Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

O Βαγγέλης Κονιτόπουλος και ο μεγάλος βιολιστής Στάθης Κουκουλάρης έφεραν(για λίγες ώρες) την γνήσια παραδοσιακή Ελλάδα στην Νέα Υόρκη με τους ήχους, της δημοτικής και νησιωτικής παράδοσης.


Προσκεκλημένοι του γνωστού D/J Σταμάτη Τσιλίμου και της NexusRadioProductions / Ellas TV διασκέδασαν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής των Ευχαριστιών -μαζί με τους δυο υιούς του που ακολουθούν τα χνάρια του πατέρα τους, Βαγγέλη Κονιτόπουλου- μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τους Έλληνες της Νέας Υόρκης που κατέφθασαν από το New Jersey και το Connecticut. Το καλλιτεχνικό  πρόγραμμα άνοιξαν με σύγχρονα τραγούδια που έφεραν κέφι και ζέσταναν την ατμόσφαιρα για το γλέντι που ακολούθησε εν συνεχεία  δυο νέα άξια και με ταλέντο  παιδιά, ανερχόμενα στο χώρο του τραγουδιού η νεαρή Ανθή Αγγέλου και ο Παναγιώτης Σαβουλίδης.  Η εισαγωγή της βραδιάς που άφησε εποχή στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη άνοιξε με ένα κρεσέντο από τον γνωστό και διακεκριμένο  βιολιστή Στάθη Κουκουλάρη, τον άνθρωπο που βρίσκεται στο πλευρό της γνωστής οικογένειας των Κονιτοπουλέων(οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική για 10ετιες τώρα) και στηρίζει με τους ήχους του βιολιού του. Βιολί που στα χέρια του Κυρ Στάθη μιλά στις καρδιές μας και μας βγάζει τα καλύτερα συναισθήματα για την Ελλάδα τις ομορφιές του Αιγαίου και των Θαλασσών της. Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος συνοδευόμενος από τους νεαρούς υιούς του στο πάλκο  που συναποτελούσαν την  μικρή ορχήστρα που τον συνόδευε στο τραγούδι,  ο ένας στο λαγούτο και ο άλλος στο τουμπερλέκι, προσπάθησε  να κάνει όλα τα χατίρια όλων. Έπαιξε κυρίως νησιωτική και παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα αλλά και τραγούδια και συνθέσεις από την νεότερη ελληνική μουσική. Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος  μίλησε λίγο αλλά τραγούδησε πολύ και δίπλα του, όπως πάντα τα τελευταία χρόνια,  βρισκόταν  διακριτική, γοητευτική, και πανέμορφη σύζυγος του  Ρούλα   Γιανάκη η οποία δεν έβγαζε τα μάτια της από πάνω του στιγμή, έτοιμη πάντα να του προσφέρει ένα ποτό στα μικρά διαλείμματα που έκανε προκειμένου να ζεστάνει την φωνή του.   
ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ 
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  ΕΚΤΕΝΗ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ. 

Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος κράτησε ζωντανό μέχρι πρωίας  το κέφι των Ελλήνων που διασκέδασαν μαζί του τραγουδώντας τραγούδια από την  νησιωτική και την υπόλοιπη  Ελλάδα. Ανοίγοντας την εκδήλωση απευθυνόμενος προς τον κόσμο ανέφερε πως η τελευταία φορά που ήρθε στην Αμερική στην ΝΥ ήταν το 1996 ενώ για πρώτη φορά τραγούδησε στην Χιακή Ομοσπονδία το 1988. Ο οικοδεσπότης της βραδιάς Σταμάτης Τσιλίμος και οι συντελεστές συνεργάτες του τους οποίους και  ευχαρίστησε  για την συνεχή εθελοντική προσφορά τους στο γνωστό  νεανικό ραδιόφωνο το οποίο εκπέμπει αποκλειστικά και μόνον στο διαδίκτυο μόνον νεανική και ελληνική μουσική.  Την εκδήλωση τίμησαν αρκετοί με την παρουσία τους όπως ο ΕλληνοΑμερικανός επιχειρηματίας που ενισχύει και την συγκεκριμένη προσπάθεια κ. Βασίλης Μεσσάδος και 10αδες άλλοι επώνυμοι της Νέας Υόρκης.  Το πρόγραμμα άνοιξαν, όπως προαναφέραμε η Ανθή Αγγέλου και ο νεαρός Παναγιώτης Σαβουλίδης. Απολαύστε τους.    
Vagelis  Konitopoulos Stathis Koukoularis violi... by AlexStefanopoulos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου