης εις βάρος της ομοσπονδίας. Μιλήστε ανοιχτά αλλά στο πλευρό της Ομοσπονδίας.  Μην ενισχύετε  άλλο αυτή την σπερμολογία των ψιθύρων και των κακών φημών. Πιστέψτε με αυτό που μένει στον τρίτο άσχετο είναι  ότι «τσακώνονται για τα χρήματα  αδιαφορώντας για το δράμα του κοριτσιού  όλα για τα λεφτά…»
Αυτή η εντύπωση δημιουργείται με όλο αυτό τον θόρυβο που έγινε μόνο και μόνο για να προβληθεί  αυτό το «νέο» αλλά με το ίδιο βρόμικα  και δυσώδη διάσπαρτα λεκέδες  υφάσματα, κουστούμι του κ. Γιώργου Λυκομήτρου.
Εν ολίγοις χρησιμοποίησε το δικό σας δράμα για να προβληθεί με τον γνωστό και  λανθάνοντα τρόπο γιατί μόνο αυτό γνωρίζει αφού το παρελθόν του οποίου είναι δέσμιος δεν του δίνει την δυνατότητα να παράγει κανένα  αποτέλεσμα παρά μόνο αρνητικό -και μόνο τότε- και  όταν έχει ίδιον όφελος . όποιο και αν είναι αυτό. Μικρό η μεγάλο. Δεν ερυθριά ενώπιον προ ουδενός.
Ο θόρυβος αυτός φαινομενικά μπορεί να έκανε κακό στην ομοσπονδία , αλλά πιστέψτε το όσο υπάρχουν άνθρωποι πάντα με την ομπρέλα κρυστάλλινων και διαφανών ενεργειών, οι άνθρωποι όπου και αν βρίσκονται, εντός ή εκτός Ελλάδος –και ειδικά ο έλληνας που έχει στο DNA την ανθρωπιά -  θα συνεχίζουν να προσφέρουν. Και τότε τα λόγια και οι ισχυρισμοί του κάθε Λυκομήτρου γίνονται φτερό στο άνεμο.
Ο μόνος χαμένος όσο συνεχίζεται αυτός ο  αρνητικός θόρυβος  εναντίον της ομοσπονδίας μπορεί πρόσκαιρα να κάνει κακό και πλήττει έστω το κύρος του θεσμού –αν και τα «βέλη» από εκεί που προέρχονται  είναι τόσο αδύναμα που μάλλον για όσους γνωρίζουν σίγουρα πολύ περισσότερα από εσάς για τα διαδραματιζόμενα στην ομογένεια και ειδικά το άτομο αυτό  - θα ενισχυθεί και ο μοναδικός χαμένος της υπόθεσης αυτής θα είστε εσείς  προσωπικά και η ταύτιση σας με το άτομο αυτό.
Αποστασιοποιηθείτε όσο πιο άμεσα τόσο καλύτερα. Κάντε το Σύντομα.  Άμεσα. Όσο έχετε καιρό.

Σε ότι αφορά την ομοσπονδία, αν και δεν έχει ανάγκη συνηγόρων έχει και μάλιστα αρκετούς και πολύ καλούς και αρκετά ικανούς,   ωστόσο θα επαναλάβω,   και θα τονίσω  έχει μακρά ιστορία στο να προσφέρει.  Προσφορά και  έργο  ουσίας σε πολλούς τομείς. Αλλά κυρίως είναι γνωστή για την πολυεπίπεδη δράση και προσφορά της  να βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών ή πολύ περισσότερο οδυνηρών καταστροφών που έπληξαν την πατρίδα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα που έδωσε το δυνατό αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες πaρών. 
Τυχαίνει αυτός που σου γράφει, να είναι από εκείνους που εκείνο το κρίσιμο διάστημα  με πύρινα άρθρα φώναζα καλούσα τον Ελληνισμό της Αμερικής, όπως και άλλες φορές για άλλα ζητήματα , να στηρίξει την Ελλάδα στις δραματικές ώρες που μετρούσε θύματα   και τότε  ασκούσα κριτική με τίτλους όπως « που είναι η Ελληνική κοινότητα; Που είναι οι Έλληνες της Αμερικής;»  
Ο μόνος θεσμός που άμεσα ανταποκρίθηκε εμπράκτως και χωρίς να περιμένει καθόλου σε αντίθεση με την ομοσπονδία Ν. Υόρκης ή άλλους μεγαλόσχημους  που χρειάστηκε ένα έτος για να στείλει στο ειδικό ταμείο τα 19.000$ ήταν η Ομοσπονδία Ν. Αγγλίας η οποία συγκυριακά και λόγω του κ. Καφκά που έλκει την καταγωγή του από τον Ν. Ηλείας κινήθηκαν  άμεσα και με ταχύτητα. Και κυρίως με αποτελεσματικότητα. Όλα τα άλλα είναι απλώς λάσπη στον ανεμιστήρα του γνωστού σε όλους για το παρελθόν του αλλά και για το μίσος και την εμπάθεια που τρέφει για θεσμούς και  πρόσωπα που δεν ενδίδουν στις απειλές και τους συνήθεις εκβιασμούς του πάντα με στόχο ίδια οφέλη.
Αυτή είναι η αλήθεια όσο σκληρή και αν φαίνεται. Πέσατε θύμα και εσείς προσωπικά αλλά και η Μυρτώ εν αγνοία της  ενός ατόμου του κοινού ποινικού δικαίου.  «Δάσκαλο» στην απάτη και στον εkβιασμό.
Και κάτι ακόμα:  Πέρα από την δημοσιογραφική  ιδιότητα, ο γράφων  τυχαίνει  να έχει και μια καταγωγή που συμπίπτει με τον τόπο της μεγάλης εθνικής και περιβαλλοντικής καταστροφής στον Νομό Ηλείας που συνέβη με τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, περιοχή που η Ομοσπονδία τότε βοήθησε σε προσωπικό επίπεδο οικογένειες, όπως κάνει σήμερα για το δικό σου παιδί την Μυρτώ.
Αν δε γνώριζα από πρώτο χέρι, δεν θα το κατέθετα,  μια εκ των οικογενειών που πράγματι επισκέφθηκε, μαζί με άλλα στελέχη  τότε ο κ. Καφκάς( οποίος επίσης τυγχάνει να είναι από περιοχή του Ν. Ηλείας)  για να κάνουν επί τόπου εκτίμηση και επί τόπου να δώσουν –με τα απαραίτητα παραστατικά την βοήθεια –ισότιμη και ισόνομη προς όλες παρόμοιες πληγείσες οικογένειες αναλόγως ζημιών – δεν θα το κατέθετα δημοσίως.  
Και επειδή, πέρα από την ιδιότητα την δημοσιογραφική , αλλά και την εκ φύσεως αμφισβήτηση  -πάντα με γόνιμη και δημιουργική διάθεση και όχι στείρα κριτική μόνο και μόνο για την κριτική πολύ περισσότερο την κακοήθη και κακεντρεχή «κριτική» που στόχο έχει να ενσπείρει την αμφισβήτηση. Την απογοήτευση. Την απαξίωση για θεσμούς και πρόσωπα όπως αυτή η οδός που έχει επιλέξει ο εν λόγω διαχειριστής της ιστοσελίδας που «ανέλαβε»   -άραγε με ποια ευαισθησία (;) – να  σε  «στηρίξει»… τότε επειδή και εγώ προσωπικά έκανα το σχετικό ρεπορτάζ για την βοήθεια προς τους πυροπαθείς σου λέω ότι δεν ισχύει απολύτως τίποτα από όσα επίσης ισχυρίζεται. Μόνο λάσπη. Ύβρεις. Χυδαιολογία. Τίποτε άλλο.
Κλείνω αυτή την αναγκαία δημόσια παρέμβαση μας με αυτή την επισήμανση.
Μην επιτρέψεις να γίνεται εν αγνοία σας έστω θύμα εκμετάλλευσης ο πόνος και το δράμα σας.
Μην επιτρέψεις με την στάση σου να γίνει άλλο. Κακό. Μην αφήνεις να διαχέεται η αμφιβολία και η απογοήτευση ως προς το έργο και   έστω συμβολική συνεισφορά της ομοσπονδίας στο μεγάλο δράμα σας.
Μην ανακόπτεις την ελπίδα ότι μπορεί στο μέλλον και άλλοι που έχουν ανάγκη να βοηθηθούν να μην βοηθηθούν με την ίδια θέρμη και το ίδιο ζεστά όσο εσείς , επειδή θα έχει επικρατήσει η αμφιβολία.
Στάθηκαν δίπλα σου  άνθρωποι που γνώρισες για πρώτη φορά. Πήρανε τον νεαρό, ξάδερφο που ήρθε να δει την Μυρτώ και τον ξενάγησαν. Τον πήγανε βόλτα για να σπάσει η μονοτονία από το νοσοκομείο που ήρθε να δει το κοριτσάκι σου. Ήταν δίπλα σου συνέχεια άνθρωποι της Ομοσπονδίας και 10αδες άλλοι.
Μην επιτρέπεις τον διασυρμό της Ομοσπονδίας και των ανθρώπων που σε υποστήριξαν. 

10αδες άνθρωποι, τα ονόματα των περισσότερων στην διάθεση μας, που επικοινώνησαν μαζί μας μετά το ρεπορτάζ που κάναμε παρουσιάζοντας μια άλλη, εκδοχή από αυτά-τα ψεύδη και τις συκοφαντίες  που παρουσιάστηκαν (και αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά και εσύ και νομικός σου σύμβουλος) χωρίς την άδεια ή πολύ περισσότερο την συναίνεση ή την προτροπή σας!
Μην αγνοείς και απαξιώνεις με την στάση και συμπεριφορά σου την   εθελοντική εργασία για όλα αυτά που χρειάστηκε να γίνουν ώστε σήμερα να έχετε φτάσει σε κάποιο σημείο που να μπορούν με άνεση να καλυφθούν και να περισσέψουν χρήματα γιατί ο δρόμος που έχετε να διανύσετε  είναι μεγάλος … και οι ανάγκες ακόμα περισσότερες…
Μην υποτιμάς την δουλειά τους όπως 10αδες νέοι που αυτοσχεδίασαν διάφορα αντικείμενα για να πουληθούν στην εκδήλωση που έγινε για να μαζευτούν και άλλα χρήματα ώστε το ποσό να μεγαλώσει
Η ιστορία της Μυρτώς έχει εγγίζει  ανθρώπους κάθε είδους που έχουν συναισθήματα μέσα τους.  Μανάδες και Πατεράδες που καθημερινά βαθιά μέσα τους ζουν με τον κίνδυνο, το σπλάχνο τους, να πέσει θύμα ενός  παρόμοιου περιστατικού από τους 100αδες εγκληματίες επικίνδυνους κακοποιούς ανώμαλους αρρωστημένους  που κυκλοφορούν –ανεξάρτητα από εθνικότητα θρήσκευμα ή φυλή-  στην χώρα μας όπως και παντού στο κόσμο…   
Το δράμα που βιώνεις εδώ και τόσους μήνες,   αργά η γρήγορα όταν θα κάθεσαι μόνη σου ατέλειωτες ώρες στα χρόνια που έρχονται  και θα σφίγγεις το χεράκι της Μυρτώς  στην διαδρομή αυτού του ατέλειωτου δρόμου για σένα στο μεγαλύτερο μέρος της θα είσαι μόνη εσύ και η Μυρτώ. 
Δεν θα υπάρχει κανένας Λυκομήτρος. Κανένας Καφκάς. Καμία Βάσω…  θα είσαι μόνη. Εκείνες τις ατέλειωτες οδυνηρές ώρες του πόνου για το παιδί σου. 
Πρόσκαιρα θα βρεθούν-πάντα βρίσκονται-  αρκετοί που θα  εκφράσουν την θέληση τους να σταθούν δίπλα σου. Και θα το κάνουν.   Όπως συμβαίνει τώρα που βρέθηκαν διάφοροι που σε πλησίασαν και εκτός από την συμπάθεια και την ανθρώπινη αλληλεγγύη τους σε στήριξαν ιδιωτικά και οικονομικά. Άλλος από το περίσσευμα και άλλοι από το υστέρημα. Και αυτοί είναι οι περισσότεροι.  Και δεν εννοώ μόνο την ομοσπονδία της Νέας Αγγλίας ή την κ. Μπέσυ Πάππας που στέκεται δίπλα σου ή  όπως άλλο γνωστό ομογενειακό φορέα που επίσης έχει ανοίξει ένα λογαριασμό για να στηρίξει τις άλλες ανάγκες που δημιουργούνται πέρα από την κάλυψη των νοσηλίων του παιδιού.  Αλλά, όλους εκείνους που αθόρυβα σε πλησιάζουν για να προσφέρουν κυρίως από το υστέρημα τους.  Όλους αυτούς μη τους απογοητεύεις με την σιωπή και την ενίσχυση αυτών των απαράδεκτων ισχυρισμών που προβάλλονται –και μάλιστα χωρίς την έγκριση και θέληση ή πολύ περισσότερο την προτροπή σου- από κάποιον που μόνο ζημιά κάνει στην υπόθεση και το πρόβλημα η ταύτιση σας με το άτομο αυτό.
 Ένα άτομο που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει χυδαία και αισχρά το πόνο και το δράμα σας μόνο και μόνο αρχικά για να κάμνει γνωστή την νέα του διαδικτυακή δραστηριότητα και εν συνεχεία πάση δυνάμει και με κάθε τρόπο να προσκομίσει ιδία οφέλη… 
Μην επιτρέπετε εν τέλει την θυματοποίηση και εμπορικοποίηση του δράματος της Μυρτώς.
 Με τον δέοντα  και οφειλόμενο σεβασμό
Ειλικρινά  εκείνες τις ελάχιστες ιδιωτικές  στιγμές που έχω τον χρόνο να σταθώ ενώπιον του Θεού   θα προσεύχομαι για την Μυρτώ και θα ενώνω  την φωνή μου με τις δεήσεις και τις προσευχές όλων εκείνων που στα αλήθεια σας νοιάζονται. Γιατί αγαπητή κυρία Κοτρότσιου πιστέψτε με υπάρχουν άνθρωποι  που σας νοιάζονται και θα συνεχίσουν να σας νοιάζονται γιατί υπάρχει Θεός και είναι δίπλα σας. Δεν ξέρω πως και με ποιο τρόπο αλλά είναι δίπλα σας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: προτίμησα μετά από τόσους μήνες προσωπικής σιωπής και περισυλλογής  να γράψω για ένα καθαρά ανθρώπινο ζήτημα που με αγγίζει, παρά  μια ακόμα  πολιτική ή άλλου είδους ανάλυση. Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι πολιτικοί όχι.


Διαβάστε σχετικά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου