Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Γενική απεργία και νέες κινητοποιήσεις και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα περίπου 90 μέτρα που ισοδυναμούν με 3ο μνημόνιο...


Νέα 24ωρη γενική απεργία έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι υπάλληλοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η ΟΤΟΕ, ενώ οι έμποροι θα κλείσουν τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα.

Το απεργιακό «κύμα» θα ξεκινήσει από την Τετάρτη. Οι δημοσιογράφοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, ενώ τριήμερη αποχή πραγματοποιούν από την Τετάρτη οι δικηγόροι όλης της χώρας, ενώ μαζί τους απέχουν για μια ημέρα (Τετάρτη) άλλοι έξι επιστημονικοί-επαγγελματικοί φορείς, μηχανικοί, ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές. Επιστημονικοί φορείς πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ επίσης για την Τετάρτη προγραμματίζουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν Τετάρτη και Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί. Την Πέμπτη απεργούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, στα Κέντρα Υγείας, στα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων, στις Υπηρεσίες Πρόνοιας και στο ΕΚΑΒ, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και οι οδοντίατροι όλης της χώρας.

Την Πέμπτη, κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα καταστήματα. Στην κινητοποίηση μετέχουν και οι περιπτερούχοι.

Παράλληλα την Τετάρτη προγραμματίζονται συγκεντρώσεις και πορείες προς το υπουργείο Οικονομικών, ενώ την Πέμπτη τα συνδικάτα καλούν σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια προγραμματίζει το ΠΑΜΕ.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη

Στάση εργασίας την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί, ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός και τρόλεϊ. Λόγω της απεργίας του ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα ταξί από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι, λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. 

Επίσης δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου